reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

to ja mam MEGA SPIOCHA!..własnie wykapana po wieczornej kaszce 5 min temu zasneła..Fakt, ze dzisiejsza popołudniowa drzemka trwała tylko 30 min..a nie jak zazwyczaj 3 h...ale zbyt duzo gosci..zbgyt duzo wrazen..no i ok 17 juz mi taaak marudziła..układała sie..ze wziełam ja na spacer..do marketu na jej ulubionego konika....no i wróciłysmyu do domu chwilowa zabawa z dziadkiem, którego cały dzien nie widziała..:tak:kąpiel, kaszka..o 18.33 juz spała..no nie miałam serca jeszcze meczyc jej do tej 19..bo była straasznie spiaca...Noce tez ładnie przesypia 12 h..juz bez picia..jak ostatnio sie zdarzało..
Wczoraj od dentysty wróciłam o 1 ..mala spała sama w nieswoim łózku..i luz..wiec wiem, ze gdzie ja nie połoze..jej pora i nie ma mocnych..a sen ma twardy..bo jeszcze jak wróćiłam nad głowa jej z Adamem przez tel gadałam..i sciskałam całowałam..za tatusia..za mamusie:-D:-D:-D

reklama
fajnie macie z tymy drzemkami...U nas jak nie ma jazdy autem w dzien to nie ma spania:-D ale za to juz o 19:30 mam mloda z glowy:-)

No i my tak chyba zaczniemy robic - przetrzymywac a potem wczesniej do lozka. Tylko mi kurcze, wstyd sie przyznac, tej godzinki dla siebie w poludnie bedzie brakowac:-(

Cicha da sie wytrzymac...moja spala zazwyczaj max godzine...i to byla dla mnie prawie wiecznosc...taki spokoj itd...ale teraz juz sie przyzwyczailam...czasami nawet juz spi o 19:05:-)

Karol ostatnio odpukać nie ma problemów z dzienną drzemką ale kosztem spania nocnego - chodzi spać 21, czasem nawet 22 i śpi 10, czasem maksymalnie 11 h

U mnie Wojtek do niedawna spała jeszcze dwa razy po 1,5 godziny ale od jakichś dwóch tygodni zrezygnowal z jednej drzemki i spi teraz tylko raz w południe około 2 godzin ale rano wstaje raczej wczesnie pomiedzy 7 a 8. Wieczorkiem chodzi spać tak kolo 20:00 a jak nie spi w dzień to pada przed 19 więc wielkiej roznicy nie ma:-)

No i my tak chyba zaczniemy robic - przetrzymywac a potem wczesniej do lozka. Tylko mi kurcze, wstyd sie przyznac, tej godzinki dla siebie w poludnie bedzie brakowac:-(

Cicha, jaki wstyd? Mi też brakuje tej ciszy i spokoju, ale co zrobić... Z drugiej stronu Mikuś coraz fajniej sam się bawi i nieraz da mi wiele rzeczy zrobić nie musząc go mieć na oku cały czas:tak:

U mnie Ola spi w ciagu dnia około 2 godzin. Niestety odbija się to na noc. Kładzie się spac po 21. Rano za to wstaje po 6 około 6.30. Małe diablątko dokazuje przez cały dzień!!!!!!!!

reklama
Klaudia jak pisałam wczoraj poszła spac o 18.33(dokładnie o tej porze juz spała)- a wstała przed 8:-)..a dzis o 12 zasneła i wstała przed 15:-)..normalnie az sobie sama zazdroszcze:rofl2:..oby tak jak najdłuzej......ale ponoc drugie jest inne...:baffled:...u nas trwa debata nad terminem....ale na pewno w tym roku:tak:

Do góry