• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
kaska wlasnie mi sie przypomnialo, ze kiedys mieszkajac jeszcze w PL wlasnie w weekend dostalam strasznego bolu zeba, takiego, ze juz nic nie pomagalo i znalazlam pogotowie dentystyczne, gdzie przyjeli mnie od razu, otworzyli zab i bol zniknal jak reka odjal, bo zgorzel sie tam zrobila. sprawdz gdzie jest u Ciebie w miescie pogotowie dentystyczne albo do szpitala podlec, niech Ci go tylko otworza, to trwa sekunde, bol zniknie a do dentysty juz se jutro pojdziesz na spokojnie

reklama
Kochana zeby to było takie łatwe. U nas nie ma czegos takiego jak pogotowie dentystyczne, nikt nie ma dyzurów a na ambulatorium przepisali mi duomox:eek:antybiotyk. Wszyscy dentyści w miasteczku sobie po prostu wyjechali ma majówke:eek:Takze pozostaje zdychać:-(

jesooooo kaska lacze sie z Toba w bolu, bo wiem jak to jest, mam tak slabe zeby, ze plomba w kazdym :-( a moze sprobuj gozdzik wlozyc sobie do zeba albo obsmarowac naokolo? nieprzyjemny smak, ale tak jakby znieczulalo, dziala a to najwazniejsze

Dziekuje słyszałam o tym spróbuje. Jestem juz w desperacji, a zeby mam jak ty słabe i jeszcze ta dieta bezmleczna dało swoje. Juz sobie nawet wódka płukałam bo słyszalam ze spirytus zaćmi ale jakos nie pomaga

Kasiu tak jak mówiłam, że nie zalicze tak też się stało. Jutro mam poprawę:no: a zdało chyba 12 osób z ok.80...
Alex.nikita no wcale nie jest łatwo się uczyć, szczególnie kiedy ładna pogoda za oknem i by się chciało z dzieckiem na spacer pójść:-(
Zosie odwiozłam do babci i wiem, że krzywda jej się nie dzieje, ale mimo wszystko ciężko się skupić bo cały czas się myśli.

Kasiu moze z tym spirytusem to nie chodzi o przepłukanie:-)

Ostatnia edycja:
Kasiu tak jak mówiłam, że nie zalicze tak też się stało. Jutro mam poprawę:no: a zdało chyba 12 osób z ok.80...
Alex.nikita no wcale nie jest łatwo się uczyć, szczególnie kiedy ładna pogoda za oknem i by się chciało z dzieckiem na spacer pójść:-(
Zosie odwiozłam do babci i wiem, że krzywda jej się nie dzieje, ale mimo wszystko ciężko się skupić bo cały czas się myśli.

Kasiu moze z tym spirytusem to nie chodzi o przepłukanie:-)

jakos to bedzie, nie martw sie ;-), pamietam z lat studenckich, jak jeden egzamin zdawalam 9 razy, bylam pewna juz, ze wywala mnie ze studiow

a spiryt to ja tez mysle, ze nie do plukania, tylko tak jak na wojnie :-D

kaska zapomnialam dodac, ze ten gozdzik trzeba rozgniesc, bo chodzi o sok, ktory jest w srodku

Ostatnia edycja:
Rany, Kasiu , współczuję..
A masz jakiegos dobrego stomatologa w przychodni? Zeby Ci rwać od razu nie chciał..może jak Alex pisze - to "tylko" zgorzel?..

Wiecie co, ja z każdego wyjazdu do szpitala z krasnalem wracam ze...złamanym zębem.. Jeszcze ze szpitala umawiam się do stomatologa:szok: Moja pani dr mówi, że po prostu...za mocno zaciskam zęby z nerwów.. Muszą się skończyć nasze wypady do szpitali, bo z torbami pójdziemy:tak:

Dominika, o której jutro ten egzamin? Będziemy kciuki trzymać..
A z jakiego to przedmiotu tak koszą u Was?

wpadam na sekundkę
Kasiu szczerze współczuję, wiem jak takie coś boli :( dentysta to mój koszmar :(

co do ubierania szkrabów, to my w takie upały jak dziś czy wczoraj śmigamy w koszulce z krótkim rękawkiem i bawełnianych spodenkach, bez skarpetek; awsze mam pod ręką coś z długim rękawkiem, tak na wszelki;
rubi również się rozglądam za czymś bezpiecznym z filtrem; nasza pani dermatolog poleciła do twarzy LRP authelios - koszt bagatela 5 dych... do reszty też LRP dermopediatrics koszt drugie tyle... więc chyba raczej poszukam czegoś hmm... odpowiedniejszego cenowo; miałam okazję posmarowac małą zwykłym nivea sun z filtrem 50 i nic jej nie było, więc może i toto wybiorę?
ciekawam rubi jak u Ciebie z poszukiwaniami?
co prawda mamy parasolkę w spacerówce, ale i tak musze nabyć coś osłonowego na wakacje - łudze się po cichu, że nad naszym morzem choć 1 dzień będzie słoneczny:)

i coś miałam napisać jeszcze, ale oczywiście nie wiem juz co:/

narazie ciut pomaga ten antidol specjalnie na bółe zebów. Boli ale troche mniej. Co do stomatologa to bedzie rwac tak czy inaczej bo w zebie jest dziura i połatany to on jest juz ze wszystkich stron. A na kanałowe wiadomo brak funduszu. Kurde znów boliiiiiiiiiii tak co chwila mam taki napad jakby mi ktos tam zardzewiały gwózdz pchał:-(:-(

reklama
babochy patrzajta co wlasnie kupilam!!!!!! za 6 funtow!!!!!! :-D:happy2::-p
!BtfzB4gCWk~$(KGrHqEH-EMEvpym7mSLBL8NYDICog~~_35.JPG

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry