reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

SAME dobre wieści

reklama
surviv bardzo dobre wieści
gratulki, że zostałaś ciocią małęj z grzywką:-)

a my wczoraj na wizycie
syn waży 2200g i mam szanse, ze nie bedzie wielkoludem wiec moze byc latwiej z porodem
pan dr powiedzial ze tak do 3kg bedzie ważyl (dzis 34 tydzien zaczynamy)
poki co szyjka w normie:tak: i oby tak zostalo bo serio nadal nie mam ochoty nic przyspieszać, a lekarz stwierdzil, ze juz za 3 tygodnie nawet mozemy spokojnie ruszać z porodem:baffled:

renia za 3 tyg to ja mam wizyte u ginki :-Da ty mowisz ze juz mozna sie rozpakowac:-Da my zblizony termin mamy zobaczymy ile moj szkrab wazy i co ginka powie no chyba ze spotkam ja na porodówce:-D:-D

Renia tak ci powiedział za 3 tyg?? No to czyli mój synek tez za duży nie będzie bo jest w tym samym wieku co twój a dziś na badaniu wyszło że wazy 2045g.Ja za 3 tyg mam następna wizytę i dopiero będę miała robiony posiew,żeby tylko z tym zdążyli,bo w razie jakiejś bakterii to by było nie ciekawie

Kiwaczka: poród był przez CC, elegancki i szybki:-) siostra mówi, że w porównaniu do poprzedniej cesarki, robionej na szybko i nieco niechlujnie (no ale to było 11 lat temu i na dodatek przez zaniedbanie lekarza robione na ostatnią chwilę), ta była pokazowa:-) Nic ją nie boli - przynajmniej nie tak, żeby po ścianach chodzić, mała urodziła się różowiutka i jak z reklamy, bo się porodem nie zmęczyła i w sumie mimo, że tak jak u Roni wydawało się, że dorośnie do co najmniej 5 kg, okazała się wymiarów całkowicie normalnych:-) CC była z powodu zagrożenia zatruciem ciążowym, ale w sumie można było czekać i do 40 tygodnia, bo zatrucie było pod kontrolą, ale lekarz stwierdził, że jak dziecko dojrzałe, to nie ma co czekać.
Stąd też pewnie i Wasi lekarze sugerują, że rozpakowywać sie można już za 3 tygodnie....zresztą nawet moja lekarka, choć optuje za dociągnieciem ciąży do 40 tygodnia, to wymaz na paciorkowce zrobiła mi już wczoraj - na wszelki wypadek;-)
W niedzielę mąż obiecał zawieźć mnie obejrzeć Młodą (a przy okazji oddział, bo też chcę w tamtym szpitalu rodzić) to sprawdzę naocznie, czy wszystko jest tak super o ile szwagier pozwoli nam w ogóle na oddział wejśc, bo od kiedy mu się córka urodziła, jest święcie przekonany, że każdy oprócz niego zrobi mu krzywdę i najchętniej zakazałby zbliżania się do dziecka nawet własnej żonie:-D

LOL :-D ale mam wrażenie że mój mąż wpadnie w podobny stan jak się Marcel urodzi. Już się odgraża... Żeby choć położną i lekarza wpuszczał....

Dzis rano urodzila sie moja chrzesniaczka 3dni po terminie.
Nic wiecej narazie nie wiem, popoludniu pojde ja zobaczyc to wszystko Wam opisze

reklama
Do góry