• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kochane dziś naprawdę nie mam ani chwilki wolnej - jakaś masakra normalnie - ale Mary do mnie napisała i szybko Wam piszę co i jak:

Obrócenie niuni nie udało się. Mary jest już w domu, ale czuje się okropnie i wszystko ją boli. To było coś strasznego....Miała też wynik RTG miednicy. Jutro wynik. Ma prawo do CC, ale jeszcze nie wie co zrobi. Napisze więcej jak tylko będzie w stanie...Buziaki....

Kurcze Mary a kiedy ewentualnie to CC??? Bidulko wytrzymaj jeszcze troszkę i odezwij się u nas jak odpoczniesz!!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Udało mi się usiąść, zjeść więc skoro dziewczyny oglądają bajki to ja do was na sek siadłam bo zaraz spadam robić dalej - nogi mi chyba dzisiaj do pupy wejdą. Targałam z Castoramy ten osuszacz - bydle 12 kg i prowadziłam wózek. Ok przeżyłam. Ale zaraz potem poleciałam z młodą po Karolę do przedszkola i poszłyśmy do małego tesco po mleko dla Emi. I dzisiaj zaoszczędziłam 298 zł na mleku bo duża puszka Hipp 2 kosztuje normalnie 47.50 a ja kupiłam po 10.50 :szok::szok::szok: Data do 10.2012 więc jest ok, żadna wadliwa partia, opakowania nie uszkodzone - więc co się będę - kupiłam wszystko co mieli czyli 8 puszek :-p Emi lubi to mleko więc na 8 tygodni mam zapas :cool2:

sol ja byłabym zainteresowana kombinezonem złaszcza tym zółtym ;) jest taki słodki jaki to rozmiar? a pajacyki na 62 masz i w jakiej ilości? a może twoja mała spała w śpiworku i masz do sprzedania taki najmniejszy?:-D szaleje jak mój mąż by to zobaczył to by mi kabel wyciągnął;)
Ten żółty jest na 68 a resztę ci napiszę na pw.
Poprawka - nie przyjmujesz pw...
na 62 mam ten zielony komplet z ananasem, różowy polarowy komplecik, żółty pajacyk ze ślimaczkiem i kotkiem, czarne body, śpiocha "Kocham mojego tatę", różowa sukieneczkę polarową z body, letni komplecik różowy.

Sol-pytam o rozmiary ciuszków- szary sweterek w kropki i paski, taki niebieski polarowy pajacyk na lalce?
paulinko - polarowy pajacyk jest na 56 i już Carol sobie go zaklepała :sorry2: a swetereki oba dzisiaj zaniosłam koleżance - przepraszam :sorry2:

mary - trzymam kciuki żeby było już jutro wszystko ok. Prześpisz się to się wyciszysz i ból już może minie. Trzymam kciuki :tak:

Idę nastawić pranie, poskładać pranie, umyć podłogi i zrobić obiad na jutro. I o czymś zapomniałam - ale nie pamiętam o czym :-D

Ostatnia edycja:
Hejka!

Jak wiecie, nie udało się niuni obrócić. Ból był straszliwy, to chyba najgorsze, czego doświadczyłam. :-( Myślałam, że dosłownie umrę na tym łóżku jak mi podali ten lek na "uspokojenie" macicy - serce waliło mi tak, że mdlałam co kilka sekund. Niunia nie dała się obrócić niestety... :sad: Musiałam zostać kilka h w szpitalu, nie mogłam się nawet podnieść z łóżka. Potem miałam RTG miednicy - mają sprawdzić, czy jest możliwość porodu SN mimo ułożenia pośladkowego. Ale mam prawo do CC, tylko jeszcze nie wiem, czy się zdecyduję, choć rozważam to dość poważnie... :hmm: Jutro ginka ze szpitala ma zadzwonić z wynikiem RTG i dalej trzeba będzie podjąć decyzję - CC czy SN. Boję się okropnie, sama nie wiem, co robić.

Lil - dziękuję za przekazanie wieści! :* Co do ew. daty CC, to nie wiem, ale może jutro już się czegoś dowiem.

Ewula - ojej, a może ja Ci zapomniałam wysłać mój nr... Ale mam go już jakiś czas, więc sama nie wiem.

Jutro wlecę na dłużej, a teraz idę do łóżka, bo aż mnie mdli od laptopa. Wszystko mnie boli, nie mam energii. Mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej.
Buziaki i dziękuję za słowa otuchy!

Sol pracusiu - znowu mam wyrzuty sumienia! Kurcze czy jestem leniem czy co - ja to najbardziej lubię sobie na chwilkę usiąść i odpocząć...Tym bardziej, że ja jak Kocurek - krzątam się i krzątam - a efektów nie widać. Tak więc sobie myślę po co się mam krzątać...Chyba jednak jestem leń...A ciuszki przepiękne masz!!!!

Mary kochana nasza - ja to chyba bym się zdecydowała na CC w Twoim przypadku....Podobno poród przy ułożeniu pośladkowym do najlżejszych nie należy...Choć w sumie będziesz miała znieczulenie...No ale chodzi też o bezpieczeństwo dziecka....Ciężko coś radzić - ale jak się prześpisz i lepiej poczujesz to może decyzja sama przyjdzie!

mary kurcze no... mnie też ten poród pośladkowy jakoś tak przeraża, ale to pewnie z niewiedzy... nie wiem sama, ale ja bym chyba tez cesare wybrała w takiej sytuacji... ściskam Cie mocno i odpocznij sobie po ciężkim dniu...

mary aj aj kurka... szkoda,że się nie udało :( :(
Ja bym brała CC chyba... Chociaż widziałam kilka porodów w tym ułożeniu na YouTube i dziwiłam się, że wyglądało to tak lekko.. No nic.. pomartwisz się decyzją jutro, a dziś wypoczywaj :)....

lil - ja wychodzę z założenia że odpocznę w kolejnym wcieleniu w okresie niemowlęcym :-p:-D ale też mam czasami wrażenie że haruje jak głupia i tak nie jest zrobione dokładnie tak jakbym chciała :rofl2: ale cóż.

Mam jednak przymusową przerwę bo okazało się że zrobiłam głupotę i położyłam osuszacz w poziomie na chwilę i teraz muszę czekać 4 godziny żeby się środek chłodniczy ustabilizował :crazy: Grrrr
Łeb mnie boli :zawstydzona/y:

jestem ! :)))
nadrobilam, net mi muli, dlugo to trwalo....

sol : witaj!!!!!!!!!!!!!!! super ze jestes!!!!!!! wierz lub nie, wczoraj o tobie myslalam :) jestes moim wyrzutem sumienia...:zawstydzona/y: od miesiecy zbieram sie zeby napisac maila i ciagle ( tak jak wczoraj) to odkladam... i sobie tlumacxze ze ty jeszcze bardziej zabiegana niz ja i tak nie bedziesz miec czasu na odp ;-):zawstydzona/y::-Dto mi ulatwilas zadanie :))))
ciesze sie ze u was ok, a panny masz super :)

mary : bidulko...odpoczywaj!!!!

kocurek carola : dzieki ze zauwazylyscie ze jozefinki nie ma :) reszta jak zwykle o mnie zapomniala ;))

serg kocurek sol : co do tych 12h pracy mezow... to ja nigdy od kiedy znam mojego nie znalam mniej!!!!! :(((((((((
u nas 7-19 to wielkie minimum i radocha bo mozliwa wspolna kolacja ok.20 a sa i dni pracy 14-17 godzinne

mloda : sliczne fotki!!!

rurka : super ze juz na urlopie :) odpoczywaj ile sie da :)

lil : hej moj ulubiony leniuszku :)))

maz pojechal do domu, ja ostatni dzien byczenia sie, jutro o 16 wyjazd do domu - koniec wakacji :((( tesciowa przyjedzie pomoc przy synku 13.11 wiec tylko 10 dni do przetrzymania, po 24.11 moge rodzic :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mary,spokojnie,poradzisz Sobie z decyzją:)
Jak w ogóle wygląda takie obracanie dziecka?

Oliwka ma napad paniki i histerii...trzymajcie mnie...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry