reklama

Rozwoj naszych maluszkow

wisieńka moja też ledwo trzyma główke przy podnoszeniu za rączki, czasem jej się uda ale to rzadkość, na brzuszku leżąc tez leniwie podnosi i to na sekundy, za to w pionie trzyma super, ale ćwiczymy codziennie po troszku własnie na taty klacie ;-) bo u mnie jej niewygodnie

reklama
wisienka u nas to samo, a leżenie na brzuszku po 5 min kończy się syreną...no ale leżymy kilka razy dziennie

za to moja Maja chyba zobaczyła jak mama się martwi, że rączkami się nie bawi i dziś zaczęła je intensywnie oglądać robiąc przy tym niezłego zeza;-)

No i znowu naskrobane jak nie wiem co ;)

Melduję, że Hanula ma już 6 kg, ubranka na 68 już zaczynają się małe robić. Jęzorka wystawia notorycznie jak zaczyna głużyć i paluszkami w buzi mieli ale nie martwiłam się tym, bo dziecko musi jakoś język przygotować do mówienia :D no i ciągle po dziąsłach pięściami wodzi, jakby zębów już szukała, ale na to chyba za wcześnie :)

Co do odwracania z brzuszka na plecki, to zdarza się sporadycznie, ostatnio sama na boczek się przekręca i z boczku na plecki, za to głowa sztywno się trzyma, a jak tylko rączkami chwyci cokolwiek to od razu się dźwiga do około 30 stopni. Ostatnio złapała męża koszulkę, wcześniej zabawkę, którą jej trzymałam. Jak się zaprze i lekko ją potrzymam to siada i wcale się na boki nie kiwa. Kurczę i zaczyna wymuszać na nas płaczem pozycję pionową. Tylko ją się położy to jest wycie i zawodzenie. Huśtawka na razie nas ratuje :D

Ooo, jak Edgar nie lubi leżeć na brzuszku! Jak pisze Mrsmoon, za chwilę jest syrena, jakby mu ktoś niemożliwą krzywdę robił :-p Ale próbujemy, choć przyznam, że za mało tego pilnuję, zapominam... :zawstydzona/y: Powinnam być bardziej uparta od mojego dziecka :-p

traschka dziękuję za rade, faktycznie juz nie ma takiego alarmu:-)
agabre
my się chyba znamy z ktoregoś wątku, ale nie pamiętam z którego:tak::zawstydzona/y:Duża Twoja Hanula, 6 kg hoho:-)
mrsmoon to znaczy, ze nie tylko Mila włacza alarm:-D
icak my tez teraz na taty klacie ćwiczymy bo u mnie zaczyna momentalnie szukac cyca mała pijawka:-D
My mamy szczepienie w poniedziałek, ma tam byc neurolog podobno, może nam coś powie jak to naprawde wygląda:-)Odezwę się, buziaki

U nas znowu nie ma problemu z leżeniem na brzuszku. Znaczy już nie ma, bo wcześniej był wrzask za każdym razem. A teraz Tymek walczy z utrzymywaniem główki wysoko i coraz lepiej i dłużej Mu to wychodzi :-) Mój dzielny Facecik :*

agabre no to pięknie Hanula rośnie :tak: u nas też ryk ciągle, że na rączki w pionie chce, każda inna pozycja jest beeee, juz same noszenie nie wystarcza musi być pion :-D i obserwuje wszystko, jakby skanowała każdy centymetr otoczenia wzrokiem :-D

moja Julia też chce stale na rączki ale ja staram się urozmaicać jej miejsca, trochę w łóżeczku jak jej się znudzi to w foteliku - bujaczku, jak się znów znudzi to w wózku, trochę na rękach i tak w kółko.

My teraz pion na rączkach też przerabiamy. Identycznie Weronika reaguje jak Hania Icak, na rękach tylko prosto i oglądanie każdego centymetra mieszkania.

reklama
moja Julia też chce stale na rączki ale ja staram się urozmaicać jej miejsca, trochę w łóżeczku jak jej się znudzi to w foteliku - bujaczku, jak się znów znudzi to w wózku, trochę na rękach i tak w kółko.
My tak samo - łóżeczko, kołyska, huśtawka i mata, któreś zawsze w końcu podpasuje i na rękach jest raczej sporadycznie ale jeśli już to tylko i wyłącznie pionowo, Maja tak woli a nam wygodniej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry