reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Ada w piątek ważyła 4840g (w bodziaku i suchym pampku). Przybrała jakieś 190g w ciągu tygodnia, 1230g od urodzenia i 1564g od najniższej wagi. Czy tylko moja nie osiągnęła jeszcze 5 kg? :)

Asinka, nam żadnego badania z krwi nie zlecali. A Wam dlaczego? Do neurologa poszliśmy, bo Ada układa główkę na lewą stronę i drżą jej nóżki.
Właśnie w piętek byłyśmy na wizycie. Darła się niemiłosiernie, lekarka kazała obserwować ten jej niepokój. Nawet dostawiłam ją do piersi, żeby się uspokoiła i można było ją dalej badać. Ale chwilkę była spokojniejsza a potem od nowa wrzask.
Dostaliśmy skierowanie na usg główki. Ze względu na tą asymetrię i naczyniaczki. Udało mi się na jutro zarejestrować. I kontrola u neurologa 16.09.

reklama
ja jutro idę do lekarza z Marysią, bo od kilku dni ukłąda się tylko w prawo. Wcześniej w ogóle nie było tego problemu a nagle w weekend zaczęła się przekręcać z plecków tylko na prawy bok i wyginać ciałko w literę C. Zwłąszcza głowa jej ucieka do tyłu. Niepokoi mnie to, do tego dalej drżą jej rączki. Więc pewnie też nas czeka neurolog.

Blusia moja Natalka też jeszcze nie przekroczyła 5 kg. Waży 4800 g, a starsza jest od Twojej córci. Moja córcia od początku była Kruszynką, bo po narodzinach ważyła 2730g, pierwszy miesiąc przybierała rewelacyjnie, a teraz tempo znacznie nam siadło. Na siatce centylowej jesteśmy niziutko ale pediatra mówi, że wszystko jest ok. Najważniejsze żby maluch szedł swoim torem, a nie skakał. Skoro pediatra mówi, że jest dobrze to tego się trzymam.

moja Hanula w piątek juz miała 5560g czyli w 2 tyg przybrała 560g, więc jest super. Pediatra dalej niepokoi asymetria, bo Hanka ciągle preferuje prawą stronę i tak układa główkę, w dodatku często wystawia języczek i mamy w związku z tym skierowaei do neurologa :eek:

Czy wasze dzieci też wystawiąją języczki, bo moja ciągle mieli w buzi tym jęzorkiem i wystawia a myślałam że to normalne :confused2:

Icak, mojej czasami się zdarza :)
Z Jaśkiem było tak, że to neurolog zauważyła wysuwający się języczek. Dała wtedy skierowanie na badanie z krwi na tarczycę, ale wszystko było ok. Ja wcześnie nie zauważyłam, żeby robił to jakoś notorycznie i nie było to niepokojące. Tym bardziej, że wtedy było spore opóźnienie i po prostu był głodny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry