reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam mialam wczorej zajżeć po powrocie z pracy ale wylądowałam na pogotowiu dostałam tak potwornego bólu brzucha że nie mogłam ruszyć sie z miejsca :-( coś potwornego jeszcze w życiu tak mnie nie bolało lekarz mnie zbadał i zrobił usg powiedział ze z dzidzi wszystko ok :tak: ale musze uważać i lerzeć duphaston 3 razy dziennie w piątek ide do lekarza prowadzącego więc zobacze co zadecyduje bardzo sie boje ale mam nadzieje że bedzie dobrze.

Ja też od wczoraj biorę Duphaston 3x1, ponieważ trochę za szybko spada mi beta-HCG. We wtorek narobiłam takiej paniki jak zobaczyłam wynik i poleciałam do szpitala (w którym pracuje mój ginekolog, ale akurat był na wyjeździe) zrobili USG i wyszło że wszystko jest OK. A wczoraj zrobiłam jeszcze raz to badanie hormonu i poszłam już do mojego gina, no i on dla bezpieczeństwa dał te tabletki.
I kazał się pojawić za 2 tygodnie. aaa i jeszcze mówił coś o L4 ale jak zobaczył moją minę to stwierdził, że lepiej jak będę miała zajęcie i nie będę myślała o głupotach (w głowie mi się gotuje od głupich myśli)
A w pracy załatwiłam sobie że przychodzę sobie na 6 godzinek tylko

Ale Wam zazdroszcze tych wizyt i badań USG, Dziewczyny... Moja wizyta dopiero za miesiąc, a ja nie moge się jej doczekać. Mogłabym codziennie latać na USG oglądać Mopje Maleństwo... :-D

Dziewczyny od którego tygodnia będzie już dzidzię dobrze widać na usg 4d ?
Słyszałam że już w 12tc na 4d można stwierdzić płeć...ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Juz podobno jest wynik posiewu więc jutro odbiorę, bo dzisiaj jeszcze samochód nie odgruzowany.
A do mnie do moich dolegliwości doszła jeszcze rwa kulszowa, wiec chyba poprostu mnie się łapie wszystko co może:-( Ale dla dzidziulka dam rade.:-)

Jutro mam wizytę, z jednej strony nie mogę sie doczekać z drugiej się boję. Acch

.

Ja mam wizyte 1 lutego- też się denerwuję czy wszystko ok. Wreszcie będe miala badani ginekologiczne , no i usg genetyczne. Ja mam takie dziwne myśli, czy dzidzia napewno tam się rozwija, bo przecież nic sama nie czuję i myślenie o dziecku w brzuchu wydaje mi się takie nieco "abstrakcyjne";)

Dziewczyny od którego tygodnia będzie już dzidzię dobrze widać na usg 4d ?
Słyszałam że już w 12tc na 4d można stwierdzić płeć...ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Jeżeli lekarz ma dobry sprzęt i wprawne oko oraz dzidziulek ustawi się ładnie (bo czasami nóżkami usilnie zasłania interesik) to 12 tc jest jak najbardziej możliwy:)
Narządy płciowe wytwarzają się już w 9 tc, u chłopca wyrostek jest już na bank widoczny w 12 tc, ale zdarza się, że jeszcze nie podrośnie i może być mylony z dziewuszką:)

Polianka musimy wszystkie być dobrej myśli:) Ja mam schizy od wczoraj bo brzuch mnie rwie jak choinka, tak jeszcze nie miałam, do tego doszły silne bóle w krzyżu....Wmawiam sobie, że to normalka

Jeżeli lekarz ma dobry sprzęt i wprawne oko oraz dzidziulek ustawi się ładnie (bo czasami nóżkami usilnie zasłania interesik) to 12 tc jest jak najbardziej możliwy:)
Narządy płciowe wytwarzają się już w 9 tc, u chłopca wyrostek jest już na bank widoczny w 12 tc, ale zdarza się, że jeszcze nie podrośnie i może być mylony z dziewuszką:)
to ja może poproszę lekarza,żeby na chwilę przełączył sprzęt na 3d ;)

No pewnie, że tak:) Niech szuka sisiurka lub brioszki:) A jaka płeć Ci się marzy, no bo wiadomo, żeby zdrowiuchne było.

Kasikz trzymam kciuki, musi być dobrze

reklama
gdzieś słyszałam czy czytałam, że na początku dziewczynki i chłopcy mają to samo tylko bardzo dobrzy gin z dobrym sprzętem jest w stanie rozróżnić czy chłopak czy dziewczyna bo podobno różnią sią stopniem nachylenia.
A później oczywiscie jest łatwiej już rozpoznać Ja tez jestem ciekawa czy to możłiwe . Będe na usg tym z przeziernoscią u gin który jest specjalistą od płci i to też jego konik. Więc pewnie będzie szukał jak sie da.

ale na to usg idę 29.01

Do góry