reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
cześć i czołem :blink:

widzę, że temat dziecięciej wagi na tapecie, wyobraźcie sobie, że dziewczyna z sali do której przynieśli mnie ostatniego dnia, urodziła synka, który ważył ok 3500kg, ale rodził się z rączką, czyli niczym superman :szok: wiecie co ona tam musiała mieć??? obłożyli ją lodem jak przyjechała na salę i lekarz przyszedł za moment, więc nie tylko waga decyduje o łatwości porodu :sorry2:

reklama
Hej Jos! To mnie pocieszyłaś, bo wiem, że Ty teraz kruszynka jesteś!

Mlodam hej hej - mam nadzieję, że doczytałaś wcześniej moje gratulacje :-D 4110 to sporo jak na dziewczynkę! A masz gdzieś w karcie ciąży ile było mniej więcej w 29 tyg??? Bo przeleciałam cały internet i wszędzie trąbią, że dzidzia powinna mieć zaledwie ponad kilogram.

Boogie a co znaczy, że się z rączką rodziło???? 3500 to ładna waga...A ile Twój Żuczek ważył??? No i co w sprawie mieszkania słychać?? Jak się rozwiązało?
A właśnie doczytałam ile Remik ważył - to faktycznie kruszynka....Maciuś ważył 2900 jak się rodził, więc jakbym teraz miała klopsika urodzić - i to w dodatku dziewczynkę - to jakoś bym się dziwnie czuła. Nie wiem już od czego zależy waga dziecka w ciąży..Może jednak za dużo jem?

Lil Remek ważył 3300, 56 cm :tak:
a co znaczy z rączką??? Podczas wychodzenia główki, jednocześnie rączka wyszła, nie chcę wiedzieć co ta dziewczyna tam miała, skoro była tak obłożona, musiało nieźle ją poharatać :szok:
co do mieszkania, to na razie niczego nie wiem na 100%, mama nadal proponuje powrót, bo chodzi głównie o finanse, a raczej ich brak :dry:

just a dziękuję :-) dajemy radę, dziś byliśmy na 2 spacerku :-) i tatuś swój 1 zaliczył, dumny że HEJ :-) ja byłam w szpitalu z tą paprającą się raną, znów mi ponaduszał do kwadratu bolało i boli ale wytrzymam jakoś. Mała po powrocie oczywiście głodna jak smok, wtryniła 80 ml i po godzinie była głodna :szok:

lili nie doczytałam :-( bo nie miałam kiedy, ale poszukam. a nie pamiętam ile miała, ale jak pomyślę to dam znać, bo mniej więcej zakodowałam jak to z wizytami było, ale to jutro napiszę. A karte mi zatrzymali w szpitalu, więc muszę zerknąć w inne dokumenty

mama dojechala cala i zdrowa :)
a ja mam meksyk w kazdym kacie tyle tego juz dla dzidzi jest :)

Jos dzieki taki mamy zamiar :)

Rureczka no mam nadzieje , ze wroci !

Asionek będziesz się niedługo z dzidzią w kołderkę zawijać :-D

Jos hejka!!!

hehe no moze po mnie odziedziczy sklonnosci :) tylko co na to maz hehe

Rurka trzymam kciuki tak mocno jak nigdy:-D

Ja dziś bez humoru, tzn jest ale do d... więc nie będę smęcić , może do poniedziałku albo wtorku mi przejdzie.

Co do dużych dzieci to u nas na lutuwkach 2010 dziewczyna urodziła SN dziecko ponad 5kg a dł coś chyba ok 60cm

oby humorek szybo wrocil !!
wow niezla "kruszynka " :))

cześć i czołem :blink:

widzę, że temat dziecięciej wagi na tapecie, wyobraźcie sobie, że dziewczyna z sali do której przynieśli mnie ostatniego dnia, urodziła synka, który ważył ok 3500kg, ale rodził się z rączką, czyli niczym superman :szok: wiecie co ona tam musiała mieć??? obłożyli ją lodem jak przyjechała na salę i lekarz przyszedł za moment, więc nie tylko waga decyduje o łatwości porodu :sorry2:

mojej siorki synek w ostatniej chwili wlasnie tak raczke podniosl , ledwo wyszedl , lekarze na brzuch jej sie kladli zeby malego wypchnac :szok:
ale najwazniejsze , ze wszystko dobrze sie skonczylo :)

dobrej nocki :)

mnie pewnie bedzie mniej teraz , ale postaram sie zagladac :)

czesc babeczki czasem was poczytuje jak czas pozwala... moje obie dziewczynki duze były bo Ala 4260g a Maja 4150g i obie siłami natury... z Ala mnie nacieli a z Maja nie i nie było masakry bo szyc nie trzeba było a Maja urodzona na 3 skurczach w 3 minuty:szok: wiec drugi poród bez porównania ;) no i nie martwcie sie wagą dzieciaczka duze to i silniejsze, nie jest mu tak zimno bo tłuszczyk daje energie ;-) moja Maja jest tylko na cycu przez 6 pierwszych misiecy teraz dopiero jej daje jakies warzywka na spróbowanie i na tym matkowym mleku przybiera jak na drozdzach bo juz ma 9kg :szok: Ala tez taka duza była a jak zaczeła chodzic to badzo urosła i schudła a teraz od 1,5 roku waga jej sie zatrzymała na 15kg wiec spokojnie :tak::-)

a to moje dziewczynki :)
Maja 6 miesięcy
s2wdv8.jpg

Ala - Kotek
2dtvviu.jpg

Ostatnia edycja:
hej kobietki-dużo nie uda mi się nadrobić-typowy brak czasu przy dwójce maluchów-akuratnie moja dwójeczka śpi;). Maja rośnie jak na drożdżach-po problemach z wagą teraz waży ok 4,5kg;) od wagi urodzeniowej 3700g;), no i niestety kolki ma dalej-ale jakoś przeżyjemy;), Danio skończył 3 latka i powoli wraca do normy z zachowaniem-bo trochę się rozszalał po narodzinach małej. za tydzień ochrzcimy małą pupkę i skończy już miesiąc!oczywiście dodaje fotki małej modelki-pierwsza fotka w leżaczku-mała dużo już czuwa a ja czasami muszę mieć wolne ręce-jak jej się znudzi leżenie w łóżeczku to wędruje do leżaczka-więcej widać;), a druga fotka to próba wybudzenia jej na przewijaku po spacerku-lubi spać na dwórku jeśli oczywiście nie ma kolek bo wtedy odbywamy spacery na rękach a potem jak przyśnie dopiero odkładam ją do wózka. ogólnie w nocy ładnie śpi-o 20 po kąpieli dostaje jeść i przeważnie śpi do 24-1 w nocy-potem jedzenie, pobudka o 3 i 6, czasami męczy ją też brzuszek i chodzimy po 1,5 czy 2 godziny w nocy i nosimy
Zobacz załącznik 381343 Zobacz załącznik 381344

oki zmykam powoli i pozdrawiam

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry