reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
A ja mieszkam w bloku i wiecie jakie mamy oplaty miesiecznie..... 750 zl za sam czynsz, wode no i ogrzewanie tez jest wliczone, ale jeszcze ok 1200 zl doplacamy rocznie do tego plus prad ok 150, gaz nie wiem ile.. Takze mnie to chyba bardziej by sie oplacalo mieszkanie w domu niz bulic 1000 zl miesiecznie za oplaty za blok, ale moj ojciec nie jest w stanie tego pojac.
U mnie jest identycznie, ponad 7 stów samego czynszu + opłaty, wychodzi ponad tysiak na miesiąc. I mieszkanie jest własnościowe... I w moim mieście jest najdroższa woda w całej Polsce, wiecie ile swego czasu kosztował kubik ciepłej wody? Jeden? 47 zł Paranoja.

Wlasnie ja tez mialam pisac do tych osob, ktore pytaly o mleko w kartonie.. Dla dzieci jest mleko modyfikowane, ono zawiera wszystko co potrzebne i jest dostosowane do wieku, a po takim zwyklym to dorosli nawet maja biegunke czasem, a co dopiero male dzieci. Byl tez ostatnio program i wypowiadali sie, ze conajmniej do 3 roku zycia nie podawac zwyklego mleka.

Dokladnie, wszystko jest takie drogie, ze idzie sie po glupie zakupy na sniadanie i znika minimum 30 zl, a co dopiero zrobic jeszcze obiad i kolacje to jest MASAKRA... a jeszcze oplacic rachunki, kupic ubrania itd. No to ja juz nie wiem z czego brac.

Witajcie no i nocka nieprzespana ehhhh katar przerodzil sie nam w dusznosci i swisty:wściekła/y: Inhalacje nic nie daja, na szczescie odkrztusza wydzieline. Mimo to czuje sie mega zmeczona i zła byla tylko 3 dni w żłobku i znowu coś sie przyplątało.Już nie mam siły na to wszystko.Dzień choć zaczoł sie burzowo a teraz wyszlo słońce pewnie spędzimy w domku:-(

honey ja widzialm dwa peogamy w ktorych mowili ze mleko krwoei mozna podawac od 6 miesiaca ale to moze byc wtedy jeden tylko taki posilek. Ja pytalam u nas dwoch pediatrow i powiedzieli ze spokojnie mozna dawac jak dziecko nie ma alergi:-)

witajcie kochani po dlugiej przerwie

dopiero wrocilismy dzisiaj do domku ale jest ok maluszek przeslodki zreszta sami zobaczycie :) troche obolala jestem ale jest juz coraz lepiej :):-):-):-)
buzka

Carlaa moja mała chodzi od kwietnia tego roku- bo dopiero sie żłobek otworzył iprawde mówiąc jest wiecznie chora:wściekła/y: Nie wiem czym to jest podyktowane, ale powoli zastanawiam się czy z niego nie zrezygnować:-( Choć znajoma mi mówi że teraz jak sie dziecko wychoruje to w przedszkolu juz tak nie powinna.... No niby wszystko ladnie ale jak ja mam isc do pracy?? To jakies fatum co znajduje prace Mała chora i tak wkółko.

reklama
A moje dziecko ostatnio ma faze na kakao - moglaby nic innego nie pic. I w ogole mleko polubila - jak zje chrupki i zostanie mleko w misce to wzorem swojej japonskiej kolezanki przechyla miche i pije. Dostaje zarowno zwykle jak i modyfikowane.

Carlaa moze Nela nie bedzie akurat chorowac, nie boj sie na zapas :) A jak cos to zawsze mozna sprobowac tran podawac. Na mnie dziala, a jestem strasznie chorowita ;)

Ja swojego S. poznalam...przez internet ;) Ale duzo czasu uplynelo zanim trafilam na tak fajnego faceta. Naprawde jestem zakochana szalenie - nie sadzilam ze to sie kiedykolwiek zdarzy. S. tez zakochany. Jest cudny i uroczy i kochany - dba o nas bardzo ,mozna z nim o wszystkim pogadac, madry z niego facet, naprawde widac, ze mu zalezy i ze nie mysli tylko o sobie. Planujemy niedlugo skoczyc sobie na weekend bez Sary (moj pomysl, on chcial ją zabrac), bo moim zdaniem potrzebujemy troche czasu tylko dla siebie - odrobina romantyzmu. Najczesciej chodzimy gdzies z dzieciem, planujemy zoo poki co. Sara go bardzo lubi, chociaz czasami szelma bywa zazdrosna o mame ;)

W pracy poki co troche balaganu, troche sresu, ale licze ze wszystko sie unormuje :)

Mloda_mama gratulacje, pochwal sie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry