• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

reklama
to może jakaś chwilowa kolka,albo nerwoból,
bo z tego co wiem,słyszałam,czytałam...to dno macicy np w końcu 28. tygodnia jest ok 2-3 palce powyżej pępka,
a przylega do żeber pod koniec 36...
no ale nie wiem, może Ci się tak rozciąga podczas kopniaków...;):D

emilka, ale ja już pisałam ze 2 tyg temu że mam właśńie już na 4 palce powyżej pępka
a teraz już nieco wyżej..
i jestem pewna że to dzidzia a nie nerwoból , bo robi to samo co poprzednia:tak:
i to nie jest tak na środku brzucha tylko bardziej z boku , jakby centralnie pod piersią gdzie żebra są nieco niżej

ale pewna jestem że to mała .. bez dwóch zdań

Kurcze, dziewczyny a ja mam macicę tak jeszcze palec pod pępkiem ale dopiero niby w 24 tyg powinna być na wysokości więc jeszcze chwilę mam. Wy już wysoko macie :) Za to zauważyłam, że na przestrzeni kilku ostatnich dni "rozeszła się" bliżej bioder już. Wcześniej miałam trochę luzu między macicą a kośćmi a teraz już te luki zaczynają się wypełniać. Pewnie dlatego teraz bardziej bolą więzadła te boczne.

A maluszek dzisiaj pobrykał rano dość ostro i teraz odsypia chyba bo cicho siedzi :D

Cześć Dziewczynki!
Mój maluszek już niezle bryka i to w dodatku czuję Go coraz to wyżej.
Dzisiaj przywalił mi "ostro" w żebra, w pęcherz to już normalka, hihi !!!
Może rośnie drugi Pudzian:-D:-D:-D

widzisz marzena.. jak sama zauważyłaś ,Tobie rozchodzi się na boki np
a ja po bokach nie mam nic:-D tylko idzie do góry... z Vi tez miałam tak że jak stałam przodem to widać było piłke do góry a na bokach dołki wklęśnięte bo nie poszło nic na boki

Moje maleństwo nie lubi mojej uczelni chyba byłam w weekend i w sob i w niedz tylko wchodziłam do szkoły to zaczynał szaleć, zajęcia się kończyły i szaleństwa też:-) Mój A. się śmieje że nasze dziecko takie małe a już magistra robi :-D dziś też cały dzień tak szaleje, nawet mój A.parę razy dzisiaj poczuł:-D

reklama
widzisz marzena.. jak sama zauważyłaś ,Tobie rozchodzi się na boki np
a ja po bokach nie mam nic:-D tylko idzie do góry... z Vi tez miałam tak że jak stałam przodem to widać było piłke do góry a na bokach dołki wklęśnięte bo nie poszło nic na boki
no tak , z dołu górka a po bokach mam jeszcze talię:D
co do ruchów małego, to faktycznie już czuć ,że jeste większy niż np 3 tyg temu- jak kopnie to aż brzuch się trzęsie:D i tsunami robi prawie ha ha

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry