reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pysia - mój Maniek też czasami ma kitki, ale to jak mnie w domu nie ma, bo moja córka mu robi i się głupia śmieje z niego :-)))))

just - to mi właśnie najbardziej spędza sen z powiek....nie to czy będzie równie ładny, ale czy jestem w stanie ofiarować mu tyle samo miłości. Mam nadzieję, że to tylko moje chore urojenia :)

A rureczka pewnikiem pęcherzyki rozbija :zawstydzona/y::-)

Ostatnia edycja:
reklama
och Wy łasne na komplementacje kobiety rakiety!!!! :-D:-D:-D:-D

ja sobie zaserwowałam małosolniaka, bułeczkę słowiańską z węgliną i majonezem :cool: i dwie nektar(t)ynki zjem :tak::-D a owoce, to jakie mogę jeść??? :confused:

Made Ty kobieta o gołębim sercu miałabyś Zygmusia nie kochać? za mało uczuć i czasu???? :no: nie wierzę!!! :-D kochana to będzie najszczęśliwszy berbeć :tak: jestem tego pewna! :tak:

Pysia weź mi tu kobito o skromności nie pisz głupot, tylko dawaj brzuchacza na wierchołek :tak::-D

Asionku jeśli mogę z własnego doświadczenia doradzić, to kup zwykłą wanienkę, ewentualnie z odpływem, takim małym koreczkiem na spodzie, bo Maluszek tak szybko rośnie, że jak kupisz mniejszą, to po 3-4 miesiącach będziesz musiała kupić większą, ja kupiłam najprostszą, najtańszą i jestem bardzo zadowolona :tak:

Ostatnia edycja:
pysia - a jakoś tak mi się w tej głowie roi....muszę to z niej wyrzucić :) Nie chciałabym żeby mi kiedyś którekolwiek z moich dzieci zarzuciło, że nie odczuło tyle miłości co brat czy siostra.
Chciałabym z całych sił kochać je wszystkie po równo, może nie identycznie, ale sprawiedliwie :-)

pysia - do miłego :* Babolku Kochany :)))))

just - ja jadłam wszystkie prócz cytrusów, bo one podobną uczulają :)))

Made ups!:sorry: to ja już kiwaczka nawet jadłam i nie ma żadnej reakcji, a położna która u mnie była, że nawet banana mogę, tylko skórę trzeba sparzyć gorącą wodą :tak: a jak z porzeczkami itp? to nie są pestkowce???

Asionku jeszcze jedną fajną rzecz mogę polecić, są takie czyściki do ubrań, przyklejają się na taki wałeczek klejący z rączką, na pewno wiesz o co mi chodzi, mi się przydało to do czyszczenia prześcieradełka w łóżeczku z włosków, które się wycierają, albo jakiś paprochów, które czasem wpadają :tak:

Ostatnia edycja:
just - banany też jadłam, a co to ten yyy...kiwaczek ??? made nie zna :szok: Ja powiem tak, wszystkiego można, ale z umiarem, jak pierwszy raz, to niewiele i obserwować :)) Ja nie stosowałam przy karmieniu piersią żadnych drakońskich diet i Maniek nie miał nigdy boleści brzuszka ani kolek. Kawę też piłam, może nie jak oranżadę, ale na dwie dziennie sobie pozwalałam.

O! muszę zapamiętać z tym wałeczkiem, dobry patent, nie wpadłam na to, a włosków faktycznie trochę zawsze się znalazło :))))

Idę na obiad, później do lumpka. Miłego popołudnia i jak będę na siłach to do wieczora :))

Ostatnia edycja:
Hej kochane! Nie mogę teraz nadrobić, bo zaraz właścicielka będzie i mam stresa ogromnego. No i emocje po wizycie. Dzidzia waży już 2060 g! To bardzo dużo jak na ten tydzień - bo w sumie wypada mi wielkościowo na 31-32 tydzień. No i termin porodu z usg teraz to 10.10.2011. Nie wiem co to do końca oznacza - czy że urodzę wcześniej, czy też w terminie, ale po prostu duuuuuużą dziewczynkę...

Wcześniej miałam do Was pisać, ale mi internet wcięło.

Made widziałam Twoje zdjęcie - ile masz kochana lat??? Wyglądasz na 22-24 max...

Made no co ty napewno bedziesz kochac swojego szkraba bardzo mocno !! :))

Asionek a co to za dylematy nad wanienką? :-p No to faktycznie zakupy udane - aaaa.... wlasnie miałam pytać czemu nie kurierem ale jak powiadasz, że drożej wychodzi to i lepiej żeby mama wpadła w odwiedziny.... o jaaa... chyba bym nie dała tyle rady usiedzieć na tyłku w podróży... :-D
Ja już tez prawie wszystko mam oprócz koszuli dla siebie i dla maluszka ale to już takie większe rzeczy typu wózek - łózeczko i wanienkę przywieziemy we wrześniu... a tak to już bliżej jak dalej :rofl2:

no wiec tak z wanienka u mnie jest problem , ktory pewnie sama sobie nakrecilam :/ jakas schzize mam , ze nie dam rady wykapac malego
bede to sama robic , bo moj w pracy w tym czasie
no i zaczelo sie szukanie czegos co ulatwi sprawe
ale niektore rzeczy sa albo mega wielkie , albo mega grogie , bo za wanienke nie dam 150E !! o nie ma mowy hehe
no i ta szukam sobie i szukam
w lazience nie mam gdzie postawic wanienki normalnej , moglabym w pokoju na stole np. , ale u nas nie ma tak , ze grzeja jak w PL i troche sie boje , ze maly sie przeziebi ... i tak wlasnie to wyglada , ze mam mega dylematy hehe

co do mamy to i tak by jechala , nie to , ze jedize , bo paczki czy cos :) ale taniej wyjdzie jak zabierze ze soba co sie da niz jakby kuriera oplacac , za ostatnie paczki placilam tylko 360zl. :/ wiec duzo ... ale taniej niz UPS czy poczta

tez juz ci niewiele zostalo :)

