reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Franiowa - ja się zatrzymałam na tym, że miranda się urządza w nowym domku, tak samo jak baśka;

anet no to długo Ci Karolcia zdrowa nie chodziła, bidula - a lek.coś na to mówił, w sensie jakichś badać krwi czy coś? czy zwala to na sezon po prostu taki? w każdym razie zdrówka Wam życzę - ale takiego na dłużej:tak:

sempe bidna Ala z tą nóżką; tez mi się wydaje, że to kwestia podania zastrzyku przez pigułę;

u nas wczoraj wieczorem chyba atak ząbkowania był, bo mała się zaczęła drzeć tak rozpaczliwie i nie mogliśmy jej uspokoić (bo M. zdążył wrócić z delegacji zanim spala); tylko 3 nie widzę, a dalej nie mogę się dostać, więc sama nie wiem co tam się przebija tak upierdliwie od kilku dni;

tak w ogóle to się zaczynam rozglądać za szpitalem pomału, bo trzeba by się na coś zdecydować... tylko św. Zofia, z której jest moja lek.prowadząca ciążę, niestety często odsyła rodzące, a szpital, który nie odsyła i w którym rodziłam Ninkę, mimo upływu 2 lat wciąż jest w trakcie remontu i co mi z tego, że sale porodowe są nowoczesne i czyste, jak kibelki to syf, kiła i mogiła, że o pokoju poporodowym nie wspomnę (tłoczy się tam po 6-7 matek z dziećmi, nie ma czym oddychać); ech...

Ostatnia edycja:
reklama
halo ;-)
Majka drzemie, lecz pewnie niedługo się obudzi :tak: chatkę sprzątnęłam, tylko coś do łazienki nie mogę się dowlec :-D jutro za to wybieramy się do kuzynki Mai na urodziny, więc będzie jakaś rozrywka :-D
widzę, że choróbska nadal na tapecie :no: Karolinko, zdrowiej szybko :tak: a Alę niech przestanie boleć nóżka :tak: dla Twojego męża piwonia, również dużo zdrowia :tak:
co do baśki, to już się przeprowadziła i ma neta w nowym domku, bo odzywała się na nk
miranda też chyba ma dostęp do internetu, bo ostatnio widuję ją na fb
wczoraj pojechałam do tego sklepu, co rozmawiałam przez tel z tą wredną babką, i wózka nadal nie ma :wściekła/y: a ja siedzę ciągle na necie i wertuję strony z wózkami, w sumie mam 4 na oku, ale muszę się w końcu zdecydować na konkretny model :baffled: każdy i tak ma jakieś ale...
no nic, poczytam jeszcze, miłego weekendu

Ostatnia edycja:
Hej!... Jak zwykle pewnie nie nadrobię.... ale choć ta stronę poczytam...

I tak mi sie rzucił w oczy post ANDARIEL
tak w ogóle to się zaczynam rozglądać za szpitalem pomału, bo trzeba by się na coś zdecydować... tylko św. Zofia, z której jest moja lek.prowadząca ciążę, niestety często odsyła rodzące, a szpital, który nie odsyła i w którym rodziłam Ninkę, mimo upływu 2 lat wciąż jest w trakcie remontu i co mi z tego, że sale porodowe są nowoczesne i czyste, jak kibelki to syf, kiła i mogiła, że o pokoju poporodowym nie wspomnę (tłoczy się tam po 6-7 matek z dziećmi, nie ma czym oddychać); ech...
Jeśli masz lekarza prowadzącego ze Sw.Zofii to masz pierwszeństwo przyjęcia i jeszcze jakaś zniżke na poród rodzinny. Jakby co moge Ci dać namiary na moja super połozną, dzieki której miałam tak cudowny poród Antkowy (tylko niestety wtedy dochodza dodatkowe koszty...)

