• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jos - wyrzut sumienia powiadasz? :-D a jak ty ciężarówko czujesz?

Caro - spokojnie - daj jej spokój, przytul, uspokój siebie i daj jej czas na przemyślenie - będzie dobrze. Masz pw :-)

Pranie nastawione, dzieci po podwieczorku oglądają bajkę na ich kompie a mnie nosi... relanium by mi się przydało :crazy:
Idę pakować rzeczy dla Carol :-p

reklama
jos - pamiętam jak to wy a nie ja panikowałyście jak mi wody się zaczęły sączyć :-D i pamiętam jak gadałam z Krzyśką tuż przed wejściem na porodówkę :-D:-D:-D a kręgosłup mnie do dzisiaj boli więc ... :-p

A ja mam marudkę na kolanach. Ma złu humor bo męczy ją ostatnia jedynka :angry:

ewula - chyba na wcześniaka niestety :-(

marcyś - sukienka śliczna :tak: , mi też się tak wydaje że kwestia tygodnia ale siłą ani jej nie wypchnę przeca ani nie zatrzymam. Chociaż z jednej strony chciałabym ją dotrzymać do tego 38 tc :-( Co ma być niech będzie byle szybko bo już zaczynam wymiękać :dry:

mama - już nam obojgu nerwy puszczają niestety. Ja już jestem coraz bardziej zmęczona tymi skurczami i tym ciągnięciem a na dodatek zajmowaniem się Karolą i znoszeniem jej ostatnich wybryków - bo chyba ADHD jej się włączyło jakieś :no: A M się boi i o mnie i o Emi i żebym mu w domu nie urodziła, o to ostatnie chyba najbardziej się boi :-p Ja mu się wcale nie dziwię ale z drugiej strony to on powinien mnie wspierać w tym czasie a nie dobijać i wnerwiać jeszcze bardziej :dry: A na dodatek pół rodziny już zaczyna codziennie wydzwaniać jak się czuję czy mam skurcze i czy idę na porodówkę :wściekła/y: Od wczoraj mam nieczynny telefon w związku z tym bo mi bateria padła po 48h od ładowania a wytrzymuje zwykle do tygodnia :dry: Na noc wsadzę go na ładowanie ale włączać nie będę - po porodzie tylko włączę na 10 min żeby zrobić fotkę Emi i wysłać mms-ki do was i tyle :-p Bo jakbym teraz włączyła to bym chyba siedzieć poszła za mordy na rodzinie w afekcie :-p

Spadam sobie pograć póki Karola zajęła się sobą a M mi nie skrzeczy nad uchem :-)

marcyś - ja mam propozycję - przyjedź do mnie na dwa tygodnie - wrócisz do domu z brzuszkiem i jakieś 20 kg cięższa :-p ja cię tu kobito utuczę żebyś jak człowiek wyglądała :-D I gratki dla synka :tak: Moja już nawet w nocy ładnie woła więc też duma mnie przelewa jak rano majtki suche :-D

mama - to się cieszę bo bardzo baliśmy się zazdrości. Ale najwyraźniej trafiliśmy idealnie z różnicą żeby była na tyle mała żeby się później razem bawiły a na tyle duża żeby rozumiała wszystko i nie zazdrościła :-)

Od dwóch dni mnie strasznie piersi bolą :-( Nie dość że są pełne i muszę już z wkładkami łazić to jeszcze drażliwe jak sam pieron :-( Ehh... przynajmniej już mleczko w nich jest dla Emilki :-p Tylko czemu muszą tak boleć :dry:

AAAaaaaaa niech ta kołyska już przyjdzie :-D :-p

wpisalam na chybil trafil strone 5000 i co i co? jakie wyczucie :) trafilam na 25 grudzien 2010 a stamtad juz niedaleko do twojego porodu
tutaj taka ^probka tytulem przypomnienia ;)

rureczka : nic nie jets gotowe, nic!!!! o nie przepraszam, gondola siedzenie do auta i lezaczek wyprane i odswiezone ....teraz jetsem na wakacjach, po powrocie w ten weekend zaczynam prac pierwsza partie tak wrazie co... reszte wypiore ok. 20.11 na miesiac przed, zeby bylo swiezsze ;) torbe wstepnie spakuje w nastepnym tyg. :)

poldus super, w sztosie - jak zawsze :) bawi sie na dole z dziadkami
zmykam na kolacje, bede pozniej!

jos dzięki wielki za przypomnienie, co nam sol wypisywała..!! Eeehhh.. to był "mój" pierwszy poród na bb :-p Oj przeżywałam.. raany jak ja przeżywałam :szok: i szykowałam się na Sylwestra o ile pamiętam :-D hehe made gdzie jesteś??? - powspominałybyśmy :-(:sorry2:

A nie dam rady już.. chyba przymknę oko.. a tak się chciałam nacieszyć czasem wolnym - łóżeczko, herbatka, książka, laptop i kruszyna obok w wózeczku :)))))))) no i pies na progu :))) Dobranoc, do jutra :*

Ostatnia edycja:
reklama
hej :))
ja sie dzisiaj ogarnac nie moge :/ dopero was nadrobilam z trudem hehe
od wczoraj nocy malego przebieralam juz 5 razy :szok: takie kupale wali , ze masakra , wszystko na plecach i wszystko przesiakniete lacznie z kocykiem hehe
do tego ulewa troche , obsikal mnie i przewijak no wesolo jest :)
teraz spal , ale cos slysze , ze steka .... mam nadzieje , ze zdarze napisac hehe

nie zdarzylam :) pampers i cyc byl garny :)

czesc dziewczyny

a ja jestem zasmarkana, Iwa chora- przeziebienie. w nocy wstawalam do niej 5 razy az w koncu zostalam w jej lozku bo juz mialam dosc chodzenia.a jeszcze na dodatek dzis jazdaa ja czuje sie jak bym sie przewrocic zaraz miala... iwa na nogach od 6.30 i zaczyna juz marudzic,czas na leki.

buziaki dla wszystkich

zdrowka dla was duzo !!!
dalas rade na jazdach ??
a prawko zdasz napewno ;) zdolniacha z ciebie ;)

Witajcie :-)
Kołowrotek u mnie :sorry2: Zmęczenie dopadło w końcu, aż nie miałam siły kompa odpalać przez parę dni. Ręce jeszcze dają mi do wiwatu w nocy grrr..
Teraz siedzimy sobie z małą - oczywiście nie śpi od 3 nad ranem, od kiedy G. wyjechał do Wawy. Ostatnio mi więcej płacze i musiałam kropelki podawać. Wydaje mi się, że trochę pomagają..
Ola jest kochana, coraz częściej się uśmiecha i próbuje używać rączek - "wkłada" nimi smoczka do buzi jak jej wypadnie i lubi sobie cyca macać w trakcie jedzenia :-D A zasypiając, albo myśląc usilnie nad czymś składa rączki jak wiekowa babulka w kościele :-D A.. i zaczyna "mówić" mój okruszek, oczywiście tylko do mnie :-):-D
/QUOTE]

moj tez tak lapki sklada hehe , wyglada jakby sie modlil :) cyca tez sobie maca , fajne sa takie male slodziaki !

hej dziewczyny

Asionek a jak sie wychowuje takie spokojne dziecie:-D:-D:-D:-D ja też takie chce;)

Szkoda że już po weekendzie. Mąż był w domu było tak fajnie. Złożyliśmy łóżeczko i kącik dla Joasi nabiera wyglądu. Czekają mnie ostatnie zakupy. Mam więc pytanie które kosmetyki do kąpieli polecacie? i jaki krem do pupci? tyle tego, że już sama zgłupiałam

twoje tez napewno bedzie aniolkiem :)
ja uzywam Mustela narazie , super zapach i skora ladna po
krem mam bepanthen , sudocrem jak cos powazniejszego sie dzieje

witam ;-)

młody od 5 nie śpi ;/
musze skoczyc do apteki po zel na dziąsełka ;-):-)
bo normalnie szczebelki od łozeczka gryzie :-):-D

a to moj kurczaczek ;-) i ja :-D

Zobacz załącznik 403888Zobacz załącznik 403889Zobacz załącznik 403890Zobacz załącznik 403891Zobacz załącznik 403887Zobacz załącznik 403886

slicznie !!
zabki ida ?? kurcze , ale ten czas leci niedawno rodzilas , a tutaj juz zaraz bedzie pol roku !! :)
Pies nakarmiony. I taki wdzięczny, zobaczcie naszego wariata :sorry2:

slicznosci !!

ale juz duze dziewczynki :) piekne !!

Kochane dziś naprawdę nie mam ani chwilki wolnej - jakaś masakra normalnie - ale Mary do mnie napisała i szybko Wam piszę co i jak:

!

widze nie tylko ja sie ogarnac nie moge dzisiaj :)

Hejka!

Jak wiecie, nie udało się niuni obrócić. Ból był straszliwy, to chyba najgorsze, czego doświadczyłam. :-( Myślałam, że dosłownie umrę na tym łóżku jak mi podali ten lek na "uspokojenie" macicy - serce waliło mi tak, że mdlałam co kilka sekund. Niunia nie dała się obrócić niestety... :sad: Musiałam zostać kilka h w szpitalu, nie mogłam się nawet podnieść z łóżka. Potem miałam RTG miednicy - mają sprawdzić, czy jest możliwość porodu SN mimo ułożenia pośladkowego. Ale mam prawo do CC, tylko jeszcze nie wiem, czy się zdecyduję, choć rozważam to dość poważnie... :hmm: Jutro ginka ze szpitala ma zadzwonić z wynikiem RTG i dalej trzeba będzie podjąć decyzję - CC czy SN. Boję się okropnie, sama nie wiem, co robić.

Jutro wlecę na dłużej, a teraz idę do łóżka, bo aż mnie mdli od laptopa. Wszystko mnie boli, nie mam energii. Mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej.
Buziaki i dziękuję za słowa otuchy!

odpoczywaj sobie !!
wsumie dzieci to akrobaci i jeszcze szansa na obrocenie sie jest , mala ale jest :)
w De polecaja lezec na plecach nogi na sciane i chyba krecic dupka , podobno pomaga sie obrucic dziecku ...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry