reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Ja natomiast najdłuższe zwolnienie dostałam teraz ...bo mój gin wyjeżdżał na urlop i dostałam aż na 37 dni i w czwartek się kończy ...w piątek wizyta...a tak zazwyczaj wystawia mi na "od wizyty do wizyty" czyli średni na 3 tygodnie...

Ja o swojej wadze to już nawet nie wspomnę :P w każdym razie nogi po wyjściu spod prysznica wyciera mi mąż...jak i pilnuje mnie pod prysznicem bo taka kulka łatwo może wpaść w poślizg i się gdzieś potoczyć ;)
..nie jest lekko...wyjście do sklepu to prawie wyczyn...a sklep mam jakieś 200 metrów od domu...

reklama
dzień dobry Mamusie
A u nas jakis kiepski dzien od rana. Wstalismy bez humoru i checi na cokolwiek.Za oknem znow upal,czas dluzy sie niemilosiernie.
Mi pod prysznicem juz raz zdarzylo sie poslizgnac,niezlego guza wtedy na glowie mialam,ale na szczescie mąż byl na posterunku i nic zlego sie nie stalo.Poza tym ostatnio (chyba przez te upaly)wole polezec w wannie w letniej wodzei niz pod prysznic isc. Nogi ogolic jeszcze moge,ale za to przy obcinaniu paznokci u nog odstawiam takie akrobacje,ze chyba w cyrku moglabym je pokazywac.

Dziekuje Dziewczynki za odpowiedzi. :) Czyli,chyba,ja rowniez dostane (jesli dostane) do planowanego terminu porodu. :) Zobaczymy,co mi gin powie na wizycie 27... ::)
U nas tez juz skwar jest okropny. I znowu budzilam sie co chwile w nocy,bleh. Teraz jest mi jakos tak niedobrze i w ogole slabo. :( I jak tu sie wyspac przed porodem? :P
Jesli chodzi o golenie nog,to jadaje rade jeszcze. :D Ale jak juz mam sie zabrac za malowanie pazurkow u nozek,to uuuuu,caly dom sie smieje z moich wygibasow. :D

Milego dzionka wszystkim! :-*

Witajcie ;)

Ja poruszam się jak kaczątko,ale nogi myję,golę sama ;D
No nie ćwiczę za to wogóle,był moment,że jeździłam na rowerku stacjonarnym,ale jak mi się zaczęła skracać szyjka to zaprzestałam.
Mój lekarz tez niebawem idzie na urlop i bardzo się boję,że znowu go nie będzie jak dojdzie co do czego... :(
Renee ja myślę,że ta koszulka może się teraz rozchodzic ze względu na brzuszek,jak się zmniejszy to będzie też mniejsze "naciągnięcie" koszulki i może cyce nie wylezą ;D

Do lekarza idę w piątek i myslę,że wystawi mi wolnienie do końca czyli do 28 sierpnia ;)

Edi, mam to samo zmartwienie, co Ty - mój lekarz idzie teraz na urlop i boję się, że w tym czasie cos sie zacznie dziać... Dodam, że poprzednio był na urlopie jak mi robili cesarkę...

Witajcie!

Ja dzisiaj fatalnie spałam, tzn prawie wogóle :P wczoraj nie umiałam wogóle zasnąć a w nocy parę razy się budziłam na siusiu ehhhhh fatalnie ::) chyba mam już dosyć.

Ja narazie daję sobie radę z goleniem nózek, ale za to mąż goli mnie gdzie indziej ;D bo inaczej grozi mi puszcza Białowieska a tego nie lubie :P :laugh:

Dzisiaj chyba pojdę na ten basen, bo mam taką ochotę popływać ::) przez całą ciążę sie obawiałam zeby czegoś nie złapać i darowałam sobie ten basen i co? mialam grzybicę i tak :P

Miłego dzionka

No z tymi urlopami ginów, to teraz strach ;D. Ja też się muszę swojej spytać kiedy się wybiera, mogłaby iść od początku sierpnia, byle by na wrzesień wróciła ;) ;D A ja dostaję od niej zwolnienia na miesiąc, teraz idę dopiero 31 lipca na wizytę.

Margolis, czyli jak ja mam włg. ginki termin na 10 września, to da mi zwolnienie do 10, a jakby mała chciała posiedzieć w brzuchu jeszcze z dwa tygodnie to i tak będę już wtedy na macierzyńskim, innej opcji nie ma, czy tak?? To trochę niesprawiedliwe bo macierzyński jest w końcu po to, żeby zajmować się dzieckiem a nie czekać aż się urodzi. Ja byłam pewna, że macierzyński liczy się od dnia faktycznego porodu, a nie przewidywanego terminu porodu, chyba, że kobieta chce to może rozpocząc urlop macierz. na bodajże 2 tyg. przed planowanym terminem. Margolis jak możesz napisz cos jeszcze na ten temat, bo chyba dobrze się w tych sprawach orientujesz. ;)
Mycha, gdzie indziej golę się z pomocą .......lusterka ;D ;)

Renee ja też gdzie indziej ;D goliłam sie za pomocą lusterka i dziękuję :P mąz mnie ochrzanił i tyle że jestem głupia i brzytwe mogłam sobie od razu wziąć :laugh:

reklama
Hahahaha,jakie zwierzenia. ;D Ja,ze nie mam meza,to gdzie indziej gole sie na wyczucie. :P Pojade pare razy maszynka,a pozniej sie macam,czy dokladnie to zrobilam. :P :P :P ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry