reklama

Rozszerzamy dietę naszych maluchów.

U nas wczoraj i dzisiaj było jabłuszko ;) nie dała bym jej ale ja jadła i mi zaczęła mlaskać ;p więc wczoraj dostała troszkę a dzisiaj już więcej. Tak jej smakowało że tylko buzię otwierała i mieliła jęzorkiem ;D nawet się nie ubrudziła :D

reklama
Mamusie, czy któras ma dziecko ze skazą białkową? ja dałam Karolince marchewkę, jabłuszko i dodałam do Nutramigenu 2 lyżeczki kaszki Sinlac...i miala wysypke na brzuszku:( tylko nie wiem od czego....

Dziewczyny macie jakiś grafik ustawiony kiedy co dawać dzieciaczkom np. której mleko o której obiadek, deserek.

A i jeszcze jedno ile tego masełka oliwy dodajeie do zupki dla dziecka.

WItam, jestem młodą mamą 6miesięcznej Poli. Chciałam Was zapytać kiedy i w jaki sposób można rozpoznać skazę białkową ? Zauważyłam, że gdy zjem nabiał mała zawsze jest niespokojna w nocy ... budzi się, kręci ...

reklama
Tuśka ja praktyki jeszcze nie mam, ale ostatnio rozmawiałam z dietetyczką i ustalłyśmy jedną łyżeczkę kaszy manny przygotowanej na wodzie dziennie, po skończeniu 5. miesiąca. W takiej ilości podawać przez miesiąc. Zaleciła podawać w osłonie mleka matki (jeżeli karmisz piersią) tzn. zmieszać kaszkę z odciągniętym mlekiem lub zaraz po podaniu przystawić do piersi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry