reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

ale się opisałyście..
co do usg genetycznego, to to samo co usg prenatalne, ma określić wady płodu i nie jest obowiązkowe. Widze, że jedne z was piszą tak, a drugie inaczej, najlepiej poprostu zapytać lekarza to wam wyjaśni. Nie jestem jakimś znawcą, ale od wielu lekarzy i wielu kobiet dowiedziałam się właśnie tego co piszę. Po 35 rż zalecają każdemu zrobienie tych badań ze względu na większe ryzyko i wtedy jest refundowane z NFZ. Normalnie koszt samego usg wynosi w granicach 250 zł + można zrobić test PAPP-A też ok 250 zł.

a ja sobie prowadzę ciążę w luxmedzie w Krk i jak narazie nie ma na co narzekać, bo badania mam za free :)

a co do szpitala, to jeszcze pojęcia nie mam, w którym rodzić. co mama to inna opinia

Ewcik wcale się nie dziwię, że stracha miałaś.. ja jak ostatnio zobaczyłam kilka mm brązowawego śluzu to była panika, a co dopiero plamienie. Ważne, że z Toba i dzidziusiem wszystko w porządku, leż teraz i się oszczędzaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik- jak dobrze że to jednak nic grożnego! leż i odpoczywaj ile się da!
No i wydawało mi się, ze już się nie martwię swoimi bólami brzuchami, a raczej kuciem a tu takie wiadomosci:/
echhh

damagi nie chciałam Cię stresować.. myślę że te óle to przez rozciąganie macicy, a plamienie było od łożyska.. poza tym ginka mi powiedziała, że u mnie też psychika robi dużo, bo ja jestem spanikowana po tym, co stało się w lipcu i teraz być może przez to te dolegliwości.. teraz postaram się być dobrej mysli:tak:

Ewcik-nic się nie stało, dobrze że napisałaś o swoich przejsciach, po to tu jesteśmy zeby mozna się było wygadać, ja ogólnie już jestem na siebie wściekła za te negatywne myślenie, bo przecież tyle kobiet rodzi zdrowe, silne dzieci, a ile tych co maja ciążę zagrożoną jednak donoszą i wszystko sie udaje?! a ja drżę na każde zakucie.... czemu miałoby się nie udać?! uda nam sie wszystkim, zobaczycie, a sierpień będzie cudownym miesiacem :-D

Czy ktoś zażywa wit. np. FALVIT MAMA ???? Czy uważacie, że to nie jest konieczne ????

Ewirut1
, folik biorę regularnie, ostatnio zastanawiam się nad braniem Falvit mama tylko nie wiem czy jest taka konieczność!!!!!
Ewcik
, odpoczywaj jak najwięcej wszystko będzie dobrze :-) Ja już miałam takie plamienia dwa razy ale odkąd biorę duphaston jest ok

reklama
Do góry