Asionku jeśli mogę z własnego doświadczenia doradzić, to kup zwykłą wanienkę, ewentualnie z odpływem, takim małym koreczkiem na spodzie, bo Maluszek tak szybko rośnie, że jak kupisz mniejszą, to po 3-4 miesiącach będziesz musiała kupić większą, ja kupiłam najprostszą, najtańszą i jestem bardzo zadowolona :tak:

no wlasnie dumam nad zwykla , ale wiekszy problem to gdzie ja postawie :) bo nie wiem czy dam rade nurkowac w swoje wanie taka schylona i to sama na dodatek...

A i owszem Made, rozbijałam z mężusiem, mam nadzieję, że skutecznie:-D

dzialaj , dzialaj &&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))

Hej kochane! Nie mogę teraz nadrobić, bo zaraz właścicielka będzie i mam stresa ogromnego. No i emocje po wizycie. Dzidzia waży już 2060 g! To bardzo dużo jak na ten tydzień - bo w sumie wypada mi wielkościowo na 31-32 tydzień. No i termin porodu z usg teraz to 10.10.2011. Nie wiem co to do końca oznacza - czy że urodzę wcześniej, czy też w terminie, ale po prostu duuuuuużą dziewczynkę...

Wcześniej miałam do Was pisać, ale mi internet wcięło.
...

wow to mala niezle wazy :) moze rzeczywiscie jest starsza ?? :))

helol :)

nadrobilam, litosciwe dzis bylyscie z iloscia stron :)

asionek : mowie ci bierz zwykla wanienke mala czy duza i mlodego kladz na zanurzony w wodzie recznik, bezpiecznie, niepozlizgowo, PLASKO i czysto bo do kazdego kapania mozesz brac 1 nocnik i normalnie go prac. Ja nie mialam zadnych stojakow do wanienki i innych i wanienke kladlam na lozku. mamy takie 2 jednoosobowe dla gosci i one maja twardy materac, troche sie schylalam ale na pewno mniej niz do normalnej wanny!
no i poz atum tp bylo w pokoju gdzie spal maly wiec miam tam ciepla, stala temperature, nie nosilam go nigdzie po korytarzach itp

just : glowa do gory, bedzie dobrze!!!! zobaczysz ze cos wymyslisz!!!

made : piekny ksiezycu w pelni :) faktycznie mlodziutko wygladasz :) fajnie mic szanse i dostawac 10 lat mniej :) mam nadzieje, ze tez mnie to spotka, ale z moimi podkowkami to nie jetsem nietsety taka tego pewna... ;)

mama : gdzie jestes?

kocurro : jakies nowinki ??????????????

asionek : looo jezu... ale na mame zapakowalas jak na wielblada :) wstyyyydz sie !!! ;)
a jutro bedziesz mie cùega przyjemnosc bo bedziesz przegladac wszystkie cisuzki i gadzety dla synka :))))))))))))))))))))))))))))))))

a ja dzis bylam u dentysty i po dordze zahaczylam o CAROLL ( nie wiem czy ta siec isteniej w Pl) i wyrwalam super koszulke-sweter ( z takiej dizaninki cienkiej) przeceniony z 60 na 16 euro :)
no i mlodemu kilka t shirtow i 2 kamizelki takie cieplejsze coby mu kiszek nie przewialo jesienia i zima :)

made : pochwal sie co tam w lumkach upolowalas!!!!!!

zzarlam 4 nalesniki i umieram... wczoraj o tek samej porze tez 4 i nic mi nie bylo... i wez tu cos skumaj
aha i jeszcze uprzejmie informuje z epo raz 2gi w zyciu na wadze wybila nowa dziasiatka, magiczne 50,00 :) nie mam pojecia ile jeszcze przytuje ale zastanawiam sie czy moge jeszcze przybrac 10kg, bo wtedy zahacze o jeszcze nowsza dziesiatke :)

marcepanek : gdzie jestes??? co tam u ciebie??? znalazlas innego gina????????

rurka : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

Ostatnia edycja:
reklama
asionek a jak wyglada u was ogrzewanie?macie elektryczne grzejniki i w kazdym pomieszczeniu wlacza sie oddzielnie?
bo jesli tak to my tak mielismy w Irlandii.najcieplej bylo w salonie i tam ja kompalam, najpier wszystko sobie [rzynosilam , oliwka, recznik itd. potem na 2 krzeslach stawialam wanne( taka normalna)
wode przynosilam sobie z lazienki odrobine cieplejsza niz zalecana dla malego dziecka, w ty czasie Iwe kladlam na kocu na podloge , albo jak byla malusia to mielismy taki kosz wiklinowy.do wanny pielucha tetrowa zeby dziecko sie nie slizgalo, rozbieralam ja i juz przewaznie woda ostygla do odpowiedniej temperatury, po kapaniu w reczniczek, ktory lezal na kocyku na stole. potem ja karmilam a dopiero potem odnosilam wszystko na swoje miejsce. da sie to wszystko zorganizowac i wcale nie potrzeba jakichs specjalnych wanienek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry