reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ryzyko zajścia

Proszę o pomoc bo choruje na nerwice natręctw i nurtuje mnie jedno zdarzenie. Jeżeli brałem kąpiel i myłem się swoją gąbką, a następnie weszła po mnie dziewczyna i przypadkiem umyła się tą gąbką to może zajść w ciążę ? Nawet jakby jakimś cudem się tam znalazło trochę nasienia ? Jest taka możliwość ? Dodatkowo dziewczyna ma drugi dzień okresu(zazwyczaj okres ma co 23-25dni) Proszę o wyrozumiałość.

reklama
Proszę o pomoc bo choruje na nerwice natręctw i nurtuje mnie jedno zdarzenie. Jeżeli brałem kąpiel i myłem się swoją gąbką, a następnie weszła po mnie dziewczyna i przypadkiem umyła się tą gąbką to może zajść w ciążę ? Nawet jakby jakimś cudem się tam znalazło trochę nasienia ? Jest taka możliwość ? Dodatkowo dziewczyna ma drugi dzień okresu(zazwyczaj okres ma co 23-25dni) Proszę o wyrozumiałość.
O 2 konto z mniej więcej tą samą nazwą i podobnym problemem 😁😁.

Zaraz przerwa świąteczna, zacznie się że Ho Ho. 🤣

Wikipedia:
Gąbki (Porifera) – typ prymitywnych[a], beztkankowych zwierząt wyłącznie wodnych (najczęściej morskich), osiadłych, zwykle kolonijnych, o nieregularnym i najczęściej zmiennym kształcie, charakteryzującym się brakiem symetrii[2]. Gąbki należą do najstarszych zwierząt: zbliżone do nich formy występowały już 760 milionów lat temu[3]. W zapisie kopalnym znane są z prawdopodobnych skamieniałości ediakarskich, datowanych na około 600 mln lat (gąbki krzemionkowe) oraz kambryjskich (gąbki pospolite i wapienne); biomarkery wskazują, że gąbki pospolite mogły pojawić się już w kriogenie[4]. Typ obejmuje około 9 tysięcy[5] poznanych dotąd współczesnych gatunków w obrębie ok. 680 rodzajów[6], z czego tylko 150 żyje w wodach słodkich. Są szeroko rozpowszechnione na kuli ziemskiej, głównie w strefach przybrzeżnych oraz na dnie płytkich mórz.

Coś czuję, że odpowiedź zależy od gatunku gąbki 🫣

Do góry