alex.nikita
SIERPNIUFKA DUBELTUFKA
Jestem Jolka nie narzekaj ;-), powinnas sie cieszyc, ze w Niemczech jest bardzo dobra opieka medyczna w przeciwienstwie do UK, gdzie wszyscy maja Cie w nosie i nikt nawet dzieci (o mamach nie wspomne) nie bada.... Ja za kazdym razem w Polsce fortune wydaje na lekarzy, bo przez ich olewactwo mam wielkie problemy ze zdrowiem i mam tylko nadzieje, za maluchowi nic nie dalam :-(, bo jego tez musze badac co 3 miesiace tak jak siebie. A jesli o raczkowanie chodzi, to jest wazne dla koordynacji ruchow (uczylam sie o tym na studiach - psychologia rozwojowa i biomedyczne podstawy rozwoju), wiec nie ma nic zlego w tym, zeby zachecac dziecko do raczkowania. Doktor w Polsce tez mi zalecil kontakt z rehabilitantem, zeby nauczyc malego raczkowac, tylko, ze nie mialam czasu tam pojsc, bo latalam codzien po lekarzach, a teraz juz jestem w domu (UK).
Ja osobiscie jestem przeciwniczka chodzikow, uwazam, ze jak dziecko jest gotowe to zacznie samo chodzic naturalnie.
Ja osobiscie jestem przeciwniczka chodzikow, uwazam, ze jak dziecko jest gotowe to zacznie samo chodzic naturalnie.

;-)
Nawet nie kapuje, zeby najpierw stanac na kolankach, bo latwiej, tylko tak dziwnie probuje wstawac z siadu na pupce i bardzo sie denerwuje jak sie nie udaje. Myslicie, ze cos z nim moze byc nie tak, czy to taki po prostu egzemplarz?
przeszedł 2 trepanacje czaszki stracił oko..... stracił szanse na godne zycie...oni dostali 25lat i 15lat więzienia...
jesooooooooooooooo, to naprawde straszna historia. A ta zona to szuja jakas, ze go zostawila w takim momencie. Za kazdym razem, jak czytam lub slysze takie historie to tak sie boje, zeby nie popelniac bledow i zapewnic mojemu dziecku wlasciwy rozwoj emocjonalny, bardzo bym chciala, zeby wyrosl na wrazliwego i dobrego czlowieka....
, bo umowilam sie z kolezanka mieszkajaca pod Londynem. Ustawka byla juz na 100 a ja tylko fotelik nowy, taki dla wiekszych dzieci mialam zamontowac w samochodzie i wio..... No i wista wio latwo powiedziec, a ten diabelski fotelik za nic nie chcial tam sie wpasowac. Godzine sie z nim szarpalam, spocona, wlos zmierzwiony