reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kto mi dziecko podmienił?!!!!
Proszę się przyznać i oddać właściwe!
Malinka jak to było z tym urokiem?

Moja dziś znowu 3 drzemki zrobiła, w tym dwie po ponad 2 godziny:szok:
W międzyczasie marudna że hej, widać że chce spać, bo trze oczy i ziewa. Ale ja dzisiaj wredna matka jestem i jej nie pozwalam spać zbytnio. Nie chce w nocy mieć znowu przebojów.
Do tego nauczyła się glizda mała stawać i teraz by tylko stać chciała. A już najlepiej w śliskiej wannie! Jak nie pozwolimy to krzyk nieziemski. Oczywiście zero łez.:dry:
Może ja przesadzam ale moje dziecko takie cichutkie do tej pory było. Nie darła się z byle powodu. Co najwyżej stęknęła. A teraz? Horror!

Z news'ów byliśmy u lekarki (relacja na odpowiednim wątku) Możemy sobie Iwonka piątki przybić mi też pediatra się ulotniła. teraz przyjmuje taka stara zdeczko przymulona. Podobno ma być nowy pediatra ale czas pokaże. Jak do wakacji nic się nie zmieni trzeba będzie zmienić przychodnie:-(

Dobra nie smęcę już.

reklama
Kto mi dziecko podmienił?!!!!
Proszę się przyznać i oddać właściwe!
Malinka jak to było z tym urokiem?

Moja dziś znowu 3 drzemki zrobiła, w tym dwie po ponad 2 godziny:szok:
W międzyczasie marudna że hej, widać że chce spać, bo trze oczy i ziewa. Ale ja dzisiaj wredna matka jestem i jej nie pozwalam spać zbytnio. Nie chce w nocy mieć znowu przebojów.
Do tego nauczyła się glizda mała stawać i teraz by tylko stać chciała. A już najlepiej w śliskiej wannie! Jak nie pozwolimy to krzyk nieziemski. Oczywiście zero łez.:dry:
Może ja przesadzam ale moje dziecko takie cichutkie do tej pory było. Nie darła się z byle powodu. Co najwyżej stęknęła. A teraz? Horror!

Z news'ów byliśmy u lekarki (relacja na odpowiednim wątku) Możemy sobie Iwonka piątki przybić mi też pediatra się ulotniła. teraz przyjmuje taka stara zdeczko przymulona. Podobno ma być nowy pediatra ale czas pokaże. Jak do wakacji nic się nie zmieni trzeba będzie zmienić przychodnie:-(

Dobra nie smęcę już.

kurde zamieniła bym sie z tobą na to spanie,bo u nas marnie jest
ja chyba tez po wakacjach zmienie przychodnie,bo lekarka owszem,ale starej daty dzisiaj mi nie pomogła,a ja widze,ze coś jest nie tak
moja za to fika po wanience,przy łóżku mi zaczeła dreptac,bo przedtem tylko wstawała i siadala,a teraz zrobi sobie wzdłuż spacerek

Ostatnia edycja:
Efe oddam wszystko by mi dziecko tak ładnie znów spało
Moja ostatnio ze spaniem na bakier :-( trzy drzemki z czego jedna 1,5 godz, a inne tak po 40 minut (chyba, ze spacer to długo śpi, ale ja chce by w łóżeczku tez spała). Gdzie mój śpioch?
Co do stawania to współczuje. Moja pierwszy raz wstała 22 kwietnia i do teraz mam cyrk :-(. Staje już wszędzie i przy wszystkim ... a wanna jest najlepsza, bo jak pada na dupcię to robi wielki plusk i chlapie woda dookoła ... (z jednego się cieszę, ze od początku spadała na pupę) Ciekawa jestem kiedy ta fascynacja minie, bo już sił nie mam...

No i nauczyła się wchodzić na łóżko i schodzić (sypialniane). Porażka największa, bo co widzę jak ona schodzi to lecę na złamanie karku, by sobie krzywdy nie zrobiła. Łobuziaka mała.

Dziewczyny nie narzekajcie moja jak śpi w sumie 1,5h dziennie to dobrze .Dziś mój mąż po 2h pilnowania pytał jak ja daję rade cały dzień i jest posprzątane i ugotowane

Kurcze ja też bym się zamieniła na śpiące dziecko. Do tej pory to młoda wstawała o 7, ok. 9 miała 1 h drzemkę, później czasem na spacerze tak ok. 13 też z godzinę i jeszcze ok 18 miałą 40 min. a jak na spacerze nie spała to po obiedzie ok 3-4 to 1,5-2h i już po południu bez spania czyli wychodziło jej ok. 3 h spania a teraz to rano śpi tą godzinę, ale najczęściej ja razem z nią a w dzień mi dziś spała 40 minut! tragedia...i obiadu nie chciała jeść, kolacją też się krztusiła i wypluwała...jestem padnięta...

Anet, daj znak jak te pasemka, ja też się przymierzam żeby zrobić, ale kurcze u nas minimalna cena to 110 zł żeby wyszło dobrze :/ chyba przyjade do Ciebie jak powiesz że ładnie wyszło :P
Dam znac,moze Gosia cyknie fotke to wstawie....a do mnie to zapraszam....nawet jak nie po pasemka,to chociaz na kawe:tak:;-)
Witam
My nadal walczymy z katarem, kiedy to sie skończy?
Karolinka spi w spiworku, tez się odkrywała, teraz jest ok, mimo że sie przemieszcza w nocy, śpiworek jej w tym nie przeszkadza a przynajmniej jest przykryta :tak:
A co do czapeczek my mamy kilka i z bawełny i z płócienka na lato :tak:
Anet u nas o wiele drożej za pasemka, wiec się ciesz że tak tanio a i czekamy na zdjęcie w nowych włoskach :-D
Ide na kawe bo mała własnie zasneła, śpi przeważnie 2 razy ;-)
Mika,Biedna Karolinka sie meczy z tym katarkiem:-(
A te pasemka tak tanio,bo u nas na "zadupiu" takie ceny sa....a jak pojechac dalej(tam gdzie pracowalam) to juz ok 100 zl...a w Lublinie to nawet za 250 zl:szok::szok::szok:
Dziewczyny nie narzekajcie moja jak śpi w sumie 1,5h dziennie to dobrze .Dziś mój mąż po 2h pilnowania pytał jak ja daję rade cały dzień i jest posprzątane i ugotowane
Ojej,Chogata,moze ja swojego tak bym zostawila to moze by docenil moje "siedzenie w domu"
Bedzie mial okazje jak na zabieg pojde...tyle ze on mamusie swoja zatrudni do Karolci wtedy:sorry2:

U mnie jak ja męzowi dzieciaków nie zostawie to nie ma komu ,więc siłą rzeczy musi zostać od czasu do czasu bo mamusia daleko a teściowa sie nie garnie hihihiihihi.A ja jak byłam na zabiegu to mała wtedy nie raczkowała tylko se siedziała to luzik miał .
Chorowitkom zdrówka życzę u mnie starszak znów cherchla po tygodniu przerwy ludzie zwariować można .U mnie na półdługie włosy to ze 150 zł to nie ma sie gdzie ruszać .Szkoda gadać a jeszcze gorzej jak nie zrobią jak ty chcesz u lala

reklama
Mój jak 1 raz został z Zosią sam na 2 dni to mała miała 2 tygodnie....pojechałam na 20 minutowy zabieg a zeszło się 2 dni. Mieszkaliśmy wtedy u moich rodziców ale moja mama była ze mną w szpitalu, ale on dzielnie nie chciał niczyjej pomocy. Przez kolejne 4 dni ja spałam sama w innym pokoju bo miałam przetoke z workiem, a Ł. z małą. No ale dał rade. A teraz to już tak się nie boi jak wtedy wiec nawet sam chetniej zostaje(szczególnie jak młoda mu buzi daje to mógłby leżeć obok niej i prosić o buzi przez cały dzień :-) ).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry