• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Podobno są teraz cenniki w kościołach!!!!!!!!! Koleżanki się pytali o dochody i w których widełkach była, tyle musiała dać co łaska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie to ja bym tam drzwiami trzasnęła!!!!!!!

No Deli wtedy mozna miec z ksiedzem problem. Mam kuzyna wzieli cywilny jedno dziecko mu ochrzcili drugiego powiedzial ze nie ochrzci dopoki slubu w kosciele nie wezma. No i skonczylo sie na tym ze w dzien ich wymuszonego slubu mieli chrzest. Mialam byc i swiadkiem i chrzestna ale ze zaszlam w ciaze to udalo mi sie wykrecic.
I nie jeden taki przypadek znam
A samotnej matce to jeszcze ochrzcza ale jak ktos zyje w konkubinacie to tez problem miec raczej bedzie

Jak ja sie ciesze ze nie mieszkam juz w Polsce i juz nie bede,
ja tez jestem z moim M prawie 6 lat bez slubu i tylko ze wzgledu na dzieci slubu brac nie bede, moze kiedys...

hej, czytam o tym świadkowaniu do ślubu i chyba rzeczywiście to jest tak, że jak się nie ma kościelnego ślubu to nie można. a to dlatego, że trzeba przed ceremonią księdzu dostarczyć zaświadczenie ze swojej parafii że jest się praktykującym i zaświadczenie potwierdzające odbytą spowiedź. a bez kościelnego to nie wiem jak by było z rozgrzeszeniem... nie wiem bo ja akurat mam ślub kościelny i nigdy tego problemu nie miałam:sorry2:a co do chrztu dziecka, to ksiądź i tak udzieli bo dziecko jest "niewinne", ze tak to ujmę. tak jest u nas w każdym razie.

Przepraszam że ja znowu o tej przyszłej bratowej ale no tłumacz dwa dni a i tak zrobi swoje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zapytała czemu tak mało dostała pensji (mniej niż 85zł) a szef jej powiedział że ma 80% płatne. No to podpisała i wyszła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Żeby już nerwów nie tracić to zadzwoniłam do teściowej niech ona się za nich weźmie. Obiecała że załatwi i facet będzie jej wyrównanie płacił. Oby normalnie bo już mi słów brakuje:no:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry