reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja rano po śniadanku zawsze biore małą do siebie ona się bawi a później ją kłąde i tak sobie jeszcze dosypiamy a w dzień jak jesteśmy w domu to usypiam ją w wózku, na noc odkładam do łóźeczka ja czytam książeczke a ona szaleje tzn. wstaje- siada-przewraca się- rzuca misiem itd. później ją jeszcze ze 2 razy odkładam aż w końcu się nie podnosi. Chociaż dziś to skubanica stała w łóżeczku długo ale ja wyszłam z pokoju i dopiero po jakimś czasie wróciłam- mała oczywiście nie płakała bo innaczej to bym nie wytrzymała.

Dziewczyny podziwiam was za tak szybkie(bynajmniej dla mnie) decyzje o kolejnych starankach. Ja to nadal się boje kolejnej ciąży...

Dobranoc kochane!

Ostatnia edycja:
reklama
Basia- kondolencje i GRATULACJE!!!
Kasia- fajnie że praca wreszcie jest no ale komunii szkoda:(
Jola- oj uśmiałam się:)

Chogata mój sam nie zasypia niestety i my wyrodni rodzice nawet nie próbowaliśmy go tego nauczyć...no a teraz jak mutylko chodzenie w głowie to usypianie to masakra...musi przede wszystkim być bardzo padniety i zasypia a - ze mna b- w chuście z tatą c - w wózku d - z babcia ...

o Gabi sie martwie i trzymam kciuki aby jak najszybciej przeszło...

wszystkim starajacym się - powodzenia!!! mnie na trzecie teraz na pewno nikt nie namówi i wpadki się boję bardzo...

Ostatnia edycja:
Bry ;-)

muszę pogadać z mężem o roletkach... Jak Monia otworzy oko i jest jasno to uznaje że jest dzień i trzeba się bawić :-/
no i dziś wstała o 4:50 :-(

witam
filmiki świetne,jeden już znałam,ale i tak fajnie bylo pooglądac
chogata witaj po przerwie
ciekawe jak Gabi dzisiaj?
my powoli sie szykujemy na wizyte u lekarza i juz sie denerwuje
dobrze,ze nie pada tylko,a po drodze musze zakupy zrobić bo moja juz za tydzien wyjeżdża,a ja łapie coraz gorszego stresa z tym zwiazanego tym bardziej,że jest troszke przeziębiona,ale to wina pogoda bo non stop zimno i pada

Hello
to chyba wibracje od was tak dobrze zrobiły, bo dziecko dziś się obudziło bez gorączki!!!!!!:-D:-):-D
Słabiutka jeszcze taka jest...ale ja już ją na nogi postawie;-)
Teraz wyczekujemy na wysypkę:nerd:
Kamień z serca normalnie:-D

Co do zasypiania to u nas jeszcze takich przebojów nie ma i myślę (może naiwnie) że będę jej zabierać te kółka do podnoszenia i to jakoś pomoże.
Nie wiem natomiast co zrobić, żeby mi dziecko w wózku na spacerze nie spało?
U nas notorycznie Gabrysia zasypia jak tylko wózek poczuje i jak wstaje to się drze, żeby ją wyjąć. Próbowałam ją wziąć na wstrzymanie ale nic to nie pomogło.

Iwonka trzymam kciuki, żeby wam wizyta się udała.
Kasiu a mąż o jeden dzień później jechać nie może? W końcu to tylko jeden dzień dla n ich a dla syna bardzo ważny?

Witam kochane po wekendzie.....
Jakos do kompa sie nie moglam dopchac:-D,no i czasu nie bylo....'
Karolina tez raczkije juz na potege , wszedzie wlazi,musze wszystko zabierac bo cwaniara w mysia dziurke by wlazla...hi,hi....
Kaszla mi obie panienki nadal,a mi w sobote glos odjelo:szok:,wczoraj jeszcze skrzypialam,a dzis juz mega kaszel tez mam,wiec po poludniu do lekarza idziemy we 3....:happy:
Basia,Wspolczuje smierci tescia....a gratuluje dwoch kreseczek,ja to juz 3 dzidziusia nie planuje,no chyba ze sie przydazy samo:sorry2:
Efe,wspolczuje Gabci,to sie bidulka nacierpiala....mam nadzieje ze ja wysypie szybko i zapomnicie o chorobie
Piwonia,daj znac jak po wizycie....
cos mialam jeszcze napisac i zapimnialam.....:baffled:...Karolina padla(spi w wozku),a ja lece sprobuje sie dodzwonic do Osrodka Zdrowia,bo zajete od rana:wściekła/y:

Efe- ciesze sie bardzo ze Gabi bez goraczki wstala, czekam rowniez nawysypke :tak:

co do usypiania to Adas przy piersi albo na spacerze zasypia wiec ciezko mi bedzie pozniej
a wstaje takjak Moniczka ze wschodem slonca,mama ma zolte rolety to wogole poteguje efekt i mam Adasia rozrabiajacego od poranka,
od wczoraj zaczal nieporadnie raczkowc, nawet sie przemiesci przez caly pokoj na kolanach ale jak czytam Chogata jakie masz przeboje z Ala to sie az tak nie ciesze;-)z tych jego postepow

witam po weekendzie:-)
pada u nas a wyprałam dziewczynkom posciele:no: i znów mam suszarnie w salonie!

Alutka sama zasypia w łozeczku od urodzenia, zadnego lulania i bujania, jak po 10min nie zasnie zabieram ją do pokoju próbuje za pół godziny, wieczorami to pije mleko wkładam ją bo łozeczka nakrecam kpozytywke i wychodze, wejde jeszcze ze 2 razy smoczka jej dac i poprawić i spi.

Wstawiłam własnie zupe ogórkową i fasole, będzie dzis fasolka po bretonsku mniam mniam.

Efe mam nadzieje ze ta gorączka jest zwiastunem trzydniówki!!

Hej!!
Efe cieszę się że gorączka mineła!
Ja też mam problem z usypianiem małego jak kiedyś sam zasypiał tak po szpitalu tragedia tylko mama i mama i musze go przytulać tulić i nie wiadomo co jeszcze żeby zasnął:no::baffled:
Ale najgorsze to jest z jedzeniem może dziś coś zje więcej:sorry2:
Wczoraj pogoda się poprawiła więc poszłam z małym na spacer wiaterek troche wiał,ale po kilku minutach małemu zaczeły łzawić oczy i dostał mega czerwonych plam koło oczu i po kilku minutach rozlały się na pół twarzy:szok: nie wiedziałam co to i poszliśmy do domu i w domu powoli znikneły to potem znowu wyszliśmy i znowu było to samo:szok: może to jakieś pyłki :confused:
Dziś chcemy pojechać do miasta ale zobaczymy czy pogoda się nie zepsuje bo jakieś chmury idą :baffled:

reklama
Witam sie z rana moja wreszcie padła.Efe dobrze ,że już koniec z ta gorączką a na pocieszenie powiem Ci ,ze ja tych kółek do podnoszenia nie mam ale moja sama sięga sobie spokojnie do krawędzi łóżeczka bo umie sama klęczeć z podniesioną pupą i spokojnie sięga.Sempe do tej porymoja właśnie tez tak zasypiała ale odkąd chodzenie jej w głowie to już tak słodko nie jest dlatego pytam ale chyba każdy musi jakiś swój sposób znaleśc ;-(

Malinka mnie tez sie wydaje ,że to alergia u małego .

Ach zapomniłam Efe gratuluje utrary wagi super aż ja od dziś zaczęłam diete proteinową bo mi przez ten wyjazd 1,5 kg doszło buuuuuuuuuuuuuu no i zaniechałam ćwiczeń .Nunu poprawić sie muszę .Kasia widze tyż 5 kg mniej -gratuluję!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry