• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Asionek względy zdrowotne, zakaz od okulisty

Miłego dzionka kobitki!
ja w bojowym nastroju, bo czekam na paczkę z zamówionymi rzeczami dla niuni od ub. tygodnia! wrrr zaraz zjem tą babę przez tel!!!

o kurcze co tu sie dzieje/ gdzie sie kobity podzialy?
ja melduje ze nie mialam netu przez 1,5 dnia ale juz jest ...
pozdrawiam wszystkie i wracac na BB prosze

kurcze , ale pustki :((((((((((((((((((((

Asionek względy zdrowotne, zakaz od okulisty

Miłego dzionka kobitki!
ja w bojowym nastroju, bo czekam na paczkę z zamówionymi rzeczami dla niuni od ub. tygodnia! wrrr zaraz zjem tą babę przez tel!!!

no wlasnie dobrze , ze napisalas !! bo ja tez musze isc zobaczyc co z moimi oczyma ..

Jos nie wiesz moze jak to tutaj wyglada ?? czy daja skierowanie do okulisty ?? czy wogole nie zwracaja na to uwagi i lepiej isc samej gdzies i pogadac z okulista i on sprawdzi co ma sprawdzic ??
kurcze ciemna masa ze mnie , a to wsumie dosc wazna sprawa

Ja też się melduję :tak: Ale faktycznie, pustki tutaj :sorry: Od rana byłam zajęta, ale teraz już jestem :laugh2:

Kochane, koleżanka przyjechała do mnie z rana, zbieramy się na jej wizytę do położnej (robię za tłumacza :-p), ja zmykam do łazienki i co widzę - plamienie!!! :szok::szok::szok: Spanikowałam, bo w 8 tyg ciąży też mi się to zdarzyło i mogło się źle skończyć... :-( Na szczęście, podczas wizyty A. w przychodni zapytałam jej położnej co mam robić i zbadała mnie, zmierzyła ciśnienie, siuśki, położyła na kozetce i odsłuchałyśmy serduszka... Wyszło na to, że miałam extra wizytę dodatkową dzisiaj :zawstydzona/y: No ale najważniejsze, kazała obserwować co i jak, leżeć plackiem, nie przemęczać się i w razie jakiś boli dzwonić do szpitala. Na szczęście, plamienie teraz już się uspokoiło, a bólu żadnego nie czułam więc nie ma powodu do niepokoju. Nawet nie było żadnego powodu, dla którego mogłabym zacząć plamić jak chociażby przemęczenie czy stres :dry: Położna uspokoiła mnie, że czasami mogą się nam w ciąży zdarzyć plamienia w II i III trymestrze, ale jeśli nie czujemy że coś nas boli i są one niewielkie, nie ma powodu do obaw, bo to ponoć częsty przypadek. Gorzej, kiedy pojawi się krwawienie, ból lub plamienie się nasila - wtedy do szpitala!! Piszę, ku wiadomości i przestrodze...

Wstąpiłam dzisiaj do sklepiku i kupiłam Brzdącowi parę ciuszków ;-) Spodnie dżinsowe, ogrodniczki dżinsowe, spodenki "wiosenne" (lekkie i cienkie), spodnie zimowe do wózka (podwójnie szyte, ortalion na zewnątrz i polar w środku), bluzę ciepłą z kapturkiem i bluzkę z długim rękawem :tak: :laugh2: I część ciuszków... typowo "chłopczykowa"... :zawstydzona/y:

Aha... :zawstydzona/y: Od kilku już dni czuję delikatne ruchy Maluszka... A dzisiaj dostałam pierwszego kopniaka!!!! :laugh2: Takiego z prawdziwego zdarzenia :tak: Po lewej stronie - na chłopca?

Jeszcze 3 tyg i dowiemy się jaką płeć ma nasz Smyk! :-)

Ostatnia edycja:
serg : gratki 1szego kopniaczka!!!!!! :) i wuazaj na siebie i brzdaca :) pokaz ciuszki niech nacieszymy oczy:)

asionek : nie potrzebujesz skierowania do okulisty, idziesz do jakiego chcesz na 'controle de vue" zwykla dajsz carte vitale i tyle. ja w ciazy zaczelam nosic okulary (przez cukier moj prawdopoodobnie) i teraz musze kontorlowac, 2 tyg. bylam u okulisty i znow mi wzrok polecial o 0,5... takze cukier... no i tak jak mloda nie moge miec dlugiego parcia ( niekoniecznie cc, bo mam b. mala wade, ale nie moge tak jak z poldusiem miec 50min. expulsji! )
ogolnie jak masz problemy, okluary to zaleca sie : 1 wizyte w ciazy na kontrole 2. wizyte po porodzie, dobrze po pologu, ok. 2-3 m-ce po porodzie: bo moze byc tak ze wzrok wroci do normy po porodzie, a moze jak u mnie ciut sie pogorszyc...lub zostac na tym smaym poziomie, dlatego nie wystarczy 1 wizyta w czasie ciazy...)
ps. nie wiem jak u was, ale w IDf czeka sie na wizyte u okulisty ok. 2 m-cy a nawet 3 mc-y bo jest za malo oklulistow w stosunku do populacji, tutaj na poludniu dotalam wizyte na za 2 dni. nie wiem jak jest u ciebie ale wywiedz sie wczesniej na wszelki wypadek :)

dziewczyny... a ja dzis wstalam o 13h15... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Jos ale śpioch z Ciebie :laugh2: Dzięki za info o okuliście, bo ja też z tych, co to wadę wzroku mają :-( Tak wiem, nie krzyczcie, że nie noszę - ot, głupota :-( Nie lubię siebie w okularach :dry: Ale teraz za tydzień powinnam dostać kartę taką specjalną dla ciężarnych, na bezpłatne wizyty u okulisty i dentysty (ci lekarze są tutaj tylko prywatnie, ale jak się jest w ciąży i do roku po porodzie kobieta ma za darmo wizyty). Muszę koniecznie na kontrolę się udać, więc dzięki wielkie Jos za wytłumaczenie! No i oczywiście - jak już z niej wyjdę, to od razu do optyka po okulary... Chciałam szkła, ale za mocno mi oczy w nich "pracują", ciągle wzrok mi się nie umie "ustawić" i mam zawroty głowy :-(

Wiolcia jak Ci słonko dzionek mija? :laugh2:

Jaaaacieee... ale mnie ochota naszła na bigos albo leczo! :szok:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry