andariel
mama super dwójki :]
prędko się witam - zamiast nad morzem jesteśmy wciąż u rodziców! niestety malutka nam się rozchorowała zaraz po przyjeździe do Gorzowa
dostała znienacka wysokiej gorączki, była nie do życia - taki mały przelewający się przez ręce flaczek, który nie ma siły się uśmiechnąć... i nie chciała do nikogo innego, jak tylko do mnie, wołała "mama" i uspokajała się tylko u mnie na rękach; podejrzewałam trzydniówkę, ale jak temp. wzrosła do 39,5 pokazaliśmy małą lekarzowi, a ten orzekł, że to angina ropna i oczywiście przepisał antybiotyk; zdążyłam podać 3 dawki, jak małą wysypało z góry na dół i gorączka minęła; no więc znów do lekarza - tym razem innego - bo może to lek uczula? a lekarz zbadał małą, stwierdził, że żadnych czopów ropnych w buzi nie ma i kazał odstawić antybiotyk... wg niego to właśnie trzydniówka! dziś już jest dobrze, gorączki nie ma, ale mała słabiutka i bardzo wychudzona
nad morze możemy jechać, lekarz zezwolił, tylko jeszcze dziś damy jej spokój, żeby sobie odpoczęła i trochę nabrała sil w znajomym otoczeniu;
co za pech, pierwsza choroba dziecka i to akurat na wyjeździe;
acha - czy Wy mi możecie powiedzieć kiedy ta wysypka powinna zejść???
edit.
mała przez ostatnie 2 dni wyłącznie na piersi, więc znów jestem cysterna z mlekiem, a nie wziełam ze sobą nawet stanika do karmienia, bo już tylko nocą karmiłam przecież; i teraz mam problem z podaniem jej pokarmu stalego, bo małemu cycoholikowi tak się spodobało to cyckowanie, że nie chce nic innego:/
co za pech, pierwsza choroba dziecka i to akurat na wyjeździe;
acha - czy Wy mi możecie powiedzieć kiedy ta wysypka powinna zejść???
edit.
mała przez ostatnie 2 dni wyłącznie na piersi, więc znów jestem cysterna z mlekiem, a nie wziełam ze sobą nawet stanika do karmienia, bo już tylko nocą karmiłam przecież; i teraz mam problem z podaniem jej pokarmu stalego, bo małemu cycoholikowi tak się spodobało to cyckowanie, że nie chce nic innego:/
Ostatnia edycja:

)
bo wczoraj siedziałam w sumie moze 1,5 godziny - reszta to chodząco - biegająco :-)
jedynie Gabi skórka nietknięta, bo grubo nasmarowana i chroniona