Hejka. Znów proszę was o poradę. Moj 8 syn budzi sie w nocy kilka razy i potrafi nie spac po 1h lub 2h. Nie jest głodny bo butelki nie chce. Próbowałam juz chyba wszystkiego. To nie zęby ani nie regres bo trwa to juz 3 miesiąc. Ja Wiem, ze on moze sie budzić i ma takie prawo, ale to troche wyglada jakby on chcial spac a nie mógł zasnąć. My tez juz jesteśmy zmeczeni. Czasem śpimy przez całą noc 2 lub 3h. Później w dzien ciężko zajac mi sie synem bo tez szybciej sie denerwuje. No nie da sie tak na dłuższy czas. Miałyście taki problem i jeśli tak to co wam pomogło? Czy po prostu muszę zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać te parę miesięcy jeszcze?
reklama
93kora
Fanka BB :)
Ja tak miałam prawie przez 2 lata, hardkor.
Badałam witaminę D3, żelazo i ferrytynę -wszystko było w porządku.
Do dzisiaj się budzi ale z mniejszą intensywnością.
Obstawiam, że potrzebuje Twojej bliskości. Mój jak był miesięczniakiem, brałam tylko do siebie i spał ze mną do rana.
Obstawiam, że potrzebuje Twojej bliskości. Mój jak był miesięczniakiem, brałam tylko do siebie i spał ze mną do rana.
Lady Loka
To normalne. Dziecko nie do konca jeszczw ogarnia, ze w nocy się spi.Hejka. Znów proszę was o poradę. Moj 8 syn budzi sie w nocy kilka razy i potrafi nie spac po 1h lub 2h. Nie jest głodny bo butelki nie chce. Próbowałam juz chyba wszystkiego. To nie zęby ani nie regres bo trwa to juz 3 miesiąc. Ja Wiem, ze on moze sie budzić i ma takie prawo, ale to troche wyglada jakby on chcial spac a nie mógł zasnąć. My tez juz jesteśmy zmeczeni. Czasem śpimy przez całą noc 2 lub 3h. Później w dzien ciężko zajac mi sie synem bo tez szybciej sie denerwuje. No nie da sie tak na dłuższy czas. Miałyście taki problem i jeśli tak to co wam pomogło? Czy po prostu muszę zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać te parę miesięcy jeszcze?
Rozwiązania są dwa - lulasz aż padnie albo idziesz i bawisz się na macie te 2h, a potem lulu.
Zwolennicy i przeciwnicy oby rozwiązań się znajdą
Ja lulałam no i czasem nosiłam po 2h, bo now chciałam uczyć, że w nocy się bawimy, ale koleżanka swoją córkę wybawiała, bo stwierdziła, że tak łatwiej.
No wlasnie mój mąż nie za bardzo chce go nosic w nocy
a ja chyba wolę tak bo sobie nie wyobrażam isc bawić sie w nocy
jeszcze, zeby spał chociaż do 6/7, a o 5 mamy juz pobudke na dobre i marudzenie bo niewyspany. No nic, przetrwamy. Moze sie z mężem nie zabijemy do tego czasu 

Mqm nadzieje, ze u nas tqk dlugo sie to ciagnac nie bedzie. Muszę wlasnie sprawdzic żelazo bo mielismy niedobór, ale wyrównany. Do 3 miesiaca spał w nocy na mnie, ale teraz jak go wezmę to sie wierci i kręci i żadnej różnicy nie ma. W dzien tez musze go bujac w wózku zeby spał ta godzine chociaż bo inaczej budzi sie z płaczem po 30 minJa tak miałam prawie przez 2 lata, hardkor.
julcia7777
Mój synek ma podobnie, ma 7 i pół miesiąca. W dzień jest zmęczony i czasami po 5h zabawy nie może zasnać. Myślałam, że może jest przebodźcowany. Próbujemy go uspokajać na wszelkie możliwe sposoby, a jak nie to przetrzymać. W nocy też był niespokojny, ale od jakiegoś czasu jest lepiej (w nocy). Może z biegiem czasu się poprawiHejka. Znów proszę was o poradę. Moj 8 syn budzi sie w nocy kilka razy i potrafi nie spac po 1h lub 2h. Nie jest głodny bo butelki nie chce. Próbowałam juz chyba wszystkiego. To nie zęby ani nie regres bo trwa to juz 3 miesiąc. Ja Wiem, ze on moze sie budzić i ma takie prawo, ale to troche wyglada jakby on chcial spac a nie mógł zasnąć. My tez juz jesteśmy zmeczeni. Czasem śpimy przez całą noc 2 lub 3h. Później w dzien ciężko zajac mi sie synem bo tez szybciej sie denerwuje. No nie da sie tak na dłuższy czas. Miałyście taki problem i jeśli tak to co wam pomogło? Czy po prostu muszę zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać te parę miesięcy jeszcze?
reklama
Lady Loka
Ale 2 lata to nie jest długoMqm nadzieje, ze u nas tqk dlugo sie to ciagnac nie bedzie. Muszę wlasnie sprawdzic żelazo bo mielismy niedobór, ale wyrównany. Do 3 miesiaca spał w nocy na mnie, ale teraz jak go wezmę to sie wierci i kręci i żadnej różnicy nie ma. W dzien tez musze go bujac w wózku zeby spał ta godzine chociaż bo inaczej budzi sie z płaczem po 30 min
Sporo dzieci zaczyna spać lepiej po odstawieniu kp, ale to teżnie reguła, wiec bym się nie nastawiała.
Podziel się: