reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Dziewczyny chwilę mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia :-)

zaczarowana super, że wszystko się pozytywnie wyjaśniło :-)

A ja dzisiaj mam gorszy dzień. Od rana mdłości, zjadłam kilka biszkoptów (na nic innego nie mogłam patrzeć), chwilę było ok, znów mdłości, kilka biszkoptów plus banan, po czym wszystko zwróciłam. Do tej pory mam mdłości, na szczęście bez wymiotów już, w ogóle nie mogę patrzeć na jedzenie. W ciągu dnia udało mi się zjeść kilka skibek suchego chleba i jogurt łuhu :-) Najgorsze, że pić też nie mogę, bo mnie gorzej mdli. Zmuszam się do picia wody, ale przez cały dzień tylko pół butelki wypiłam. Grrr :-)

reklama
Mi na szczęście mdłości przeszły już chyba (odpukać, tfu tfu!). Ale też miałam po wszystkim (rzygałam czym popadnie, nawet wodą i herbatą) - chyba nie ma sposobu na to, bo kilka razy i po herbacie z imbirem leciałam na czas do kibelka, a niby imbir ma pomagać.

Mi głównie pomagało spanie.

czesc
wlasnie dzis rano zrobilam test wyszedl pozytywny;-)ciesze sie bardzo
tylko chora jestem mam zawalone zatoki przymus lezenia i niewychodzenia z domu..bo dosyc dlugo mnie trzyma..
zrobilam test bo mam brac antybiotyk i go juz nie wezme..swoja droga moja gin powiedziala ze marne szanse na naturalne zaplodnienie a tu prosze...;-)
w poniedzialek pojde do swojego gina ciekawa jestem..mam nadzieje ze bedzie ok wszystko

Zaczarowana suuuuuuuuuuuuuper też mi się buzia śmiała jak czytałam post :):):)od wczoraj go wypatrywałam :)matko ale z tej lakarki to debil skończony!!!!!!!bez uczuć!!!!!najważniejsze że małe dobrze i już 3cmm wow :)
Cwietka a co Ty taka pewna chłopca czyżby u Was same chłopaki się rodziły :)a pierwszej to nie masz babeczki????????????

Hej dziewczynki ja tylko na chwilę,małą jednak rozłożyło całą noc 39 stopni i teraz znowu,to chyba grypa bo mała mówi że ją nóżki bolą i oczy :-( nawet nie wiem co jej podać narazie daje wapno i gardimax,pije wodę ciepłą z cytryną,teraz usnęła,może macie jakieś pomysły co jej można jeszcze dać?Dziewczyny wiecie może czy grypa może być groźna dla fasolki?
marzenka​ witaj i gratulacje!

franekkimono niech córcia szybko zdrowieje, co do leków to nic nie poradzę, bo się nie znam za bardzo, ale na zbicie gorączki mogą pomóc zimne okłady (głowa, nadgarstki).

marzenka witaj :-)

U mnie mdłości ciąg dalszy, na szczeście już bez wymiotów. Na jedzenie patrzeć nie mogę :-) Jutro idę kolację do znajomych i mam nadzieję, że do tego czasu mi może przejdzie, bo nie wiem jak się wytłumaczę, nie chcemy na razie nikomu więcej mówić...

franekkimono grypa najlepsza to to nie jest, ale jeśli Ty zaczniesz coś łapać to ratuj się domowymi sposobami, ewentualnie chyba rutinoscorbin można brać, ale lepiej skonsultować to z ginem. Ja w obecnej ciąży już dwa razy byłam chora, ale na szczęście dzidzia sobie fika jak należy :)

marzenka - witamy i gratulacje!

zaczarowana - gratulacje serducha!

franekkimono - nie pomogę z grypą, ale zdrówka dla córeczki!

panna.migotka - ja tez jestem teraz w tej grupie co wymiotuja nawet po wodzie ;/ niestety tak, jak Agata pisze, nie ma na to sposobu. a propos - mnie dziś z łóżka wyrwało o 4.30 i w kibelku wylądowałam.
Wczoraj jadłam tylko chleb z masłem i zapijałam sokiem, a dziś od rana ser żółty + ogórek kiszony.
Wg mnie będzie chłopak, na co teściowa mi powiedziała wczoraj " no nie powiem, że się cieszę" :szok: ona ma 2 synów i u nas pierwszy chłopak i teraz chyba też się zapowiada chłopak. a ona cały czas liczy na dziewczynkę....

reklama
hej mamuski :)

musze sie z wami czyms podzielic i wiem ze bede za to bardzo skarcona, ale dzis mam straszne wyrzuty sumienia i mi sie nalezy :/
otoz jak juz wspomnialam, dostalam prace (z bezterminowym kontraktem) z 2mies okresem probnym na tydzien zanim zaszlam w ciaze. okres probny mial sie zakonczyc za 4dni, i wczoraj dostalam wypowiedzenie. oficjanie- brak motywacji (lol-bardziej zmieczenie od ciazy i 7h na nogach non stop), a nie oficjalnie jestem pewna ze jedna laska z pracy cos kapnela i doniosla, bo zwolnili mnie majac tylko 3pracownikow na 8 ktorych powinnismy miec i to tuz przed wyprzedazami, wiec naprawde nie chcieli zebym zostala na kontrakcie. wiec teraz w 2mc znalazlam sie bez pracy :/ bylam tak roztrzesiona ze wypalilam 3 papierosy i teraz mam straszne wyrzuty sumienia.. cholernie duzo stresu w ostatnim tyg i do tego teraz zwolnienie- strasznie sie boje ze tymi papierosami zalatwilam sobie kolejna katastrofe ... we wtorek wizyta..

Do góry