reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
musimy się pochwalić, dziś było ważonko i Hania już osiągnęła 3800g, czyli 800g od wyjścia ze szpitala, jak na mojego okruszka to jest super wynik i bardzo nas cieszy że wyłącznie z piersi:tak:

Wczoraj bylismy na usg bioderek. Wszystko super, lekarz stwierdzil, ze to najladniejsze biodra w tym dniu (ma jeden dzien na niemowleta). Byl bardzo grzeczny w czasie badania i na koncu siknal sobie :-D

no to super wieści anapi :tak: moja na badaniu bioderek jak tylko ściągnęłam jej pampersa taką kupę strzeliła na metr, że zafajdała cały przebierak, podłogę i omal nie trafiła w doktora na przeciwko :zawstydzona/y:

Dzis stwierdzilam, ze Michalinka coraz bardziej "dorosleje", sztywniejsza sie robi i zaczyna juz reagowac na glosy fajnie i powoli zaczyna "gruchac" do nas , smieszna taka sie robi, pocieszna :-)

icak hehehe niezle z ta kupeczka ;-) Gratki za kg maluszka :tak:
Anapi super ze wsio ok :tak:

u nas Ben też coraz bardziej "komunikatywny" bardzo podobają mu się lampy i wielki czarny zegar :-) właśnie sobie coś gada do pana Pypki ;-)

eh o 4 wstałam przebralam zrobiłam mleko i herbatke i co...siedze jest prawie 6 a on nie chce jesc co za gość eh... wiec siedze i czekam az łaskawie zje bo ostatnio jadł 5 godzin temu.. :cool:

A moja Nela szczególnie upodobała sobie jedzenie mleczka. W dzień potrafi jeść co 1,5-2 godziny. Nawet ciężko z nią pójść na dłuższy spacer, bo wytrzymuje tylko 1 godzinę. Jakaś masakra. No i są tego efekty. Dziś była ważona (dziś ma 1 m-c i 4 dni), waży 4.350 kg (waga urodzeniowa 2.810 kg). W m-c z małym grosikiem 1.5 kg, to chyba całkiem nieźle:tak:. Okrągłości i wałeczki uwidaczniają się wszędzie.
Byliśmy na usg bioderek, wszystko ok.
Byliśmy u okulisty z tym mniejszym jednym oczkiem. W badaniu okulistka nie zauważyła nic niepokojącego.
No i w związku z tym, że mała nie przekręciła się w brzuszku byliśmy u rehabilitantki. Sprawdziła sobie małą. Powiedziała, że obecnie nic niepokojącego nie widzi, ale pokazała nam, jak pracować z małą, jakie pozycje są prawidłowe podczas karmienia, przewijania, wyjmowania z łóżeczka i przenoszenia z miejsca na miejsce. Powiedziała, że te oczko może być do zrehabilitowania poprzez odpowiednią stymulację i ćwiczenia.
No, to taki mieliśmy pracowity zeszły tydzień.

reklama
trasia nasza Maja też już zaczyna się do nas uśmiechać, szczególnie jaj się wydurniamy przed nią;-)oprócz tego już potrafi na 5-10 minut skupić uwagę na grającym pluszaku zawieszonym w wózku:tak:wreszcie jakiś kontakt można z dzieckiem złapać:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry