reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Wiem że to nienormalne ale jednak słodkie.

Sempe kuchnia śliczna. Niestety u mnie te ciemne kolory drewna odpadają. Mam jedną tylko szafkę pod tv w takim odcieniu i sobie obiecałam że już nigdy przenigdy nic takiego nie kupię. No każdy paproch widać. Ale jak nie muszę sprzątać to uwielbiam oglądać:) I bardzo bardzo m i się podoba piętrowe łóżko dziewczynek. Jaki to kolor?

oki idę kompać małą

Dopiero dopatrzyłam - sempe, kuchnia suuuper.
My mamy malutką, ale tez ciemne fronty. Od zawsze marzyły mi się drewniane, więc bodaj 3 lata po przeprowadzce nie mieliśmy kuchni w ogóle (wyznaję zasadę 'żadnej prowizorki, bo ta trwa najdłużej'), no ale udało się i mam drewno:) I powiem ci Efe że syfu nie widać. Naprawdę. Zaraz poszukam w zdjęciach, powinnam miec jakieś, to wkleję

Takie mamy płytki w kuchni - sprawdzają się genialnie, fugi dałabym ciemniejsze. Ładnie wyglądały tylko po położeniu, teraz... szkoda gadać, ale stram się nie zwracac na to uwagi:) Z drewnianych frontów jestem niezmiennie zadowolona od lat trzech bodaj:)

000 imieniny 3.jpg

dzien dobry w nowym tygodniu!

znów nie wyspana jestem:wściekła/y: chyba Alucie trójki idą i idą....

dzis na 21.15 idziemy w kilka małżeństw do teatru, bilety kupione były w listopadzie i rozeszły się jak świeże bułeczki, kolega stał od nocy w kolejce:-p
Klimakterium na to idziemy, mam nadzieje ze nie zasne!!!!

Mała wstała dziś 2 lewymi nogami, nic jej nie pasuje, rzuca się na dywan i wyje!!!

mam pytanie ma któraś z Was coś co by pasowało Angelince, tzn w piątek ma być przebrana za jakies warzywo lub owoc a ja ani talentu do szycia nie mam ani pomysłu! pokryje koszty przesyłki:tak:

no doczytałam. sorki, że mnie nie było, ale miałam że tak powiem dziarski weekend a dziś z Mysią do doktorka na 11:30 a o 16 na zajęcia plastyczne dla dzieci - pierwszy raz będę prowadziła.
uch jak się z tego mleka naśmiałam haha, ale szczerze ja też je zjadam, mamy bebiko i jest dobre, lepsze od bebilona. w dodatku ja też podżeram takie mleko w proszku hihi, smaczne jest i słodkie.
Efe - my nie mamy własnego mieszkanka, u nas są panele, ale u rodziców są kafle takie beżowo, cappucino z jakimiś mazgajami i są chropowate - to jest dobre na te "brudy", co byłoby ich nie widać.
Andariel - super ta szafka, Sempe a kuchnię masz extra, taka mi się marzy. Aż chce sie gotować.
Ja w ten weekend nic nie sprzątałam, bo byłam u mamy, więc syf i malaria u nas, ale mam zamiar okna pomyć w tygodniu, firanki wyprać i wyszorować tą naszą wynajętą chatkę na błysk:)

dzien dobry w nowym tygodniu!

znów nie wyspana jestem:wściekła/y: chyba Alucie trójki idą i idą....

dzis na 21.15 idziemy w kilka małżeństw do teatru, bilety kupione były w listopadzie i rozeszły się jak świeże bułeczki, kolega stał od nocy w kolejce:-p
Klimakterium na to idziemy, mam nadzieje ze nie zasne!!!!

Mała wstała dziś 2 lewymi nogami, nic jej nie pasuje, rzuca się na dywan i wyje!!!

mam pytanie ma któraś z Was coś co by pasowało Angelince, tzn w piątek ma być przebrana za jakies warzywo lub owoc a ja ani talentu do szycia nie mam ani pomysłu! pokryje koszty przesyłki:tak:
Witam w pierwszy dzien wiosny:tak:;-)
Sempe,ja w zeszlym roku szylam dla Gosi i kuzynki przebranie pomidora i ogorka...poszukam zaraz fotek to wstawie....tylko nie wiem czy za duze nie beda.....bo one 6 lat mialy....gdzies na strych wynioslam te przebrania,chyba sa tam jeszcze....:sorry:

a moja Karolcia ma katar...ehhhh...kaszel taki suchy miala juz w zeszlym tygodniu,a teraz dolaczyl katar....wrrrrrrrrr...........Wiosno szybciej przychodz!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
anet Ty to masz talent, kobito! jak kaszelek suchy to mozesz więcej cebuli dodawać do zup dla Karolci, to powinno nawilżyć ją ładnie i wspomóc przejście w mokry kaszel;

Efe - hihih, u nas większość mebli czarno-brązowych (czasem sie te wenge zwie), bo i duży pokój, i cała kuchnia, i faktycznie szybko kurz widać, ale akurat u nas to dobrze, bo ze względu na Ninkę i tak muszę częściej sprzątać (bo nie wiem czy np. roztocza nie podrażniają jej skóry), a poza tym strasznie mi się podobają, więc przecierpię;-)

Nince pojawił się rano mokrawy kaszelek, to dobrze-złazi co ma zejść, mam nadzieję, że prędko minie - i nadal obstawiam zęby; muszę jej do paszczęki zajrzeć i sprawdzić; a poza tym to złote dziecko... wczoraj w sumie nikt sie nią nie zajmował, za wyjątkiem chwil na karmienie i przewijanie, a ona w ogóle nie marudziła, spacerowała między pokojami ze śrubokrętami i wkrętakami i nam "pomagała":) niesamowita była, naprawdę, mimo ząbkowania... a potem padła u nas w łóżku między poduchami i przy zapalonej lampce - nawet szybciej zasnęła przy świetle niż jak po ciemku ją kladziemy! kochana dziewczynka moja:)

Baza regłowa skręcona, zamontowane już fronty i drążki na wiszące ciuszki, zaraz zabieram się za wycieranie i układanie w nich ciuszków Ninki. Muszę przyznać, że mebelki solidnie wyglądają:) Nie mogę się doczekać jak to wszystko wreszcie poplanujemy i będzie już finisz, bo jeszcze trochę roboty przed nami, trzeba to logistycznie rozgryźć. Wczoraj M. skręcał to wszystko i montował do 22, a potem jeszcze musiałam odkurzyć chatkę, bo się nanosiło paprochów, ale mimo zmęczenia - warto było:) czuję, ze się we mnie jakies nowe pokłady energii uwolniły normalnie! nie bez znaczenia jest tez fakt, iż od kilku dni Adaś leży wysoko (kopie mnie w żebra) i czuję się lekko i zwinnie - co za ulga! i niech tak sobie pływa jeszcze przez 1,5 m-ca, o!

sempe - udanego wyjścia, super, że tak się zorganizowaliście!

never - a zdradź jakiś pomysł na te zajęcia, co? może coś zapożyczę? czy takie coś jak moon sand dla naszych dzieciaków jest ok? bo ostatnio kupiłam Nince i jeszcze nie odważyłam się otworzyć...

dziewczyny, wkroczyłam w 30 tydzień ciąży już!!!!!:szok::-)

reklama
andariel,kaszel juz sie mokry zrobil....moze po bankach,bo w piatek jej stawialam,daje jej tez syrop wykrztusny....temperatury nie ma....ale ten katar nie wiem skad sie wzial....ehhhh
Gratki za 30 tydzien-moja siorka tez juz wkroczyla :-D

dobra lece jaks zupe nastawic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry