Witajcie przysze sierpniowe mamy 2009!
Nazywam się Edyta. O swej ciązy wiem już długoo ale do wczoraj do usg - póki nie usłyszałam bicia serduszka nikt o niej nie wiedział. Wkońcu stało się faktem. Dzidzia jest ma 1.3mm (pęcherzyk ciązowy 10mm) i wg USG termin na 9 lipca. (wg OM termin mam na 3) Ale z racji moich problemów wiem że owulka była później dzisiaj jest 5t6d(wierze sobie i usg

). Jest to moja trzecia ciąża

ale niestety mam za sobą dwa poronienia. Stąd mój sceptyzm. Ale co tam. Cieszę się i wierzę że tym razem pod okiem specjalisty wszystko się uda. Choć ciąża jest zagrożona (usg mam co ok póltora tygodnia) - wierzę w cud.
Wszystkim nam życzę spokojnych juz 8 miesięcy ciąży!
Co do objawów ciążowych. Każda ciąza jest inna. Raz objawy są raz ich nie ma. Podobno "im gorzej tym lepiej" ale to też nie zawsze jest prawdą.
Co do testów ciązowych jak wychodzi blada kreska na teście oznacza to ciąze tylko jeszcze bardzoo wczesną. Z każdym dniem kreseczka powinna być grubsza.
Na usg widać coś powyżej 1000 w stężeniu betyHCCG w krwi. A przy powyżej 9000 tys widać już maleńkie bijące serduszko. Takie jak mi i męzowi wczoraj dane było zobaczyć.
Co do Waszych "pociech" 3,9 mm czy większych.. póki co są to pęcherzyki ciążowe. Dzidzia się ukazuje w całości jak zaczyna bić serduszko a to bije przy becie jak napisałam wcześniej lub jak kto woli 21dni od zapłodnienia ;-)

.
Pragnę do Was dołączyć i cieszyć się razem z Wami z wzoltów i upadków przez te 8miesięcy i później gdy nasze pociechy będą już na świecie.
Aha... nio tak witam jeszcze szczególnie moją koleżankę "po fachu";-)
Agula Irl hejka