reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
My juz chyba ze dwa miesiace nie mielismy leniwych, czas na powtorke :) Ale my na slono, z cebulka.

W ostatnich dniach Robert zaczal ladnie sam pic, coraz rzaziej zbyt mocno przechyla kubek i bierze za duze lyki. Niestety po napiciu z radosci macha raczkami albo stuka o blat trzymajac kubek oczywiscie, no i reszta wody piekna fontanna leci poza kubek. Smiesznie to wyglada.

Latwiej by mu bylo trenowac na zupach, ale ciagle jakos sa zbyt rzadko... W czwartek zutylizuje brokula z lodowki, juz swoje wylezakowal ;) W piatek zapijal sie kalafiorowa, ale przytrzymywalam kubek, szzegolnie ze bylismy u przyjaciol i pil z porcelanowej filizanki ;)

Ostatnia edycja:
a ja dzis zapodalam omleta wg przepisu wikasik- zrobilam z ziolami na slono- szlo mu lepiej jak jajecznica ale tez nie zjadl jakos strasznie duzo i wyl - wiec chcac nie chcac zrobilam mu jego poranna kaszke- moj chyba sie przezwyczail ze rano jest kaszka i koniec- no coz bedzie dokanczal swojego omlecika miedzy posilkami:zawstydzona/y:

spagetti bolonese tez ju na obiad robilam i jadl az mu sie uszy trzesly- mam chec na te klopsy ale nie chce mi sie miesa mielic- musze kupic i zmielic na raz wiesza czesc na przyszlosc....
.... takze dzieki dziewzyny za przepisy i prosze o wiecej!!!!!:tak::tak::-D

aaaa pisalyscie tu cos o ruchu wymiotnym- moj tez to ma- na poczatku mnie to przerazalo a teraz tylko obserwuje czy sie dusi czy poprostu ma ten odruch :tak:

andav a to chyba nie ma zle ,ze kaszke je rano? szybciutko się ją robi i po sprawie:) Moja Laura to juz wymyśla musi mieć na śniadanie coś konkretnego np jajecznice z chlebem i pomidorami albo parówki z szynki z chlebkiem .. no i omlet z serem tez lubi.

pieszczoszka ja nie narzekam- tylko chcialam mu troche cos urozmaicic :tak::-)

aaaa mialam sie zapytac- wikasik jak czesto dajesz Robciowi te omlety? niby jedno jajko tygodniowo- trzymasz sie tego?

Ze 3 razy w tygodniu, Robert zjada max pol jajka na jedno posiedzenie, wiec w sumie wychodzi tyle co piszesz, choc nawet o tym nie myslalam...

w sumie masz racje- bo jakby nie patrzec zrobilam tego omleta z 1 jajka- ale 1/4 wyladowala w buzi 1/4 na podlodze- wiec racja- nie zje za duzo- dzieki!!!

reklama
Do góry