reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Taka j Miki urodził się 5 sierpnia a termin miałam na 3 sierpnia :-)

Grinula strasznie szybko i chciałabym mieć już wszystko za sobą. Jeszcze jutro składanie nowych łozeczek, układanie ubranek w szafie, sprzątanie i spakowanie torby wiec od poniedziałku niech się dzieje co chce ;-)

Dobrej nocki!

reklama
Madziasek powiem Ci szczerze, że to jest cudowny okres kiedy dziecko jest jeszcze w brzuchu :) Wykorzystaj dla Mikiego, potem jest już trudniej.

Cześć, jeśli jest tu jakaś mama z Warszawy, która podaje dziecku Bebilon Pepti 2 DHA to odsprzedam 5 puszek po cenie przy 30% odpłatności, czyli 10,40zł za puszkę. Odbiór Służew lub Ochota. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam :-)

Hej dziewczyny !

Jagoda, gratuluje ślicznego synka ! :-)

Madziasek, ale to przeleciało, śliczny brzusio ! jeszcze troszkę i będziesz tulić córeczkę ! :)

Aga, ja też na razie nie myślę o drugim dziecku.. Kuba daje mi popalić, zrobił się strasznie marudny i niecierpliwy.. tyle w nim złości że masakra.. Chciałam mieć 3 lata różnicy ale chyba zaczniemy myśleć o kolejnym w przyszłym roku;p Do mnie jeszcze nie dzwonili w sprawie szczepienia a mam zaległe mmr i teraz 3w1 ostatnie.. na te 3w1 zaszczepię ale chyba dopiero w lutym :)

U nas ze spaniem się pogorszyło.. w dzień 2 lub 1 drzemka ale umie pociągnąć nawet 2,5h ale przeważnie od 14 już nie śpi i nie pójdzie spać wcześniej jak o 22:00 :( i do tego strasznie muszę się namęczyć żeby bo położyć.. później to sama padam zaraz za nim i mało co w domu umiem ogarnąć..

Dziewczyny, zaklepałam wczasy w Chorwacji i strasznie się cieszę :D chodź boję się tej podróży z moim nerwusem.. ale wybraliśmy północ więc w miarę blisko.. ale te 10h będzie się trzeba pomęczyć. A wy gdzie się wybieracie?

Basia super z tymi wczasami, jaka miejscowość? A w nocy śpi całą noc czy się budzi?

Taka j., miejscowość Novi Vinodolski :)
Niestety nie śpi całej nocy.. wstaje około 3:00-4:00 na mleko jeszcze.. a dziś np wstał o 4:30 i już nie chciał spać ! Myślałam, że go uduszę :szok:

Witam!
Dziewczyny strasznie się czuję, po prostu strasznie jako matka. Napisze po kolei, w sobotę zabrałam Bartka do rehabilitantki, tak przy okazji wizyty ze starszą, i zdaniem tej pani Bartek wymaga rehabilitacji i w ogóle strasznie mi nagadała, że tak późno z nim przyszłam. Wcześniej byłam z nim we wrześniu jak jeszcze dobrze nie chodził i kazała zwracać uwagę na garbienie w czasie siedzenia i wstawanie z obu nóżek. W grudniu byłam na bilansie u rodzinnej i powiedziałam, że niepokoi mnie,ze wstaje z jednej prawej nogi. Lekarz obejrzała jak chodzi i powiedziała,że wszystko jest o.k., a że tak wstaje to dzieci tak mają. a teraz ta rehabilitantka najpierw powiedziała,ze już ma skoliozę, potem się poprawiła,że hoduje sobie skoliozę. Ja jej trochę nie wierzę, bo już się przekonałam,że lubi pieniądze. Słyszałam o niej różne opinie, z jednej strony,że zna się na swoim fachu, a z drugiej no właśnie- te pieniądze. Kiedyś ktoś mi powiedział,że się "spąchnęła" z jedna lekarką i działają wspólnie. Ta lekarka to neurolog dziecięcy, stale wystawia skierowania na rehabilitację. Dostało mi się za buty (Befado z ccc), najlepsze zdaniem tej pani to Super Fit. I tak się składa,że nawet w Siedlcach można kupić, dostałam dokładny adres, tylko czy właścicielka sklepu to kolejna znajoma?Ja wiem,że Super Fit to dobry but, ale ja i wszyscy moi znajomi, rodzina wychowaliśmy się na zwykłych i jakoś nas na nich nie pokrzywiło. Kupuję starszej buty w Bartku (to jest akurat inny temat, tutaj muszę kupić), wiem ile to kosztuje, w przedszkolu tez dzieci mają zwykłe kapcie.Teraz w głowie mam wątpliwości, czy mały rzeczywiście wymaga rehabilitacji czy ta pani chce mnie zwyczajnie naciągnąć? W grudniu lekarz mówiła,że wszystko w porządku, teraz słyszę zupełnie coś innego, i komu tu wierzyć?

reklama
aurelia ją bym poszła do lekarza rehab niech oceni dzieci nawet bym się przejechała do innego miasta
jagoda gratki
moja lena śpi całkiem ładnie w dzień jedną drzemka a na noc już o 7śpi zasypia sama u nas ok pozdrawiam

Do góry