reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
cześć dziewczyny ;-)
u mnie też rano padało, ale juz przestało, więc jak Maja wstanie, to idziemy na dwórek i przy okazji na zakupki, bo w lodówce pusto :sorry2:
ja wczoraj byłam u fryzjera, byłam umówiona na rano a musiałam przyjść po południu, bo fryzjerka w ciąży i ją mdliło i dojść do pracy nie mogła ;-)
basiu, jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :tak: musisz suwaczek nowy stworzyć, żebyśmy wiedziały, który to już tydzień :-D
zdrówka życzę, zwłaszcza Ali, aby się już nie męczyła :tak:
lecę czytać dalej, póki Maja śpi :-)

aaaa zapomniałam dodać, dostałam z pracy bezpłatne skierowanie na cytologię i usg piersi-tylko czy karmiąc mogę zrobić takie usg czy nie ma żadnych przeszkód? orientujecie się może?

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny ;-)
u mnie też rano padało, ale juz przestało, więc jak Maja wstanie, to idziemy na dwórek i przy okazji na zakupki, bo w lodówce pusto :sorry2:
ja wczoraj byłam u fryzjera, byłam umówiona na rano a musiałam przyjść po południu, bo fryzjerka w ciąży i ją mdliło i dojść do pracy nie mogła ;-)
basiu, jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :tak: musisz suwaczek nowy stworzyć, żebyśmy wiedziały, który to już tydzień :-D
zdrówka życzę, zwłaszcza Ali, aby się już nie męczyła :tak:
lecę czytać dalej, póki Maja śpi :-)

aaaa zapomniałam dodać, dostałam z pracy bezpłatne skierowanie na cytologię i usg piersi-tylko czy karmiąc mogę zrobić takie usg czy nie ma żadnych przeszkód? orientujecie się może?

Z tego co ja wiem - dobry diagnosta poradzi sobie z piersiami w laktacji - choć usg robi się trudniej :) Ciekawa jestem czy Ci zrobią czy odeślą...

Z tego co wiem takie usg podczas karmienia piersia moze byc nieprecyzyjne ze wzgledu na zmiany hormonalne w piersiach

zgadza sie,a nawet przeciwskazaniem jest karmienie piersi tak mnie powiedziano jak w grudniu chciałam zrobic tez dostałam na bezplatne badania
nam udało sie wyjść na mały spacerek,bo musiałam córe ze szkoły odebrac

zgadza sie,a nawet przeciwskazaniem jest karmienie piersi tak mnie powiedziano jak w grudniu chciałam zrobic tez dostałam na bezplatne badania
nam udało sie wyjść na mały spacerek,bo musiałam córe ze szkoły odebrac

To nie do końca jest prawda. A co jeśli kobieta karmi kilka lat? Czasami i w piersi laktacyjnej robią się niepożądane zmiany i trzeba to zbadać właśnie przez USG. Karmienie nie jest przeciwskazaniem tylko ew. utrudnieniem. I właśnie przez to że jest trudniej to najczęściej mówią, że nie można zrobić.

Ostatnia edycja:
To nie do końca jest prawda. A co jeśli kobieta karmi kilka lat? Czasami i w piersi laktacyjnej robią się niepożądane zmiany i trzeba to zbadać właśnie przez USG. Karmienie nie jest przeciwskazaniem tylko ew. utrudnieniem. I właśnie przez to że jest trudniej to najczęściej mówią, że nie można zrobić.

mnie odmówiono takiego badania,ale pani zasugerowała tez,ze w pierwszych 6 miesiacach laktacji jest włąsnie wynik nie miarodajny i nie wykonują wiec możliwe,że dlatego mnie odmówiono
ale co przychodnia to jest inaczej,wiec mnie juz nic nie zdziwi

Jeszu moje dziecko trzeci raz śpi dzisiaj! Ja nie wiem co jej się stało?!
Zaczynam się martwić. Jak jutro też tak będzie to idę do lekarza. Nienormalne to jakieś...

Właśnie Basia suwaczek poproszę! Będę ciepło myśleć jak go zobaczę!

Co do usg piersi też powinnam się udać. Zawsze mi jakoś nie po drodze było. Ale jak ci Iza zrobią to i ja się przejdę. Poproszę rodzinnego lekarza o skierowanie.

Mewa darling where are you? Książeczki są za 2-3 zł. Jakie ci wziąć?I ile?

Ostatnia edycja:
twoja śpi 3 raz,a moja dopiero drugi na 3 drzemke nie mam juz co dzisiaj liczyć,małpa jedna,chciłam jak zwykle koło 14 ją polożyc,ale dupa nic z tego nie wyszło chyba sie przestawia mi na 2 drzemki
a co jeszcze ciekawego dzisiaj było w lumpku??

reklama
hej dziewuszki.witam sie na biegu bo mija marudka zasnela(tez drugi raz dzisiaj:szok:) i pewnie niebawem zacznie sie wiercic:-)
wiec ja jutro lece do lekarza:-(:-( wczoraj jak sie zabieralam juz za lepienie pierogow dopadl mnie silny bol w podbrzuszu...pozarlam 2 nospy i 2 paracetamole i wilam sie cos ok 3 godzin!!:wściekła/y: zawsze cos mnie dopada...ja juz nie mam sily do wlasnego organizmu:wściekła/y: i teraz sie modle zeby to byla "tylko" infekcja a nie torbiele...po usg w szpitalu wykazali mi endometrioze na lewym jajniku(a byla na prawym i torbiele tez na prawym byly) co oznacza ze sa przerzuty:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no:
u nas dzisiaj pochmurno i chlodny wiatr dmucha:dry: po wczorajszym wieczornym ataku bolu boje sie wyjsc na spacer zeby mnie mocniej nic nie podwialo:zawstydzona/y:
Miranda szkocja czy nie szkocja-kwitne tu juz 5 lat i jakos do tej pory sniegu w maju nie widzialam:sorry2:i nawet zima taka ostra byla tu w tym roku ze szok mam nadzieje ze i lato do anomalii pogodowych sie zaliczy bo tu max to bylo ze 25 stopni w sloncu i zawsze wialo:tak:moze w tym roku troszke cieplej bedzie hihihi:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry