• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
:szok: w życiu bym nie szargała wizerunkami......a już zwłaszcza postronnych :-)))

Sukieneczki są takie, takie...w moim typie...bez zbędnych falbanek i brokatów :tak:
SŁODKIE!

jos - czy istnieje w slangu romańskim synonim słowa: opuszczać(w kontekście"proszę
natychmiast opuścić mój dom!"), zbliżony fonetycznie lub transkrypcją do angielskiego
abandon lub włoskiego abandonare?

reklama
Jos śliczności! Chciałabym aby moja Martynka też tak padała na leżaczku! A fryzura Filutka nie do podrobienia!

Asionku co do spania to u nas bardzo się popsuło :-p ale dajemy na razie radę dzięki wspólnemu spaniu. I pomaga mi jak przestaję liczyć pobudki i sprawdzać godzinę :-p

made : jest slowo opuscic : abandonner . ale w przypadku prosze opuscic moj dom brzmi zle, nie mowi sie "abandonnez ma maison !" brzmi to dziko i nieporprawnie. bo fr. abandonner to raczej opuscic na stale, mozna opiscic dom : abandonner la maison, ale wowczas ma to sens definitywny, ktos sie wyniosl i pozostawil dom pusty. czasownik ma jakby sens opuscic-porzucic, pies porzucony na ulicy : le chien abandonné sur la route itp.

lil : na te wlosy to ja juz nie mam sily... ich naprawde nie daje sie poskromic, ja mu ich nie "jeze";... same sie podnosza:szok:

Jos chcę ten podkoszulek! Te okulary są dobrze umiejscowione!

Jos poczekaj poczekaj - do roku się z włoskami nic nie robi :-p U mnie Maciuś ma 3 lata, do fryzjera nie pójdzie, mama go obcina w locie i jest tak pociachany, że szok - a mi się marzy super fryzurka dla mojego chłopczyka!

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry