reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sen

Hej, mój starszy syn ten miał ogromny problem ze spaniem do ok 12 miesiąca życia, później było już nieco lepiej, ale nie przesypiał ciągiem więcej niż 3 godziny. Jak skończył 4 lata zaczął przesypiać noce. Teraz z drugim synem zamierzam wprowadzić kilka zasad, które mają pomóc w przesypianiu nocy. Sporo przydatnych artykułów na ten temat znalazłam ostatnio w aplikacji ciążowej, z której aktualnie korzystam (Preglife), więc mam nadzieję, że te wszystkie wskazówki zadziałają ;)

reklama
Kwestia przyzwyczajenia :) my dzisiaj mielismy o 4 pobudkę i on zasnąl, ja już nie :(
Myslalam, ze juz sie przyzwyczaiłam, ale ostatnie 2 tyg mnie dojechaly 😅 to samo miałam tylko ja juz od 2 nie spałam. Tydzien temu zaczął robic wysoki podpor po czym nagle przestał 🤣 teraz nauczyl sie czolgac wiec tez moze przeżywa to w nocy. Później bede tłumaczyć zębami albo skokiem rozwojowym 🤣

Mój syn ma 1.5 roku i co jakiś czas ma okres, że robi sobie takie okna aktywności. Śpię wtedy z nim, przytulam i mówię, że to czas na spanie. On się wierci, ciągnie mnie za włosy, śpiewa, gada itd 😅 Z tym, że u nas to się pojawia na tydzień/dwa i znika. Jednak okres między 7 a 11 miesiącem życia był dla nas najgorszy - syn prawie w ogóle nie spał w dzień ani w nocy, byliśmy z mężem mega poirytowani, pół nocy mąż go lulał na rękach, a drugie pół nocy ja. Poprawa nastąpiła jak nauczył się chodzić, ale tylko na chwilę, bo dokładnie w 12, 14, 16 i 18 miesiącu mieliśmy dwutygodniowe okresy aktywności w nocy 😂 Teraz zbliża się do 20 miesięcy i znowu noce są gorsze 😂 Taki typ, już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Nastawiłam się, że do 3 roku życia nie będzie przysypiał nocy, więc cierpliwie odliczam 😅

O matko, to u nas nie ma opcji 5h. Max 3h i idziemy spac. Z reguły juz po 2h jest zmęczony i próbujemy spac. Tyle, ze on ma w dalszym ciągu duzo drzemek w dzien bo po prostu sa krótkie
I nas są dwie drzemki w dzień, najdłużej po pół godziny. W nocy raz się Synek budzi. Mam nadzieję, że to normalne:)

I nas są dwie drzemki w dzień, najdłużej po pół godziny. W nocy raz się Synek budzi. Mam nadzieję, że to normalne:)
Normalnie. Niczym sie nie przejmuj. U nas dluugo były drzemki po 30 min teraz dopiero da sie go dolulac i spi okolo 1h. Każde dziecko inne i ma inne potrzeby ;)
Mój syn ma 1.5 roku i co jakiś czas ma okres, że robi sobie takie okna aktywności. Śpię wtedy z nim, przytulam i mówię, że to czas na spanie. On się wierci, ciągnie mnie za włosy, śpiewa, gada itd 😅 Z tym, że u nas to się pojawia na tydzień/dwa i znika. Jednak okres między 7 a 11 miesiącem życia był dla nas najgorszy - syn prawie w ogóle nie spał w dzień ani w nocy, byliśmy z mężem mega poirytowani, pół nocy mąż go lulał na rękach, a drugie pół nocy ja. Poprawa nastąpiła jak nauczył się chodzić, ale tylko na chwilę, bo dokładnie w 12, 14, 16 i 18 miesiącu mieliśmy dwutygodniowe okresy aktywności w nocy 😂 Teraz zbliża się do 20 miesięcy i znowu noce są gorsze 😂 Taki typ, już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Nastawiłam się, że do 3 roku życia nie będzie przysypiał nocy, więc cierpliwie odliczam 😅
No wlasnie on wczesniej lepiej spał. Teraz sie kreci i wierci az w końcu wybudzi 😅 ja juz sie nie nastawiam, ze on bedzie spał w nocy wczesniej niż w 3 r.ż 🤣

Do góry