reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ruchy dzidzi

no ja wczoraj wieczorem przeżyłam szok :o :o :o. położyłam sie a dzeicko jak mi wypchnęło chyab tyłek po lewej stronie, to ta lewa stron abyła wyzej nie prawa z dobre 4 cm!! i twarda jak nie wiem. i siedziło tak sobie dłuższą chwile a my patrzyliśmy na tą gule w osłupieniu. w końcu lekko puknęlam palcem to tylko było szmyk i juz nie było guli ;D

reklama
mnie tez sie cos takiego zdarzylo, uczucie dziwne, nie powiem zeby bylo bardzo przyjemne, bo tp naciagniecie skory to niezbyt fajne jest, no ale szok byl :))

aha mam pytanko: lekarz kazal mi zapisac dzien wktorym poczuje ruchy dziecka, hmmm narazie mu powiedzialam ze juz cos tam czuje ale 100 % pewnosci nie mam, wiec powiedzial ze jak bede pewna to mam zapisac, i teraz mam dylemat. Bo jesli juz te ruchy czuje to nie pamietam tego pierwszego dnia, no i na co mam czekac zenby byc pewna? ??????

jak to jest u Was?

Ja się tam w tym bulgotaniu nie mogłam rozeznać, więc jako pierwszy dzień wskazałbym dzień, kiedy poczułam pierwszego kopniaczka tj. 21.08 (dzień wyrwania kranu ;D). Od tamtej też pory czuję je codziennie, ale o przeróżnych porach.

Elżbietko ... słyszałam o liczeniu ruchów dziecka w okresie aktywności, ale nie znam szczegółów tj. od kiedy liczyć, ile tego ma być itp.

Karlam ja poczułam pierwsze bulgotki na przełomie lipca i sierpnia, ale jak miałam już pewność że to się dzidzia rusza to zapisałam sobie datę 4 sierpnia. Moja dzidziula od samego początku odzywa się krótko po tym jak siadam do komputera i piszę na BB. Chyba chce wowczas powiedzieć, że też jest tu z nami ;D

ja w sumie pierwsze delikatne pacania poczulam w 17tym tygodniu a takie mocniejsze w 20tym czyli ksiazkowo moznaby powiedziec :)

reklama
karlam
powiedzialbym ze te z 20tego ( zreszta te moje pierwsze to byly bardzo slabiutkie slabiutkie i przez 19ty tydzien nic nie czulam wogule)

Do góry