reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

nie liczyłam nigdy ale na około 4-5 dni a obecnie mam jedną całą puszke i pół tej jedynki jeszcze no i dziś S kupił już 3 puszki tej dwójki
wiec jak sie skończy ta jedynka chyba dać bez wahania juz dwojke tak? Czy to jakoś stopniowo się przechodzi?

udało mi się kupić od takiej babeczki 3 puszki po 450g za 30zł;-)
a normalnie zapłaciła bym za 3 puszki 70zł

reklama
marisamm - to fajnie, bo juz sie niemal czulam jak ostatni Mohikanin ;-)

wikasik - ale po psie nie trzeba az tyle sprzatac :-D Poza tym z psem jest prosta sprawa - od cycka juz oddzielony, kly ma, informacji jednoznacznych dot. zywienia wilkow pod dostatkiem :-p

nie liczyłam nigdy ale na około 4-5 dni a obecnie mam jedną całą puszke i pół tej jedynki jeszcze no i dziś S kupił już 3 puszki tej dwójki
wiec jak sie skończy ta jedynka chyba dać bez wahania juz dwojke tak? Czy to jakoś stopniowo się przechodzi?

udało mi się kupić od takiej babeczki 3 puszki po 450g za 30zł;-)
a normalnie zapłaciła bym za 3 puszki 70zł
no mozesz odrazu dac ta dwojke jak ci sie skonczy 1 ale jak chcesz mozesz wczesniej wprowadzic stopniowo zmiane mleka ...kazdego dnia zastepujac 1 posilek ze starym mlekiem na jeden z nowym mlekiem.ja je 4 posilki mm to zajmiue to 4 dni;-) i tak i tak robia rodzice;-)

Anik jak mam ten ziemniak + szpinak z bobowity ale krowie mleko nie jest wcale szkodliwe przecież wszystkie mm są z krowiego mleka .No chyba ,że dziecko ma nietolerancje ale to wtedy chyba jakieś sojowe pije:-)

Natalka - dzięki :p mój ulewa mniej jak ma wszystkie zagęszczane :))

Azula - wiem :)) ale są na forum dzieciaczki, które mają skazę, więc wkleiłam, żeby się mamusie nie nacięły ;) w Hippie jest i mleko i śmietana :))

No tak Anik:-).Amelce tak sobie smakowało ale to nowy smak i zjadła tylko 3 łyżeczki co potem proponujecie ?Czy już coś z mięskiem czy jeszcze jakieś jarzynowe

nie ale mam probki w domku wiec kuknełam:cool2:
moj je 180 mm( 6 miarek) + 4 kaszki
ja bede dawala kleik do mleka 2 bo maly po tym mi nie ulewa wiec zgaeszczac bede :tak:

a i zapewne jakas kaszke mleczna ryzowa tez dostanie a zeby na mleku zaoszczedzic:-p

ja podaje dziennie caly słoiczek bo moj tyle zjada i mu starcza ...póki co :-)i codziennie cos innego je :tak:

ja kupuje jutro tez kaszke bobovity i zaczynamy glutenowanie :-)
No widzisz :-) moj tez je cały słoiczek...tzn ja gotuje ale dzielę porcje na słoiczki wiec jednorazowo zjada 130g zupki

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim
Zgadza się. Natomiast bardzo czesto jest tak ze dzieci bebikowe,nanowe, bebilonowe dostają rózne kaszki i jest ok. Ja po zmianie mleka na 2 wypróbuję kaszki bobovity(mleczne), bo teraz daje bobovite ale bezmelczną
suzi ty juz jestes na mleku 2 ??
mi lekarka przepisała recepte na ostatnia puszke 1 a reszte juz na 2. To chyba nie za wczesnie???
Nie kochana jeszcze nie, ale dzis kupię 2:tak: i będę stopniowo podawala:tak:

Co do glutenu to ja kupiłam łyskawiczną kasze manne lubelli. bo te pozostałe które widziałam w sklepie sa mleczne, a ja takiej nie chce:blink: Wiec tym oto sposobem dzis podalismy pierwszą porcję glutenu:tak:

Idę suszyć włosy a potem wio na spacer:-D Miłego dnia i smacznego bo pora obiadowa ;-)

reklama
Ja kupiłam kaszę mannę z bobvity... My dopiero w 6 miesiącu ją wprowadzimy, więc mamy jeszcze troszkę czasu :)

Azula - mój szpinaku w ogóle nie chciał, wszystkie 3 łyżki wypluł, teraz zachwyca się zupką jarzynową :) więc moge to wywalić :/

Do góry