kurde, jaka inwigilacja - jedną widziano na n-k, drugą na fb:-D mnie to przerażało na tyle, że się wyautowałam z obu portali (dla mnie to i tak był jakiś matrix jak to chyba maggie określiła ostatnio):tak:człowiek nie pierdnie bez poklasku normalnie:-D
dobra, lecę się wreszcie ubrać...

mju z nieba spadasz normalnie - aniele:-)z tego co mówiła mi moja lek. i wyczytałam na stronie szpitala, to poród rodzinny jest tam wreszcie bez dodatkowych opłat, wiesz? oczywiście zzo jakby co, płatne (ale chce bez, jak przy Nince); dziś jeszcze podpytam o to lekarkę, bo mam akurat wizytę wieczorem; nie wiem jak z tym pierwszeństwem, bo przy Nince sama lek. mi powiedziała, żeby miec plan B na wypadek odesłania:eek:i wtedy mając to na uwadze (oraz mnożące się koszty) nawet tam nie pojechaliśmy, tylko od razu na Inflancką; czytałam też, że sporo kadry z Zośki przeniosło sie do tego nowego szpitala w Piasecznie, ciekawi mnie więc kto tam pozostał... może sie dowiem czegoś konkretniejszego dzisiaj! co do położnej to bardzo dziękuję mju, ja i tak nie wykupię prywatnie, bo skoro przy Nince sama sobie poradziłam, to i tym razem sie nastawiam na bezproblemowy poród; jak masz jakies cenne wskazówki praktyczne co do szpitala to chętnie je przyjmę:tak:

Ostatnia edycja:
Maluchy śpią, fasolka gotowa a ja nadal szukam oferty na Majówke!

mam ambinty plan całą rodzinką jechac w góry i zaliczyć Śnieżke;-) mam nadzieje ze Alute da się tam jakoś przetransportowac, pewnie na tatusiowych plecach;-)

Andariel zapewne to racja ze boli ją nóżka po szczepieniu:-(

Anet pokaz przebieranców przenieśli na wtorek, więc dopiero w przyszłym tygodniu wyśle pomidorka:-)

wiecie taki strych by mi się przydał!!! mam skrytke 2 na 2 i ciągle pęka w szwach!!!

anet no to długo Ci Karolcia zdrowa nie chodziła, bidula - a lek.coś na to mówił, w sensie jakichś badać krwi czy coś? czy zwala to na sezon po prostu taki? w każdym razie zdrówka Wam życzę - ale takiego na dłużej:tak:
Nie,badanie miala robione ze 2 miechy temu,wiec chyba narazie nie potrzeba.....taki okres przeziebieniowy jest teraz....ciagnie sie i ciagnie.....ehhhhh

Moja spi juz 2 godzine u tesciow na dole...a ja sobie posprzatalam troszke w chalupce....jeszcze jeden pokoj mi zostal,tzn,ubrania do przasowania z calego tygodnia....a ze ja nie przepadam za tym,to pewnie sie tylko na skladaniu i wlozeniu do szafy skonczy,a musze to uprzatnac do jutra,bo na wekend zjezdza brejdak meza i musi gdzies spac:-D:-D:-D....niby to jego pokoj jeszcze....ale tak zadko przyjezdza ze ja go zawalilam ciuchami i maszyny do szycia tam stawiam....he,he....

Sempe,"co sie odwlecze to nieuciecze"....jeszcze wyprawisz pomidorka :-D:-D:-D
Ja dzis mam rybke z ziemniaczkami i marchewka duszona...ale sie zastanawiam czy rybke upiec w folii,czy usmazyc:sorry:...ale maz pieczonej nie tknie....ehhhhhhhhh

reklama
Pochwalony ;-)

Mialam sie odniesc ale w trakcie logowania zapomnialam do kogo oraz czego.....:-p
U nas jest tak cudnie, dzis chyba ze 20 stopni jak nic. Hulamy codzien po parku z bicyklem i chyba od tego wszystkiego fejs mi sie opalil troche :-D

anet kto to jest brejdak? :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry