reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
może być i taki, Efe, choć mi to jak marmurek wygląda; dobrze właśnie, jak kolor jest nierównomierny, tak jak pisze alex (ja takie właśnie mam), bo wtedy naprawdę niewiele widać:)
alex Twoja wizja czosnkowych warkoczy i papryki super! sielsko anielsko:)

już mi pomału mija wnerw za te butki, ale normalnie az sie zagotowałam... bo mloda dobrze wie, co znaczy NIE WOLNO, bo akurat jeśli chodzi o mazanie długopisem po sofie to juz mamy parę doświadczeń na koncie (a ta sobie przytaszczyła butki na sofę i dawaj, jedno i drugie w obroty); dobra, wracam do obiadu, znaczy się robienia, konsumpcja potem;
Efe co do mebelków to baza jest takie coś: IKEA | Rozwiązania dla TV płaskoekranowych od 37" | System BESTÅ/FRAMSTÅ/INREDA | BESTÅ | Regał, do tego dostawiony taki sam pojedyńczy, część będzie z drążkiem na widzące ciuszki, część zamykana z frontami (też białymi - część okleje jakoś motywem dziecięcym), część zostanie odkryta regałowa; jak to stanie w pokoju to zrobię fotę i wstawię:)

reklama
Efe na moje oko to troche za brazowe i faktycznie jak marmurek ale to od indywidualnych potrzeb oraz gustu zalezy, a rozmazanie mialam na mysli takie jak woda po farbkach przejedziesz, ze delikatnie lecz plynnie jedno w drugie przechodzi, if ju nol lot aj min :-D

albo cos w tym rodzaju Gres Aldo beż, 29,7x29,7 cm, 0.72 cm

a wiesz juz jakie chcesz meble? zeby pasowalo

albo taki? Gres Trodos brąz, 29,7x29,7 cm, 0.7 cm

Ostatnia edycja:
Efe, na pewno nie dawaj jasnych fug. Ja popełniłam ten błąd. Mam jasne kafle ( o takie PARADYŻ TRAVENA/TROVAN/MOGANO ) i to jest nawet do ogarnięcia, ale fugi zdecydowanie powinny być ciemniejsze.

Teraz pytanie z innej beczki. Czy pojemnik na badanie posiewu moczu to taki sam jak na zwykłe?? Może głupie, ale nigdy nie robiłam i zielona jestem:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
chyba tak, bo one wszystkie sa sterylne

a ja styrana jestem jak dziki pies tym sprzataniem dzisiejszym i praniem, dobrze, ze maly juz odpadl bo ja chyba zaraz tez w objecia Morfeusza sie wtule ;-)

hej :-)
dzieciaki moje już śpią ;-) to ja mam czas dla siebie :-) Majka coś mi ostatnio znowu chodzi późno spać, mam nadzieję że jej to minie :baffled:
dziś byli u nas teściowie i moja mama, więc miło zleciało popołudnie, zawsze to też jakaś atrakcja dla Mai, bo w czwartek siedziałyśmy cały dzień w domu, a w piątek zabraliśmy ją do sali zabaw, zawsze to jakieś urozmaicenie dla niej w taką pogodę, bo w domu można joba dostać :tak::-D
dzisiaj byliśmy też na zakupach i kupiłam już Majce półbuty na wiosnę-2 pary (wyjściowe i takie na dwór) oraz kalosze, zakupiłam jej również spodnie, ale muszę wymienić na większe :-)
jutro mieliśmy jechać do kuzunki Mai na urodziny, a okazało się, że Nela ma zapalenie oskrzeli i impreza przeniesiona na za tydzień, więc pojedziemy sobie za to do galerii oblookać tego cybexa callisto, bo muszę się w końcu zdecydować na jakąś spacerówkę :baffled: i czekam aż ten x-lander się pojawi w sklepie...
andariel, to ci Ninka miała pomysła ;-) ale sposobu na wywabienie tych malunków nie znam :no:
kolorowych ;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady i linki.
Alex te jedne brązowe maziane mi się bardzo podobają a zwłaszcza cena:-D A meble w kuchni sobie wymarzyłam białe z drewnianym blatem. Myślałam o tych najtańszych frontach białych takich jak z IKEA.Ale nie wiem czy się nie zajade potem na szmacie żeby je ciągle czyścić. W ogóle szukam inspiracji gdzie popadnie. Normalnie chodzę po ludziach i się pytam. Ale moja koleżanka to do obcych ludzi do domków chodzi drzwi wejściowe oglądać. To jest dopiero jazda:-D Jak złodziej się przygląda.
Szkoda że nie ma jakieś strony na której by podawali porady typu:
- nie kładź czarnych kafelek w łazience, bo zacieki z mydła widać
- kupuj płytek w promocji pod koniec roku bo od nowego roku będą nowe kolekcje i już ci się nie będą podobać a będą jeszcze tańsze itp.
Jak macie jakieś rady zdobyte doświadczeniem to bardzo proszę mnie oświećcie.:sorry2:

A tak w ogóle to witojcie niedzielnie
my po długim spacerze dowlekliśmy się do domu w końcu
mała zasnęła w oka mgnieniu więc liczę że pośpi z 3h
nic dziś nie robię bo jedziemy do rodziców na obiad

CZeść dziewczyny

U nas niedziela mija jakos nijak. Franc wreszcie zasnął - wstał po 5. masakra.. I tak sobie mija godzina za godziną..

Enka, na posiew jest inny. Sterylny.

Franiowa moja z hasłem na ustach "Dydy daj, dydy" (Dydy czyli smoczek) zrobiła nam pobudkę o 4:45. Po 5 robiłam jej mleko a od 5:30 włączyłam bajki żeby choć jeszcze dospać chwilkę ;)

reklama
Dzin dybry :-)

Nie na dlugo, gdyz oczekuje gosci ale kawke z Wami wypije :-D

Moj synek rowniez nie zna litosci w kwestii porannego wstawania :no:, cale szczescie tatus z nim wstal dzis o 6-tej a ja moglam jeszcze troche pochrapac.

Efe ciesze sie, ze Ci podpasowaly kafelki, podobne mam w lazience i zobaczysz, ze nie zauwazysz nawet jak Ci sie Gabi shafta na srodku kuchni :-D. Z meblami bardzo fajny pomysl, bo wszystko do nich pasuje a na bialym wbrew pozorom mniej brud widac niz na ciemnym.

Aaaaaaaaa i najwazniejsze: oslona przeciw spadaniu z lozka sprawdza sie wysmienicie, to juz druga noc i nic, wiec smialo mozna kupowac normalne lozko pojedyncze. Bardzo ja Wam polecam :tak:

Tomy Universal Bed Rail - Blue

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry