O
oliwkakarolina
Gość
Ja jestem ale mnie nie ma
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Asionek względy zdrowotne, zakaz od okulisty
Miłego dzionka kobitki!
ja w bojowym nastroju, bo czekam na paczkę z zamówionymi rzeczami dla niuni od ub. tygodnia! wrrr zaraz zjem tą babę przez tel!!!
Ale faktycznie, pustki tutaj
Od rana byłam zajęta, ale teraz już jestem 
), ja zmykam do łazienki i co widzę - plamienie!!! 

Spanikowałam, bo w 8 tyg ciąży też mi się to zdarzyło i mogło się źle skończyć... :-( Na szczęście, podczas wizyty A. w przychodni zapytałam jej położnej co mam robić i zbadała mnie, zmierzyła ciśnienie, siuśki, położyła na kozetce i odsłuchałyśmy serduszka... Wyszło na to, że miałam extra wizytę dodatkową dzisiaj
No ale najważniejsze, kazała obserwować co i jak, leżeć plackiem, nie przemęczać się i w razie jakiś boli dzwonić do szpitala. Na szczęście, plamienie teraz już się uspokoiło, a bólu żadnego nie czułam więc nie ma powodu do niepokoju. Nawet nie było żadnego powodu, dla którego mogłabym zacząć plamić jak chociażby przemęczenie czy stres
Położna uspokoiła mnie, że czasami mogą się nam w ciąży zdarzyć plamienia w II i III trymestrze, ale jeśli nie czujemy że coś nas boli i są one niewielkie, nie ma powodu do obaw, bo to ponoć częsty przypadek. Gorzej, kiedy pojawi się krwawienie, ból lub plamienie się nasila - wtedy do szpitala!! Piszę, ku wiadomości i przestrodze...
I część ciuszków... typowo "chłopczykowa"... 
Od kilku już dni czuję delikatne ruchy Maluszka... A dzisiaj dostałam pierwszego kopniaka!!!!
Takiego z prawdziwego zdarzenia
Po lewej stronie - na chłopca?
Dzięki za info o okuliście, bo ja też z tych, co to wadę wzroku mają :-( Tak wiem, nie krzyczcie, że nie noszę - ot, głupota :-( Nie lubię siebie w okularach
Ale teraz za tydzień powinnam dostać kartę taką specjalną dla ciężarnych, na bezpłatne wizyty u okulisty i dentysty (ci lekarze są tutaj tylko prywatnie, ale jak się jest w ciąży i do roku po porodzie kobieta ma za darmo wizyty). Muszę koniecznie na kontrolę się udać, więc dzięki wielkie Jos za wytłumaczenie! No i oczywiście - jak już z niej wyjdę, to od razu do optyka po okulary... Chciałam szkła, ale za mocno mi oczy w nich "pracują", ciągle wzrok mi się nie umie "ustawić" i mam zawroty głowy :-(