• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
made na pewno coś jeszcze dołożę do torby, dam znać :)))))) Na razie usunęłam z niej kosmetyki dla maleństwa, bo podobno nie trzeba - kąpią swoimi, a i coś nawet dają, próbki czy jakieś paczuszki....

reklama
ewula : przykro mi.... ale ...dostanies zpo dupslu! tak lakonicznie napisalas ze serce mi stanelo i szybko przerabialam zeby zobaczyc co dalej!!! myslalam ze cos z dzidzia nie tak!!!!!!!!!!!!!!! wiem, ze jetses rozczarowana, mi tez sama koncowka studiow sie nie udala, pewna profesorka uniemozliwila mi dostep do doktoratu... doktoratu na sorbonie o ktorym marzylam od dziecka czytajac biografie marii curie... bylam zalamana.. ale to nie jets najwazniejsze! najwazniejsze jets wasze dziecko, wasza rodzina! reszte da sie zorganizowac, obskoczyc inaczej, odlozyc na pozniej! zdrowia nie! zobaczysz, juz za chwile spojrzysz na to inaczej, swiat ci sie przewartosciuje :)

kocurro : ja nie zapomnialam twojego satynowego szlafroczka, jeszcze dzis jestem pod wrazniem dnia w ktoryl napisalas, ze chcialas go wziac na porodwke ;)
aha a taniec jak rycerz to ja mam wielka nadzieje, ze to byly slowa uznania ;)))))))))))))))))))

ewula : ja nie znam cen rodzenia w PL, tutaj to sa koszty zwracane przez ubezpieczalnie. moje wrazenia byly super, mialam super polozna z wieloletnim doswiadczeniem... jednak pozniej okazalo sie ze nauki na niewiele sie zdaja, bo w warunkach ekstremalnych czlowiek zapomina o ciwczniach, oddechu :) ale nie zaluje z eposzlam, bo po prostu na porodowke szlam spokojna, "przygotowana"... teraz rozwazam ponowny zapis ale chyba dam sobie spokoj bo juz wiem ze znow bede "przygotowana" hyhy tylko ze teraz juz wiem co mnie czeka... i istnieje ryzyko z ejuz taka psychicznie spokojna nie pojde rodzic ;)
za to jelsi sie zapisze to chetnie zeby poznac tutejsze mamy rodzace w bardoz podobnym terminie jak ja na pozniejsze spacerki ;)

Ostatnia edycja:
Kocurek - ja dla maleństwa biorę tylko pampersy i chusteczki do dupci, i jeszcze niedrapki, bo nie zawsze mają, a mój Maniek miał bardzo długie pazurki i się lekko pokiereszował :)))
Poza tym torbę z ubrankami, otulaczkiem zapakuję osobno i mąż mi przywiezie jak już będziemy wychodzić....

mi właśnie tez zalez zeby poznać położną która prowadzi zajęcia w szkole. Dziś z nią rozmawiałam wydaje sie sympatyczna. Moja koleżanka z nią rodziła i była bardzo zadowolona i mój położnik tez mi ją polecił.

tak sobie myśle ze na tej szkole rodzenia powinni mi podsunąć taką listę co będzie mi potrzebnę właśnie w tym szpitalu w którym chcę rodzić.
a ja będę płacić 550zł za 7 spotkań w sumie 15h.

jos kochana... bo ten szlafroczek jakoś tak dziwnie teraz na mnie leży hahaha :-D

made ooooo... chusteczki doopkowe też mam :-)

ewula jasne - położna prowadząca zajęcia wszystko wymieni co trzeba zabrać :tak:

Pozwolę sobie z dumą oświadczyć, że jestem spakowana prawie od dwóch miesięcy :cool2: wprowadzam tylko małe modyfikacje :-D

Ostatnia edycja:
jos wiem dlatego staram się wyluzować. W moim przypadku to też miały być wymarzone studia doktoranckie. Cały rok pracy pisania, badań, prowadzenia zajęć za dziękuje bardzo i obietnice doktoratu a to mnie z robili.... w ...... ahhhh no nie mam słów.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry