reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Tusen moja Marysia na cycu też śpi 6 godzin w nocy. Tylko ja przed nocką karmię ją częśćiej. Normalnie jemy co 3, 3,5h a wieczorem robię dwa karmienia co 2h i do pełna, nawet jak ona już nie jest zainteresowana cycem to ja jeszcze wkłądam go jej do buzi i mała je dalej. Więc jest porządnie "zatankowana" przed nocką.

Co do witamin u nas podobnie jak u Ivony. Podaję codziennie jedną kapsułkę z mieszanką witamin D i K.

reklama
Dziewczyny zapisałam Adę na usg bioderek, termin był na 12.07. Mała będzie wtedy miała 3 tygodnie i 4 dni. Czy to nie za wcześnie na takie badanie?

traschka ale masz fajnie,ja tak nie mogę bo jak za dużo zje to ulewa mus ie jeszcze więcej niż przyjął:eek:Karmię go do momentu kiedy wypluwa cyca a czasmi nawet przerywam mu bo sie ksztusi i ulewa sie w trakcie jedzenia.Wogóle to chyba muszę pogadać na ten temat z położna bo nie wydaje mi sie to normalne.

Tusen moja Marysia na cycu też śpi 6 godzin w nocy. Tylko ja przed nocką karmię ją częśćiej. Normalnie jemy co 3, 3,5h a wieczorem robię dwa karmienia co 2h i do pełna, nawet jak ona już nie jest zainteresowana cycem to ja jeszcze wkłądam go jej do buzi i mała je dalej. Więc jest porządnie "zatankowana" przed nocką.

Co do witamin u nas podobnie jak u Ivony. Podaję codziennie jedną kapsułkę z mieszanką witamin D i K.
u mnie z witaminkami tak samo; po 3 m-cu odstawiamy którąś z nich (nie pamiętam którą);

na noc mały tez tankuje więcej, jakby wiedział, że nocka od spania, nie od żarcia:tak:i faktycznie ostatnio udaje nam się zrobić długą przerwe w karmieniach nnocnych; gorzej jakoś tak po 4, bo już jasno i maluch się rozgląda, a jak jeszcze go kolka chwyci to już w ogóle koncert;)

moj tankuje na noc ok 120 ml czasami kilka lykow na czkawke i do spania.. :) cos tam dogaduje czasem jak mu pypka wypadnie...

Kurcze a u nas termin na USG bioderek dopiero na 23 sierpnia, po lekarz który to robi (jeden w całym mieście i to przyjezdny) ma urlop od 9 lipca do 5 sierpnia, a ze robi to tylko raz w tygodniu to najbliższe terminy już zajęte, a nas znowu 16 sierpnia nie będzie i tak wypadnie, ze mała juz ponad 2 miechy bedzie mieć

u nas dziś po ważeniu wyszło że Hanula ma 3500 i w ciągu 3 tygodni przybrała 500g wciąż trochę mało i został nam tydzień, a potem decyzja pediatry czy dokarmiamy, czy przechodzimy na butle (czego bardzo bym nie chciała). Mamy też skierowanie do laryngologa, bo mała strasznie płacze-jak stwierdziła dr to nie do końca tylko kolkowe :baffled: Mam nadzieje, że konsultacja wykluczy jakieś problemy laryngologiczne ! No i ślimaczy nam się mocno pępuś, dziś już mała ma 24 dni a wysuszyła się góra a pod spodem ropa i śmierdzi, a czyścimy codziennie octeniseptem i dupa. Dr kazała czyścić fioletem - dzis już spróbujemy :sorry2: A jak u was pępki się mają?

U nas pępuch kikut odpadł w 5tej dobie i tylko przez 2 dni później jeszcze coś tam się sączyło z niego ale ocenisept pięknie załatwił sprawę :)
Mała przybrała w tydzień 120g podobno ładny wynik :) dzieci do 200g powinny na tydzien jakoś przybierac...
Olcia szalona jest icoraz dłużej już utzymuje główkę podniesioną, raguje już na dźwieki i głosy i obraca łepek w strone z której dźwiek dochodzi :) Tak więc często gęsto jak słyszy mammi swą i ma glówkę obrócona to zaraz się obraca i patrzy tymi swoimi wielkimi oczami na mnie :) Cudownieństwo :)
I coraz częściej juz się malutka uśmiecha :) nadal są to taki grymasiki, ale miło sie na to patrzy i nie moge sie doczekac jak zacznie się usmiechac w reakcji na mnie

reklama
u nas pepek odpadł dopiero wczoraj! Czyli po prawie 4 tygodniach. Co prawda nic się nie ślimaczyło i łądnie zasychał, ale skubaniec twardo się trzymał. Ponoć jakiś strasznie gruby był.

Do góry