reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
O kurcze nie wiedziałam o tej zielonej herbacie a ja sobie pozwalałam ją pić i lubiłam ją.

Madziorek witaj i trzymam kciuki!

Moniczka można zieloną herbatę ale nie wolno przesadzać, więc myślę, że jesli ktoś pił namiętnie to trzeba się ograniczyć do dwóch filiżanek dziennie.

Agata chyba też spróbuję tej Twojej mikstury :)

taka j. ja też dużo nie jem, i nawet słodyczy nie wcinam choć wcześniej uwielbiałam, a też przybrałam na wadze. Mam wrażenie, że to właśnie od zaparć, bo czuje się ociężała.
Mi pomagało też ciepłe mleko na noc, a zaraz po nim zjedzenie kilku suszonych śliwek i rano mnie "odkorkowywało" :-p nigdy z tym problemów nie miałam, a od jakiś 2-3 tyg muszę z tym walczyć.
Możesz też spróbować zalać sobie 3-4 suszone śliwki wodą i odstawić na noc, a rano wypić wodę i zjeść śliwki- podobno też pomaga, choć na mnie nie zadziałało.

Madziorek witamy :) jeśli miałaś jakieś problemy, to teraz na pewno już się uda!!

Witajcie :) dołączam do Was. 7grudnia zobaczyłam na teście 2 kreski po 4cyklach starań. Mam termin na 16 sierpnia, jestem w 8tyg. Mam męża i 4letniego synka. To tyle o mnie :)

Izka spróbuję tego co piszesz jeśli mąż mi te śliwki przywiezie :) Muszę popróbować co się da i walczyć z tym bo przecież to początek, gdzie tam koniec! :)

Maciejka gratulacje i witaj!

Nie wiem na czym polega fenomen, ale picie wody oczyszcz organizm i filtruje nerki i dlatego podobno woda się mniej odkłada. Cynamon raczej jako dodatek smakowy, chociaż z pewnością ma jakieś zalety:-). Witajcie Maciejkaa i Madziorrek, z pewnością będzie dobrze, spokojnych następnych miesięcy i witamy.

Dziewczyny nie przesledzilam całego forum. Ja nie ma żadnych objawów ciąży po za kłuciem i bólem brzucha w rozmaitych miejscach. Z zaparciami tez spokój. Według usg z 27 XII jestem 5t3d ciązy. Według OM 6 tydz 2 d. Obok pojawil sie 5 mm drugi zarodek. Oba jeszcze bez echa. Troszke się martwie, nastepne usg 7 I.

Ja jestem wielką fanką cynamonu (dziś na obiad makaron z serem i cynamonem:tak:)

Znalazłam ciekawy artykuł o właściwościach tegoż specyfiku:

10 powodów dla których warto dodawać cynamon do

Nawet nie sądziłam, że może pomóc np w bólach stawów!

Madziorrek, 5tc to bardzo wcześnie jak na USG. Mi lekarz w 5tc odmówił usg, bo powiedział, że jeszcze nic może nie być widać i po co mam się stresować. Dopiero w 7tc4d miałam USG i wyszło jak w książce - z bijącym serduchem.

Nie stresuj się, na pewno na tym drugim będzie już ładnie widać maluszka (lub maluszki!)

Ostatnia edycja:
reklama
Moniczka, taka j. Iza ma rację, można pić zieloną herbatę, ale z umiarem. Ja piję dwie dziennie :-)

Maciejkaa, Madziorrek witamy :-) coraz więcej nas tutaj :-)

Do góry