reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Z wprowadzaniem nowych produktów w tym glutenu chodzi głównie o alergie pokarmowe(dzieci karmione piersią są na nie mniej narażone).A gluten jest często alergizujący dlatego właśnie się go wprowadza jak jeszcze karmi się piersią czyli przed 6 miesiącem życia

a ja chcialam sie wam pochwalic ze i my nareszcie startujemy z nowymi smakami.... otoz moj synek dostanie na dniach jako pierwsze: ziemniaczka z lyzeczka oleju rzepakowego!!!! :D musze tylko dorwac jakies ekologiczne ziemiory....nie pytajcie czemu ziemiak- trzymam sie tego co mi mowi polozna- ona twierdzi ze marchewka jest silnie uczulajaca--

natomiast pare razy pytalam o ten caly gluten- mowi ze nie mam sobie tym glowy zawracac- kugela ty wprowadzasz gluten? czym bedziesz startowala wogole? i kiedy?

a dziś w menu bananek :-D karmi tatuś. SAM_9386.jpgSAM_9387.jpg

my też dołączyliśmy do rozszerzania diety glutenem,
dwie łyżeczki kaszki manny nestle, Misio jadł, aż się uszka mu trzęsły i na widok łyżeczki już otwiera buźkę;
ja daję 1 łyżeczkę kaszki na jakieś 15-19ml wody (wlewam z kieliszka):-D, wychodzi dość rzadka, ale póki co, myślę, że wystarczy..
Misiak patrzył na mnie z wyrzutem, że tak mało..;-)

andav - mnie lekarka nie kazala nic zmieniac do konca pazdziernika a potem mamy pogadac. Ogolnie byla pod wrazeniem cycania. Andav, pamietaj, ze poki karmisz piersia masz prawo do porady u poloznej - odnosnie karmienia (w tym Abstillen) wlasnie. A co Cie tak przypililo do rozszerzania? :szok:

kugela mi zostaly juz tylko 4ry wizyty...u nas bylo iles tam wizyt i juz z nich wszystkich zostalo mi tylko 4ry! A zaczynam wprowadzac bo wydaje mi sie ze mam coraz mniej pokarmu- mlody po dwoch cyckach wije mi sie po jakims czasie i wyje, musze go czyms innym zajmowac zeby zapomnial o jedzeniu bo mam tylko- niestety- dwa cycki...w nocy mi juz co 2godziny robi pobudki- nie mam newow na takie cos.

Czyli o tym calym glutenie jeszcze nic nie slyszalas? dziwne ze tu dziewczyny i internecie czytam o glutenie a ta mi mowi ze mam sie tym nie przejmowac ze od 6tego miesiaca podamy jakis kleik kukurydziany i hirse.

a moja pediatra to juz w 4tym miesiacu kazala mi wprowadzac pokarmy- to tyle jesli chodzi o moja beznadziejna pediatre :(

Ostatnia edycja:
reklama
A dziewczyny na MM a raczej ich dzieci,dajecie juz gluten? Ja jeszcze nie podalam:zawstydzona/y: ale musze to na dniach zrobic:tak:

Do góry