• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A zapomniałam dodać! Ruchy maleństwa już czuję!!!:-D Uspokoiłam się, bo czytałam, że puszyste i w pierwszej ciąży czują po 18tyg. Na początku myślałam, że to jelita ale teraz już odróżniam moje Maleństwo:-D Mój nie może się doczekać aż go zacznie kopać.

reklama
Efe , gratuluje, bardzo sie ciesze ze juz czujesz:tak:
Ja poczulam kilka dni temu pierwszy raz, sobie zrobilam wieczor pieknosci, wysiedzialam sie w babelkach, powcieralam krem i sie tym strasznie zmeczylam jakos, polozylam sie na prawym boku i dostalm 4 kopy z lewej strony:tak:
Az zaniemowilam z wrazenia, woda byla chyba za goraca;-)
No i teraz regularnie juz czuje pukanie od srodka, wczoraj nawet maz wyczul przez brzuch!
Superacko:-)

Ostatnia edycja:
No dziewczynka by tego nie przeżyła i do tego fakt, że była gwałcona przez ojczyma. No masakra. Ja po tej wiadomości nie mogłam dojść do siebie. I jeszcze bardziej nie rozumiem kościoła.
Efe,ale ekskomunikę nałożył tamtejsz brazylijski arcybiskup, niesłusznie zresztą, a jak czytam to Przewodniczący Papieskiej Akademii Życia arcybiskup Rino Fisichella skrytykował ten fakt. Dziwi mnie że biskup tak postąpił, zupełnie nie zgadzało się to z moimi przekonaniami, ale na szczęście ktoś z wyższej półki poprawił jego bład.

Efe,ale ekskomunikę nałożył tamtejsz brazylijski arcybiskup, niesłusznie zresztą, a jak czytam to Przewodniczący Papieskiej Akademii Życia arcybiskup Rino Fisichella skrytykował ten fakt. Dziwi mnie że biskup tak postąpił, zupełnie nie zgadzało się to z moimi przekonaniami, ale na szczęście ktoś z wyższej półki poprawił jego bład.
Ale myślę Miranda że zrobił się wokół tego szum medialny i stąd ta decyzja. Brazylijski arcybiskup postąpił zgodnie z zasadami kościoła a że ludzie się oburzyli to kościół wybrał odwrót, żeby nie stracić wiernych.
Takie przynajmniej moje zdanie.

Efe, super wiadomość!
Dzięki Maranda:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam w piekny niedzielny poranek.

Kasiu,macie juz 899 glosow - dobrze idzie ;-)
Uciekam wykorzystac wiosenna pogode - spacerek etc...
Juz drugi taki piekny dzien ;-) ;-) ;-)

Milego dnia!!!

Milego dnia Gosia, i spacerku rowniez:-)
u mnie tez slonecznie i nie wieje tak barzdo jak wczoraj wiec sie pewnie tez wybiore,
no le to pozniej
teraz zakupy spozywcze nas czekaja do zaliczenia:-(

reklama
Ale myślę Miranda że zrobił się wokół tego szum medialny i stąd ta decyzja. Brazylijski arcybiskup postąpił zgodnie z zasadami kościoła a że ludzie się oburzyli to kościół wybrał odwrót, żeby nie stracić wiernych.
Takie przynajmniej moje zdanie.
Efe, nie wiem, mam mieszane uczucia. Ale jeżeli Kościół miałby nakładać ekskomunikę na kobiety które dokonały aborcji, to przeciez wiele by ich musialo zostać wykluczonych z Kościoła.A przcież jeżeli żałują za to co zrobiły, to dostaja pokute przy spowiedzi i żyją dalej. Nie wiem jak sie do tego ustosunkować. Studiowałam chwilę teologię, dogmatyczna mnie ciekawiła bardzo, ale nie potrafię znależć odpowiedzi na wiele pytań co do postępowania Nuczycieli Kościoła- tak sie nazywa tych co na górze, przy papieżu wydają dekrety.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry