reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2013

Ja tam wolę takich sensacji jak mdłości uniknąć, wcale mi to do szczęścia niepotrzebne. W wielu miejscach czytałam, że przychodzą mniej więcej w szóstym tygodniu, czyli już niedługo, ale jako, że ja ogólnie żołądek mam ze stali, liczę na to, że ten etap mnie ominie. Zastanawia mnie natomiast, co z moim zmęczeniem. Wszyscy mnie nastawiają na to, że teraz to będę wiecznie zmęczona (tak, tak, już wypaplałam.. znaczy w sumie to wypaplałam tylko rodzicom a tata ze szczęścia nie wytrzymał i już cały świat wie), niektóre z Was też już narzekają na zmęczenie, a u mnie nic. To dziwne, bo ja w sumie ogromny śpioch jestem i w okresie jesienno-zimowym co roku mogłabym spać 24 godziny na dobę, jak niedźwiedź, a tu niespodziewanie całkiem nieźle się trzymam. Tylko leń mnie naszedł, nic mi się nie chce, co wymaga ode mnie podniesienia pupy.

reklama
A mi sie mdlosci zaczely od wczorajszej ryby męza i tak mi zostaly, meczyly mnie dzis caly dzien, dopiero pod koniec przeszly, ale polozylam sie do lozka i heyah spowrotem sa! A zmeczona jestem, trzymam sie jakos, ale jak zamkne oczy to koniec. Wszedzie moglaby spac... Tak wiec dobranoc mamy!!

ale ja wam zazdroszcze dziewczyny.... mdlosci sennosci boli...wszystkiego....

Powodzenia dziewczyny!! Udanych 8 miesiecy

Dziub nie zostawiaj nas na wyspach ;)

Dzisiejszej nocy albo raczej poranka mdłości nie dawały mi spokoju. Ja z jednej strony chciałabym pochwalić się że jestem w ciąży ale z drugiej chce wiedzieć na pewno jak zobaczę to dopiero. Tak ogromnie ciesze się z tej nowiny. Ja narazie nie oglądam rzeczy dla naszego bobaska. No a jak już wejdę na allegro to tłumacze sobie, że to do mojej chrześnicy żeby nie zapeszać

jola - a kiedy masz wizyte u ginekologa? W ogole to kiedy najlepiej isc i kiedy Wy dziewczyny idziecie na pierwsze USG? (chodzi mi, ktory to bedzie tydzien u Was). U mnie to bedzie poczatek siodmego/koncowka szostego, tak mniej wiecej.

Slyszalam, ze herbata z imbirem jest dobra na mdlosci lub zjedzenie kilka migdalow przed wstaniem:tak:

Tez tak mi sie wydaje, ze okolo 6-7 tydzien najlepiej gdy juz serduszko mozna zobaczyc :) chociaz ja juz i tak polazlam raz to mam zamiar w 7 pojsc znowu :)))

Hejka! ja powiedziałam o ciąży moim rodzicom, siostrze i koleżankom w pracy (szefostwu jeszcze nie oczywiście):) mąż powiedział już w sumie wszystkim od siebie:D reszcie rodziny od mojej strony powiemy przy Wigilii:) jutro idę do ginekologa! trzymajcie kciuki! napiszę Wam potem co i jak:)
ps. a bierzecie witaminy? bo słyszałam, że lepiej się na razie z nimi wstrzymać. zapytam zresztą jutro o wszystko ginekologa. oczywiście biorę kwas foliowy:)według moich obliczeń od przyszłego tygodnia idzie mi 7 tydzień ciąży:) zobaczymy jak jutro obliczy to lekarz:)

fibi, to trzymamy kciuki, aby wszystko bylo w porzadku:tak:

Ja wstrzymalam sie od przyjmowania suplementow dla kobiet w ciazy. Oczywiscie kwas foliowy tak, ale witamin nie biore. Sama juz nie wiem czy powinno sie przyjmowac czy nie trzeba. Wydaje mi sie, ze jak na tak wczesne stadium ciazy najwazniejszy jest kwas foliowy a witaminy mozna "pobrac" z jedzenia warzyw, owocow.

U mnie na razie nikt nie wie, oprocz meza. Moj maz taki podekscytowany, ze chcialby to wykrzyczec calemu swiatu, ale ja jestem straszna realistka i wole zobaczyc czy wszystko w porzadku z fasolka.

reklama
witam wszystkie dziewczyny :)
ja dzisiaj powtorzyłam test-jestem w 33 dc i już wyszły dwie grube krechy , do lekarza będe się umawiać tak za 2-3 tygodnie, tak samo jak z pierwszą ciążą.
Ja biore tylko póki co kwas foliowy 2 tabletki.
A jak się czujecie? ja ogolnie dobrze tylko brzuch mnie pobolewa,ale to chyba normalne.

Do góry