reklama
azula
Fanka BB :)
Z wprowadzaniem nowych produktów w tym glutenu chodzi głównie o alergie pokarmowe(dzieci karmione piersią są na nie mniej narażone).A gluten jest często alergizujący dlatego właśnie się go wprowadza jak jeszcze karmi się piersią czyli przed 6 miesiącem życia
Yolanta
Kicia
A ja dziś Gabrysiowi miksik zrobiłam. Zrobiłam troszkę kaszki, dorzuciłam jabłko... ale się zajadał
(Zresztą ja też mu podjadłam trochę, pyszne to
)
(Zresztą ja też mu podjadłam trochę, pyszne to
)pieszczoszka1988
Jestem mamusią
moja dzis dostała piętkę z chleba .. ale ją wymęczyła hehehe kapała z niej ślina strasznie

andav
a ja chcialam sie wam pochwalic ze i my nareszcie startujemy z nowymi smakami.... otoz moj synek dostanie na dniach jako pierwsze: ziemniaczka z lyzeczka oleju rzepakowego!!!!
musze tylko dorwac jakies ekologiczne ziemiory....nie pytajcie czemu ziemiak- trzymam sie tego co mi mowi polozna- ona twierdzi ze marchewka jest silnie uczulajaca--
natomiast pare razy pytalam o ten caly gluten- mowi ze nie mam sobie tym glowy zawracac- kugela ty wprowadzasz gluten? czym bedziesz startowala wogole? i kiedy?
natomiast pare razy pytalam o ten caly gluten- mowi ze nie mam sobie tym glowy zawracac- kugela ty wprowadzasz gluten? czym bedziesz startowala wogole? i kiedy?
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
my też dołączyliśmy do rozszerzania diety glutenem,
dwie łyżeczki kaszki manny nestle, Misio jadł, aż się uszka mu trzęsły i na widok łyżeczki już otwiera buźkę;
ja daję 1 łyżeczkę kaszki na jakieś 15-19ml wody (wlewam z kieliszka)
, wychodzi dość rzadka, ale póki co, myślę, że wystarczy..
Misiak patrzył na mnie z wyrzutem, że tak mało..;-)
dwie łyżeczki kaszki manny nestle, Misio jadł, aż się uszka mu trzęsły i na widok łyżeczki już otwiera buźkę;
ja daję 1 łyżeczkę kaszki na jakieś 15-19ml wody (wlewam z kieliszka)
, wychodzi dość rzadka, ale póki co, myślę, że wystarczy..Misiak patrzył na mnie z wyrzutem, że tak mało..;-)
andav - mnie lekarka nie kazala nic zmieniac do konca pazdziernika a potem mamy pogadac. Ogolnie byla pod wrazeniem cycania. Andav, pamietaj, ze poki karmisz piersia masz prawo do porady u poloznej - odnosnie karmienia (w tym Abstillen) wlasnie. A co Cie tak przypililo do rozszerzania? 

andav
kugela mi zostaly juz tylko 4ry wizyty...u nas bylo iles tam wizyt i juz z nich wszystkich zostalo mi tylko 4ry! A zaczynam wprowadzac bo wydaje mi sie ze mam coraz mniej pokarmu- mlody po dwoch cyckach wije mi sie po jakims czasie i wyje, musze go czyms innym zajmowac zeby zapomnial o jedzeniu bo mam tylko- niestety- dwa cycki...w nocy mi juz co 2godziny robi pobudki- nie mam newow na takie cos.
Czyli o tym calym glutenie jeszcze nic nie slyszalas? dziwne ze tu dziewczyny i internecie czytam o glutenie a ta mi mowi ze mam sie tym nie przejmowac ze od 6tego miesiaca podamy jakis kleik kukurydziany i hirse.
a moja pediatra to juz w 4tym miesiacu kazala mi wprowadzac pokarmy- to tyle jesli chodzi o moja beznadziejna pediatre
Czyli o tym calym glutenie jeszcze nic nie slyszalas? dziwne ze tu dziewczyny i internecie czytam o glutenie a ta mi mowi ze mam sie tym nie przejmowac ze od 6tego miesiaca podamy jakis kleik kukurydziany i hirse.
a moja pediatra to juz w 4tym miesiacu kazala mi wprowadzac pokarmy- to tyle jesli chodzi o moja beznadziejna pediatre
Ostatnia edycja:
reklama