• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi to dziewczyny wszystko jedno jaki, byle lekki, bo mieszkam na 3 piętrze, windy nie ma, i ciężko mi samej będzie z wózkiem i dzieckiem wejść i zejść. Później kupie sobie spacerówkę jakaś parasolkę i będzie si, ale teraz to nie mam zielonego pojęcia co wybrać :szok:

Karola ja potrzebuję lekki, żeby się dobrze prowadził i duży koszyk był, reszta bez znaczenia...

reklama
Ja używam pieluszek Dada, ale my jedziemy na 4 i 5 :szok:
4 dla Boryska, a 5 dla Igorka :-))) Mam nadzieję, że uda mi się Igorka wkrótce nauczyć załatwiać potrzeby do nocnika :sorry2: Tylko jak to zrobić, jak jedynym dźwiękiem, który z siebie wydobywa jest: "mmmmm" :baffled:
Made my też jesteśmy na 4 :tak:
Wiola maila łap;)))

Made my dopiero wchodzimy w rozmiar 4 ale twój syn słusznych rozmiarów jest;))), a Mańkowi daj czas na nocnik...ja robiłam kilka prób-chłopcy to gorzej łapią...dopiero jak Danio miał 2 latka i 9mies. to się udało-poczekaj na cieplejsze dni-tak od maja i powoli zakładaj mu majteczki-u nas na początku szło 5-6 par spodni i majteczek a ja wtedy latałam za nim z wielkim brzucholem, kup może książeczkę-my mamy pt. "kamyczek na nocniczku"-Daniel ją uwielbia i czytał ją często na nocniczku i dzięki temu łatwiej mu było-no wiesz jak ktoś ma podobne problemy to razem łatwiej:-D
czyli muszę się przygotować na zabawę z nocnikiem :-D chciałam w wakacje dać mu latać z gołą pupką i lekko przygotować do siadania na nocnik, zobaczymy jak to będzie z Remikiem :sorry2:
Paulinka poszło pw.

Dziewczyny bądźcie jutro ze mną, idę na glukozę:crazy:
Rurka &&&&&& :tak:

Made ja na odpieluchowanie polecam jeszcze wkładanie tetry do majteczek - żebyś nie miała zasiusianego mieszkania - a żeby Maniek czuł, że ma mokro. U nas zadziałało. Maciuś miał 2 lata i 4 miesiące...I bardzo nie lubił jak było mu mokro (jak wcześniej próbowałam to nie miało to dla niego znaczenia czy mokro czy sucho:-p)

Rureczko - ja próbowałam kilka wózków (sama mam bebecar, ale czasem jechałam wózkami koleżanek) i powiem Ci, że komfort jeżdżenia ma znaczenie...Moim zdaniem lepszy używany dobry wózek niż nowy tańszy jakiś...Chodzi o zwrotność, o komfort jeżdżenia po polskich chodnikach, o wielkość gondoli (chociaż Ty akurat latem rodzisz to szybciej możesz przejść na spacerówkę - ale tak naprawdę wydaje mi się, że lepiej abyś na zimę miała jeszcze możliwość wożenia w gondolce - w razie jakby bardzo zimno było), o to jak budka się otwiera (czasem w tańszych modelach budka po czasie tak piszczy, że nie ma opcji aby dziecko nie obudziło się z płaczem). Ja kupiłam wózek używany po dwójce dzieci - właśnie bebecar i do teraz jest dla mnie rewelacyjny! Jestem wysoka i ten wózek jest też dość wysoki to raz. Dwa to miękko się jeździ, bez problemu zakręca, pokonuje krawężniki...Godnolka i spacerówka są duuuuuże - więc dziecko ma dużo miejsca - czasem jak widzę takie małe spacerówki to mi żal tych dzieci, że się tam tak gniotą....Jest duuuuży i łatwo dostępny kosz na zakupy....W budce jest taka siateczka - latem odkrywasz ten grubszy materiał i dziecko ma lepszą wentylację...No i co jeszcze??? Łatwo potem sprzedać za niezłą cenę, bo te wózki są naprawdę atrakcjne :-) I moim zdaniem: koniecznie pompowane koła!

Doczytałam: Rureczko lekki to ten wózek nie jest....ale takie początkowe rzadko są lekkie - zwłaszcza jeśli mają być dobre....ale jest sposób na wnoszenie wysoko wózka - każdy będzie Ci ciężko unieść - trzeba wtaczać :-)

Hmmm...mi Quinny Buzz świetnie się prowadził,zwłaszcza ze schodów się dobrze zjeżdża i można jedną ręką a pod pachą dzidzia:)
X-Lander też nieźle,wagowo podobny...
Pomogę jutro coś wyszukać jak się skupię,napisz tylko ile kół (3-4),czy cały zestaw (gondola,spacerówka i fotelik) i cena ile max?

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Te są świetne i cenowo i wyglądem,zwrotne i w miarę lekkie.Miałam bardzo podobny pierwszy wózek...z tej serii właśnie... a Nurse to Jane:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asionkowy wózeczek miodzio, kremowy mmm:zawstydzona/y:

Karola nie musi być nowy, najlepiej 4 koła, nie musi być fotelika bo mamy osobno, a czy będzie mieć spacerówkę to wszystko jedno bo i tak kupimy osobno. Cena max 1600, dzięki za pomoc :))

Paulina, Lil pójdę do wózkowego to pooglądam te Wasze propozycje, chyba mi pozwolą po sklepie pojeździć, żeby sprawdzić??
Najgorsze jest to, że u mnie w bloku od 20 lat nie było maleńkiego dziecka, nasze będzie pierwsze. W związku z tym nie wiem, czy można zostawić wózek na klatce, o swoich sąsiadów jestem spokojna, ale różni ludzie się kręcą i nie chciałabym któregoś dnia wyjść z gondolą, a tam reszty nie ma:szok:

reklama
Rurka a które piętro??
ja mam x-landera x1 starszy typ ale mówi ci nie ma lepszego terenowca niż on;)) teraz ewentualnie bym wzięła xa

no i te z firmy jane mi ostatnio wpadły w oczy;)

nie słuchaj się pani sprzedawczyni-ona będzie chciała ci po prostu coś wcisnąć-a wózkiem możesz pojeźdźić-tylko powiem ci mały myk-gdy kupywaliśmy wózek dla DAniela-on był jeszcze w brzuchu, wózek super jeźdźił-po włożeniu dziecka do wózka, wózek znosiło na lewą stronę, nie dało się prowadzić-pojechał na gwarancję-ustawili zbieżność kółek i teraz działa bez zarzutu

aha i Kocurkowy powóz też mi się podoba;))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry