• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ja teraz wychodzę popołudniami bo.... Jasiek chory i nie mam go z kom zostawić :-( więc czekam na męża...

dziś prawie płakał jak powiedziałam że po południu pójdę z Monią do sklepu... on w domu musi zostać no i zadał mi pytanie: czemu jak on jest chory to jest cieplo a jak jest zdrowy to pada deszcz???

co do powodzi....u nas nie jest tak źle... wały zostały wyremontowane po powodzi w 1997 roku i gdyby nie fakt ze ta fala była taka długa to byłoby OK...
co prawda wydają pozwolenia na budowę w miejscach, które w 1997 roku były zalane ale... w tym roku nie zalała ich powódź a....opady po powodzi :-(

no.. i to tyle...:-)

Wróciłam z Frankiem z b długiego spaceru. Mieliśmy 2 podejścia do wyjścia z domu:) Najpierw ubrałam go w dżinsową kurteczkę i ocieplane spodnie, pod spodem pajac..:szok: Wyszłam za drzwi ino, wyjechałam za bramkę i zrobiłam w tył zwrot (sama w kurtce byłam..:no: zmarźluch ze mnie koszmarny...), ubrałam małęgo lżej - ino bluzeczka i porktki. A teraz jestem przerażona, bo mam dla niego ino ciepłe ciuszki... Kupiłam tylko 1 tshirt :wściekła/y: Tak wiec w poniedziałek będzie szybki wyskok do tesco po jakieś szmatki dla krasnala.
Jak dobrze, że już jest tak ciepło..

Słuchajcie dziewczyny, mam prośbę - ja mam tutaj nick odpowiedni do sytuacji, ale koszmarnie długi. Na imię mam Agnieszka, więc może zwracajcie się do mnie po imieniu tutaj, co?

a my caly dzien bajlowalismy sobie po parku, a wczesniej pojechalismy kupic parasolke, babki, mowie Wam suuuuuuuper oslania od slonca. zaraz zalacze stosowna dokumentacje, jak tylko znajde kabelek ;-). Pimpek lula juz, wiec moge sie soba zajac :-D
dominiczka ja wychodze jak tylko sie dam rade wygmerac, czasem nawet o 10, a ze lubie pokundowac, to najczesciej caly dzien spedzam na dworze - stad mysl o zakupie parasolki

Taka mnie naszła refleksja - wot cała polska natura, prędzej czy później skończy się na politykowaniu:)
Ja do polityków mam ooooogroooomny dystans. Ponieważ jestem tłumaczem zdarzyło mi się dziesiątki razy tłumaczyć na różnych politycznych nasiadówkach. A co się działo za kulisami.. Do mikrofonu okrągłe zdania, a między sobą.. rynsztok.. Szkoda słów.
Zobaczymy czy ta powódź kogoś czegoś nauczy. Tusk już mówi o wysiedlaniu całych osad. Poczekamy, zobaczymy co zostanie zrealizowane.

Zrobiłam sobie chwilę przerwy, bo odgruzowuję szafę Natki. Normalnie płakać mi się chce... Yh.. mam nadzieję, że jej to minie.. Czy któraś z was zna dziewczynki w wieku 10-11 lat utrzymujące porządek w swoim pokoju i szafie.. Błagam, powiedzcie, że nie:) Wtedy poczuję się lepiej:)

ja tez nie znam ,a mam w domku 8 i 10 latkę i wiecznie problem ze sprzataniem,choc strasznie na szczęście nie jest,bo widziałam gorsze bałaganiary

ja się na temat naszych polityków wypowiadać nie będę bo szkoda słów.

ale mam inne pytanie czy wy już się przestawiłyście i nie wychodzicie na spacery w tych najgorszych godzinach czyli 11-14?? bo ja zawsze wychodziłam po II sniadaniu Zosi czyli tak 12-13 no ale teraz to swar jest i trochę się boję

ja tam wychodze o różnych porach i średnio patrze na te godziny,bo co zrobic jak musze wyjsc to co mam nie wyjść bo nie powinno sie,ze starszymi tez wychodziłam i nic im nie było

my po intensywnym dniu,wiekszosć na spacerkach,występach,wrociłam tylko z zapaleniem spojówek(alergia)i swędząco kichającym nosem,a to dopiero początek
dzieci sprzedane do babci,ale tylko starsze z wiadomych przyczyn(młodsze sie karmi)
i siedzimy z męzem sami,Alutka idzie spac wiec bedzie wieczór dla nas

oto dokumentacja ;-) bardzo jestem szczesliwa, bo juz od dawna o niej myslalam, tylko jakos nie moglam sie zebrac. dopiero teraz, jak malego niezle juz opalilo (zapominalam czasem kremu zabrac) postanowilam i zrobilam. ponadto zadowolenie moje poteguje fakt, iz jest ona w kolorze identycznym jak wozek :happy2:

Image434.jpg

Piwonia, ja jakbym musiała gdzieś lecieć w tych godzinach to też bym zasuwała i nie patrzyła na nic, no ale jak nie mam takiego przymusu to się właśnie zastanawiałam czy to już powinno się złazić z tego słońca w tych godzinach jak jest taka mozliwość czy jeszcze można.

Alex.nikita parasol super!jaki duży:-) a co to za wózio ma takiego fajnego stworka(to chyba zebra,tak??) na oparciu??

reklama
dziekuje dominiczko za dobre slowo :-) . zgadlas tak, tak, to jest zebra, taka poduszeczka juz tam byla przyczepiona
a parasolka jest naprawde super, raczke ma wyginana z takiego jakby weza od prysznica i mozna ja zginac sobie w dowolnym kierunku

a jeszcze przypomnialo mi sie, ze ktoras z dziewczyn pomstowala na spacerowki, ze tylem i dziecka nie widac. ta ma takie okienko w budce, ze malucha z gory widze (glownie dlatego ja kupilam musze przyznac)

hurra!!!!! a w tv znow "Wladca Pierscieni" dzis "Powrot Krola" :happy2:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry