reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozwoj i postepy naszych dzieci.

Niunia moja niechętnie się obraca.
Twoja córcia też jest drobna (moja waży 6,4) jak moja to może to ma jakiś związek, że są trochę w tyle za innymi dzieciaczkami.

reklama
Mój też z obracaniem na bakier, tylko z brzuszka na plecy ale za to wczoraj Filip dwa razy usiadł w wózku. Za pierwszym razem byłam przerażona bo myślałam, że ja źle jechałam wózkiem noooo ale jak za drugim razem to zrobił to już było ok.
Ale czy to nie za wcześnie ? On ma 3,5 miesiąca.

Edysiek moze masz racje moja ma troche ponad 6 kg.
Mika szybki jest :szok: ja dzisiaj dziecko usypialam godzine bo caly czas probowala sie poniesc do siadu,normalnie myslalam ze nie wrobie bo przy tym byl wielki ryk ze nie moze usiasc:dry:teraz ze zmeczenia wkoncu padla.

Strasznie szybkie te nasze kwietniowe dzieciaczki. Moj obroty opanowal juz dobrze i dzieki temu potrafi sie przemieszczac po podlodze. Jak go zostawiam na macie i wyjde do drugiego pokoju to nigdy nie wiem gdzie go znajde jak wroce. Jedno jest pewne w 80% przypadkow znajduje go poza mata.

Super wlasnie musialam zabrac mlodego do kibelka bo mi sie kupke zachcialo, a proba odlozenia skutkowala wrzaskiem. A nie chcialam zeby starszego obudzil bo wlasnie spi. Nie dosc ze Tymek nie daje mi sie spokojnie zalatwic i zawsze ze mna chodzi to zaraz bede miala dwojke gapiow!

Marcia - tego chyba nie unikniemy :-) ze starszym chodziłam do kibelka czy pod prysznic i młodego tez na leżaczku wszedzie biore bo ostatnio sam juz nie potrafi byc w pokoju jak mnie nie widzi. A przewaznie to w dwójke siedza ze mna:szok:

Mój Franek tez ładnie przekreca sie juz z pleców na brzuszek, odwrotnie jeszcze nie.

Moj sie z brzucha na plecy najpierw obracal a teraz jakos zapomnial jak sie to robi. Za to na brzuch odwraca sie blyskawicznie. No i lezac na brzuchu zaczal sie podnosic na wyprostowanych rekach!!!!! jestem w szoku ze tak szybko. Jak tak dalej pojdzie to na pol roku bedzie zasuwal na czworaka ;-)

Oluś sam nie przekręca się w żadną stronę, a na boku leżeć nie umie bo zaraz się przekręca. I też już podnosi się czasem na wyprostowanych rękach. Bardzo sprawnie też "raczkuje" - tzn. nogami operuje poprawnie, tylko ręce jeszcze nieporadne, tak więc zostawić go samego na łóżku na brzuchu już nie wchodzi w grę ;)
No i dzisiaj pierwszy raz sam siedział :D Najpierw w dosyć pionowo postawionej spacerówie dziarsko sobie siadł i siedział bez podparcia pod pleckami i do przodu się nie składał, a później jak go posadziłam na twardym i zabrałam ręce to ładnie potrzymał chwilę balans :)

No to i ja się pochwalę że Kubuś ostatnio przekłada sobie grzechotki z rączki do rączki:-) Troszkę to jeszcze nieporadne ale jednak świaadome:tak:
Z plecków na brzuszek już niemal samemu mu wychodzzi tylko ta ręka:-p ale z brzuszzka na plecki to jednak nie bardzo:-(
No i spryciula ww łóżeczku kładzie się na boczek łapie za ochraniacz i podciąga się jakby chciał usiąść:-)

reklama
W tym tygodniu Filippo próbuje łapać butelkę obiema rączkami i celować do buzi. Jeszcze mu to nie wychodzi ale już pomału kuma jak to działa.

Do góry