reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzieki Natt tez o tym myśłałam jak Kuba był malutki i miał zapalenie jamy ustnej to nawet zupy mu miksowałam i strzykawka podawałam, miałabym nadzieje tym razem tego uniknąć.Zeby to był grzeczny Miłoszek to bym po prostu mu tak podała ale Mati jak widzi strzykawke to dostaje apopleksji, bo tak zawsze leki podawałam których nienawidzi

Iwonka dobrze ze msz wszystkie leki mi poszlo 30 w sumie nie tak zle ale zawsze. Dobrze ze choc transport byl darmo

Acha Agnieszka jest zachwycona turnusem, dopiero teraz zobaczyła co to znaczy prawdziwa rehabilitacja. Cały czas jej mówia że Franek ma możłiwośc wyrównania strat z innymi dziecmi ale potrzeba na to duzo pracy i takie własnie prawdziwej rehabilitacji. Juz go zapisała na wrzesien na nastepny turnus, także trzeba zbierac pieniązki. Mamy szanse pomóc Frankowi żeby normalnie zył i sie rozwijał.

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka dobrze że tak szybko zadziałałaś i masz leki, teraz już będzie z górki :tak: zdrówka dla dzieci :tak:
Kasiu, zdrówka dla Matiego oby szybko wyzdrowiał :tak:

Dobrze że Aga zadowolona, trza pomysleć o nastepnym turnusie dla Franka :tak:

A mój brojek właśnie urwała klapke od dvd :szok::wściekła/y: oj dostanie mi sie jak mój wróci :-( no chybaże mała zalotnie popatrzy na tate i da sie udobruchać hi hi :tak:

Co do leków ja jak chomik jak tylko czegos brakowało to lekarka nam przepisywała a ja kupowałam od razu,jak sie kończyło to tez miałam recepte na zapasie
leki dla moich dziewczyn w większosci były na P ,a jak miałyśmy to lepiej było korzystać,teraz niestety nie mam juz dla nich zniżek bo lekarka wystawiła nam beznadziejnie zaświadczenie,nawet pielęgnacyjny juz nam sie nie nalezy,a zawsze z tego miałam na leki dla nich

pozostaje nam tylko niechorować!

Mika to masz niezłą agentke jak juz klapke urwała,a moze da sie ja jakos jeszcze zaczepic,moze to sie tylko sciąga?

edit:
na poprawe humoru zrobiłam sobie przepyszne racuszki drożdżowe,wyśmienite były
my spacerek zaliczyłysmy ,a teraz mała drzemie 3 raz,moze jeszcze potem jeden spacerek,bo jutro mąż w delegacje sie wybiera

Ostatnia edycja:
Chogata to czekamy koniecznie na fotkę małej w kolczykach
Rubi no to masz w domku małego tajfuna,moja tez dzisiaj bryka i przechodzi samą siebie
moi poszli na rowery,wiec korzystam z okazji i robiłam szybkie zaproszenia na urodzinki

Witam wieczorkiem....:-)
Kasia,Iwonka,dobrze ze wiadomo co dzieciakom i ze leki w domu macie,albo ze drogie nie byly....teraz szybko do zdrowia wracajcie
Rubi,masc takowa ma moja tesciowa,wiec jak bedzie nadal kolano bolalo to sie na dol pofatyguje i pozycze.....wieczorem jakby mniej boli,moze sie rozchodzilo i przestanie...ehhh...
No i tyle dam rade napisac,bo wyjec wyje....wrrrr

Witam,
Próbowałam coś skrobnąć za dnia, ale mała nie pozwoli :-(
Kasia, Iwonko dużo zdrówka
Chogata dobrze, że napisałaś ja sie z moją chce wybrać za tydzień :-)
Mika znając nasze maleństwa sierpniowe to słodkie oczka w stronę tatusia i zapomni o klapce :-)
Rubi Oliwia od wczoraj przechodzi sama siebie :-( mam już dość. Zbieram siły na jutro...

A tak moje dziecko upomina się o ubranie bucików na spacer
:-):-):-)

Zobacz załącznik 256901Zobacz załącznik 256902

Ach dziewczyny z tą służbą zdrowia to szkoda gadać. Ale najważniejsze, że wiecie co jest dzieciakom i nie sprawdziły się najczarniejsze scenariusze. My będziemy trzymać kciuki, żeby im szybko przeszło.

A co do zasiłku pielęgnacyjnego to się może nie będę publicznie wypowiadać. Powiem tylko, że jak leczy się dziecko to "system" uważa, że ów zasiłek jest już niepotrzebny a co za tym idzie orzeczenie z odpowiednimi punktami również. Jak by się dziecko zaniedbywało i nieleczyło to ww. zasiłek byłby nadal. Znam nawet takie matki które dla tych drobnych kwot właśnie nie wykupywały recept i dzieci czuły się coraz gorzej. W dokumentacji lekarz miał całe listy leków, które niby były nieskuteczne ale jak miały być jak je dziecko nie brało?!

A u nas uzależnienie od melodyjki w łóżeczku trwa nadal. Już nie mogę tego słuchać. I drzemki mamy już tylko dwie więc git jest. Padam na ryj.

Aaaa i zapomniałam napisać, że mała już stoi bez trzymanki:)
Mama pęka z dumy.

Anet mnie kończyny napierniczają dalej. Miałam dziś dwa długie spacery, więc pewnie i przez to. Maść ma moja mama ale za daleko mam.

Deli Oliwka urocza. I jaka rezolutna. Nie da mamie zapomnieć o bucikach:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hi,hi...slicznie Oliwcia juz prosi mame o zalozenie bucikow...widac ze mala z niej dama,niczego nie zapomni!!!!!!!
Moja wyla wieczorem juz byle czego,a po kapieli ozyla i sie teraz tlucze w lozeczku...ciekawe kiedy padnie...dobrze ze chociaz nie placze

Efe,moja panna tez juz czasem sie puszcza i stoi sama....i to nawet spora chwile
no ja do tesciowej po masc mam tylko pietro nizej........ale chyba nie pojde,bo mniej boli,posmaruje ta swoja ,co wczoraj znalazlam,tez rozgrzewajaca i przeciwbolowa

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry