reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hej!!!
mam pytanie czy jak wasze maluszki szaleja to macie na samym dole małe skurczyki bo dzis tak miałam i sie tak zastanawiam były krotki ale bolesne???

reklama
Hej, jestem tegoroczną kwietnióweczką. Kira24 - przeczytałam, że czekacie na Adasia i nie mogłam się powstrzymać, aby nie napisać. My też mamy Adasia, który w piątek skończy 4 miesiące. Cudne imię, cudne dziecko. Powodzenia. Pozdrawiam.

Jak to człowiekowi z nudów głupie mysli przychodzą:-) o tym co za 5 mcy.
W sumie dobrze mamy - rodzimy w lecie, dzieciom łatwiej sie zaadaptować do świata zew. A te lato to jak jesień z czego ja osobiście sie bardzo cieszę

mi lato tego roku tez sie podoba,choc byly dni kiedy myslalam ze umre:baffled:

Mongea no tak faktycznie jak lepiej dzidzia posiedzi dluzej. szkoda ze u mnie nie trafilo szybciej bo fajni eby bylo jakbym urodzila 2 sierpnia bo to taka nasza data odkąd zaczęlismy sie spotykac:-)ale juz wole jak dzidzia posiedzi tyle ile musi:tak:

moja mala ostatnio często się przeciąga,chyba chciałaby sobie nózki wyprostowac a biedna nie ma miejsca:-(wizyte mam 6.08 i juz nie moge sie doczekac,najbardziej mnie interesuje ile wazy,bo z tą wagą to coś cienko u nas.

:-D:-):-):-):happy::laugh2::-D Juchu!!!!!!!!

Jestem już po wizycie i lepiej być nie mogło!!! Zaraz wam tu wszystko napiszę, jak zanudzam to sorki :sorry2:
Otóż po pierwsze doktor najpierw żetelnie i długo o WSZYSTKO mnie pytał. Potem debatowaliśmy nad terminem moim nieznanym, no i oczywiście potwierdził ten z OM na 11 sierpnia :tak:
Później wyjaśnił mi tajemnicę moich ukochanych skurczy (tych niebolesnych, co je mam od 23tc.) otóż: niektóre kobiety, bardzo rzadko, zazwyczaj przy kolejnych ciążach mają nadwrazliwą macicę. I skurcze które normalnie są niewyczuwalne ( a są, bo mięsień pracuje) dla nas są w pełni odczuwalne, ot taki wybryk, jestem raptem czwarta w jego karierze. Na to nie powinno się brać leków, bo to nic złego a i tak nie pomogą :baffled:
Potem BARDZO DOKŁADNIE, GŁĘBOKO I NIECO BOLEŚNIE, :laugh2: zbadał mnie wewnętrznie i EUREKA!!! Piątkowo-sobotnie skurcze, te b.bolesne, jednak dały rozwarcie!!!!!!!!!!!!!:tak::-D Jest 1,5 palca i szyjka jest zgładzona i w pełni gotowa do porodu!!!!!!!! No i mogę w każdej chwili zacząć rodzić, bo wszystko jest ready!:cool2::laugh2:
Jak ta idiotka mnie wczoraj badała to ja nie wiem, ale zdecydowanie nie tak dokładnie, nic dziwnego że nie zauważyła rozwarcie skoro tam nie dotarła!:wściekła/y:
Zaraz ją obsmaruję na czarnej liście, hihihi..

A na bóle spojenia (spowodowane główka w kanale) i miednicy mogę brać zwykły Apap, jeśli mi bardzo doskwierają.

No to tyle o mnie....ufff...jaka ogromna ulga!! Jak widać nie zostaje się ordynatorem za nic :tak:

naur cieszę się że u Ciebie wreszcie jakieś dobre wiadomości:tak::-)i że wreszcie trafiłaś na porządnego lekarza:-D

Ja skurczy narazie nie mam troche boli brzuch...ale nawet już mi się na ten temat gadać nie chce:-(

No to ogromne gratulacje Naur:-)Nareszcie sie wyjasniło,i wiesz że dzidzia niedługo może być już z wami:tak:Super.Informuj nas na bieżąco:tak:

Naur strasznie sie ciesze, ze wizyta u lekarza jednak przyniosła ukojenie i jak widać ogromną radosć mieszającą sie z ulgą :tak: super wiadomosć :-) no i masz już wytyczony termin z OM to też fajnie bo przynajmniej cos juz wiadomo :tak:
To teraz możesz już w każdej chwili urodzić tak? :confused: dobrze, ze wybrałaś sie do tego lekarza i że bedziesz rodziła w jego szpitalu :tak:

Kasia ja nie przejmowałabym sie wagą dziecka bo to tylko pomiar z usg który nie jest precyzyjny! :szok::no::baffled:

reklama
no Naur widzisz:-)dobrze ze w koncu wszystko sie wyjaśniło:tak:a tamta babe to wysłac na ksiezyc skoro ona nic nie wie.
no to jak Twoja "zelazna" szyjka ,jak to nazywalas, w koncu ustapiła to teraz tylko czekać:-)a my czekamy z Toba:-p

Do góry