Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Efe,ale ekskomunikę nałożył tamtejsz brazylijski arcybiskup, niesłusznie zresztą, a jak czytam to Przewodniczący Papieskiej Akademii Życia arcybiskup Rino Fisichella skrytykował ten fakt. Dziwi mnie że biskup tak postąpił, zupełnie nie zgadzało się to z moimi przekonaniami, ale na szczęście ktoś z wyższej półki poprawił jego bład.No dziewczynka by tego nie przeżyła i do tego fakt, że była gwałcona przez ojczyma. No masakra. Ja po tej wiadomości nie mogłam dojść do siebie. I jeszcze bardziej nie rozumiem kościoła.
Efe gatulacje!!!W koncu sie doczekalas![]()
Ale myślę Miranda że zrobił się wokół tego szum medialny i stąd ta decyzja. Brazylijski arcybiskup postąpił zgodnie z zasadami kościoła a że ludzie się oburzyli to kościół wybrał odwrót, żeby nie stracić wiernych.Efe,ale ekskomunikę nałożył tamtejsz brazylijski arcybiskup, niesłusznie zresztą, a jak czytam to Przewodniczący Papieskiej Akademii Życia arcybiskup Rino Fisichella skrytykował ten fakt. Dziwi mnie że biskup tak postąpił, zupełnie nie zgadzało się to z moimi przekonaniami, ale na szczęście ktoś z wyższej półki poprawił jego bład.
Dzięki MarandaEfe, super wiadomość!

Efe, nie wiem, mam mieszane uczucia. Ale jeżeli Kościół miałby nakładać ekskomunikę na kobiety które dokonały aborcji, to przeciez wiele by ich musialo zostać wykluczonych z Kościoła.A przcież jeżeli żałują za to co zrobiły, to dostaja pokute przy spowiedzi i żyją dalej. Nie wiem jak sie do tego ustosunkować. Studiowałam chwilę teologię, dogmatyczna mnie ciekawiła bardzo, ale nie potrafię znależć odpowiedzi na wiele pytań co do postępowania Nuczycieli Kościoła- tak sie nazywa tych co na górze, przy papieżu wydają dekrety.Ale myślę Miranda że zrobił się wokół tego szum medialny i stąd ta decyzja. Brazylijski arcybiskup postąpił zgodnie z zasadami kościoła a że ludzie się oburzyli to kościół wybrał odwrót, żeby nie stracić wiernych.
Takie przynajmniej moje zdanie.