• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

No właśnie, ja miałam ciągle w brzuchu a talia osy, kilka dni temu poszło dość gwałtownie na boki i boli jak diabli.
Nasza mała ma już bardzo jasno określone pory rozrabiania, największą aktywność przejawia w środku nocy, między 2 a 5 :sorry2: I zawsze gdy zakładam jeansy ciążowe, wprost ich nie znosi.

reklama
u mnie za to boki sa takie same caly brzusio idzie do przodu i o gory, ale strasznie ale to naprawde strasznie zaczyna mi doskwierac bol nadbrzusza czasem to az mnie kluje tak mocno, ze musze rzucic wszystko i glebnac sie na kanapie.

Moj malutki juz nie ucieka jak sie brzucha dotknie, wrecz przeciwnie odpowiada wtedy, a mezus zadowolony, ze czuje i widzi te ruchy tak wyraznie. Ostatnio mowil, ze byl pewne, ze te filmiki co mu pokoazywalam jak dziecko sie rusza to sa jaja, a tu zobaczyl, ze to tak naprawde i jest przeszczesliwy

A ja chyba jakąś wyrodną matką jestem bo cały czas nic nie czuję. Przynajmniej nic z czym mogłabym być pewna że to właśnie bąbelek. Z drugiej strony wiem, że jeszcze będę miała dość tych harców więc powinnam cieszyć się spokojem.
Ale wam, które już czujecie trochę zazdroszczę :)

A ja chyba jakąś wyrodną matką jestem bo cały czas nic nie czuję. Przynajmniej nic z czym mogłabym być pewna że to właśnie bąbelek. Z drugiej strony wiem, że jeszcze będę miała dość tych harców więc powinnam cieszyć się spokojem.
Ale wam, które już czujecie trochę zazdroszczę :)

ale żeś popisała?:baffled: lada moment poczujesz i jeszcze będziesz tęskniła za chwilami jak nie czułaś;-)

salsera maluszek poprostu delikatny jest dla ciebie :) jak podrośnie i będzie miał więcej siłek to napewno sprzeda ci takiego kopniaka, że nie będziesz miała wątpliwości ;)

Mój Niunio przeważnie buszuje już cały dzień. Znaczy oczywiście z przerwami ale chodzi mi o to, że raczej czuje go cały dzień ale najmocniej kopię wieczorem ale i ja wtedy leże spokojnie może dlatego wydaje mi się, że mocniej:happy: ale ma też leniwe dni:happy:
Lubię do niego pukać bo wtedy mi fajnie odpukuje:happy:
A przeciąga się bardzo:happy:
Cudowne uczucie...

pytanko do mamusiek- jak ma się aktywność maluszka w brzuszku do tej aktywności po rozpakowaniu? Przeczytałam gdzieś ,że maluszek może mieć podobne okresy aktywności jak podczas życia w brzuszku

reklama
pytanko do mamusiek- jak ma się aktywność maluszka w brzuszku do tej aktywności po rozpakowaniu? Przeczytałam gdzieś ,że maluszek może mieć podobne okresy aktywności jak podczas życia w brzuszku

Oby nie, nasz synek ostatnio tak kopną swojego tatę, ze ten się tak przestraszył że mało z łóżka nie spadł :-D i ze zdziwieniem: "aż tak Cie młody bije?". Co do szaleństw to czuje dzidzia w sumie bardzo często, ale chyba najczęściej przed spaniem, albo jak sie mocno zdenerwuje wtedy maluszek sie wierci niespokojnie :zawstydzona/y: Na pukanie reaguje jak mu sie chce, czasem tak czasem nie ( co powoduje u mnie zaraz jakieś obawy, jak nieodpuka) no i oczywiście po dniach harców, nadchodzi ze 2 dni względnego spokoju, gdzie nie kopie a raczej sie przekręca albo głasia mame po brzuchu ;-)

Mam takie pytanie, do Was dziewczynki. Zauważyłam nowy repertuar ruchów ( chyba są to ruchy). 1 kopanie w brzuch, tak ze powstaja wybrzuszenia, albo przeleanie sie tak ze powstaje mała fala to jedne, czasami mam wrażenie że sie rusza tak głębiej w macicy, że mniej go czuje na brzuchu a bardziej tak w środku przy plecach, albo jakby mi skakał po jelicie grubym, takie wrażenie jakbym chiałą bąka puścić ale ni ma ( wiem wiem, sory ale nie wiem jak to opisać) i właśnie sie zastanawiam czy to może Dzidź, czy jelita :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry