reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Dzien dobry:-D
Jade dzis do mojego lekarza po zwolnienie l4, tylko nie mam (gdzies zgubilam) swistek z ostatniej wyplaty, mam za to ze stycznia, chyba mi wystawi, mam taka nadzieje:-D

reklama
Cześć Wam ;)

Ktr, Marzycielka - miłego pobytu u rodziców ;-)

Maghdalena - ten eksperyment już widziałam, krąży po internecie od jakiegoś czasu:-)

Chrobek - żeby wystawił Ci zwolnienie musisz mieć tylko NIP zakładu pracy ;-)

Hej kobietki,ja też właśnie oglądam ddtvn.
marzycielka ktr miłego wypoczynku u rodziców :tak:
loleczka też bym chciała taką sesje ciążową sobie zrobić,muszę się zorientować w cenach,bo napewno będziemy chcieli maleństwu zrobić sesję jak się urodzi
U nas strasznie buro,nic się nie chce,blee,ja codziennie rano jak się budzę patrze z nadzieją w okno że słoneczko zobaczę.Ale póki co to tak ciemno na dworze jakby zmrok już był.Jak tylko się pojawi slońce i cieplejszy dzień to muszę umyć okna bo ledwo co widać przez nie.

Hej :-)

Też oglądam tvn. Bardzo lubię ten program.
Eksperyment swoją drogą, może i jest w necie ale bardzo fajna dyskusja w tym programie :)
-to prawda ze teraz poród naturalny to rzadkość i dla takich kobiet pomału okazuje się szacunek ze chcą to znieść bo coraz więcej mam ucieka się do CC.

lubię też kasie bosadzka - super babka. 4dziecko w drodze a jej program jest świetny :-)

Swoją drogą ja nie wyobrażam sobie nie rodzic naturalne z własnej woli.
Bo gdy los sam decyduje to już zupełnie inna sprawa.

Mój poród trwał 4godziny. Mam nadzieję ze i tym razem będzie szybki .. w miarę :p

Swoją drogą ja nie wyobrażam sobie nie rodzic naturalne z własnej woli.
Bo gdy los sam decyduje to już zupełnie inna sprawa.

Mój poród trwał 4godziny. Mam nadzieję ze i tym razem będzie szybki .. w miarę :p
Maciejko, ja też chciałabym rodzić siłami natury, ale ze znieczuleniem, a Ty miałaś znieczulenie?
Ja się pocieszam, że moja mama mnie urodziła szybko i lekarz jej powiedział, żeby uważała, bo następne dziecko na ulicy urodzi ;) ale jestem jedynaczką, więc teoria nie została sprawdzona ;)

To u mnie zaczyna się przejaśniać :szok: Słońca co prawda nie ma ale po wczorajszym ciemnym dniu dobre i to ;-)

Maghdalena - ja nie miałam wykupionej położnej, ale trafiłam na bardzo fajną podczas porodu. Teraz też raczej nie zamierzam, biorę męża i jakby co, to będzie o mnie walczył :-D

Hej girls! znowu pogoda do d... Ale ja się pocieszam,że już marzec i w połowie na pewno wskoczymy w cienkie płaszczyki i kurteczki skórzane:tak: Maghdalena myślę, ż przy pierwszym porodzie taka położna to dobry pomysł (jeśli nie masz lekarza w szpitalu). Nie wiem czy żelazna jest ciągle taka oblegana ale jak ja rodziłam to nie miałam położnej (za późno się za tym zakręciłam) i naprawdę bardzo rzadko ktoś do mnie zaglądał:((( Co do piłki to jeśli to taka duża jak myślę to jest świetna potem także do ćwiczeń (pompki, brzuszki, itd) ale jak wsiądziesz na nią po porodzie to będziesz moim mistrzem:) Żartuję bo ja "rodziłam" dzieciaki na takich piłkach (bardzo pomaga podskakiwanie przy skurczu) i potem jak 4m po porodzie poszłam na siłownię i koleś do mnie mówi, żebym wskakiwała na taką samą piłkę to aż mnie wszystko bolało! Później jednak trauma przeszła hehe.
Ktoś pisał o sesji w ciąży? polecacie kogoś w Warszawie? mi się marzy taka sesja bo z poprzednich ciąż nie mam prawie wcale zdjęć:(((

Dzień dobry!

Kochaaaaany :) Twój mąż to Fin? Jejuśku, jak ja KOCHAM Skandynawię!!! Najpiękniejszy urlop jaki mieliśmy to 3 tyg. objazdu po Norwegii... Cud!

Tak, mój mąż jest Finem. Ja też kocham Skandynawię, szczególnie Norwegię, nawet tam mieszkałam przez chwilę. Finlandię też lubię, choć to nie Skandynawia...;-)

ktr i marzycielka
miłego odpoczynku u rodziców. Ostatnio też się zastanawiam nad krótką wycieczką do rodziców, gdyby jeszcze z Helsinek był bezpośredni samolot do Wrocławia... nienawidzę przesiadek i samolotów eurolotu:baffled:

marzycielka trzymam kciuki (jaki samochód?). u mnie też remont, przemeblowanie i malowanie się zapowiada, do tej pory to ja malowałam ściany, a teraz nie wiem czy pozwolę komuś innemu ;-)

Maciejkaa no właśnie, kobiet, które rodzą zupełnie naturalnie, bez jakiejkolwiek interwencji medycznej (bez znieczulenia, oksytocyny, przebijania pęcherza, nacinania itp.) jest tylko ok 6% wg. tutejszych statystyk... Ja się nie zapieram że ma być 100% naturalnie, ale cc też nie planuję.

U mnie miała być wiosna, a na weekend zapowiadają znowu -10⁰C i burze śnieżne :szok:

Miłego dnia!

reklama
Maghdalena Nie miałam żadnego znieczulenia. Nie chciałam. Nawet gdybym chciała to bym nie dostała bo w chwili przyjazdu do szpitala miałam już 4cm rozwarcia.
Teraz też chce czuć wszystko naturalnie, tak jak natura chce :-)

Co do położnej to ja jej nie miałam i nie będę mieć.
Na porodowce miałam 2 zmiany położnych więc było ich około 10 także opieka jak ta lala :szok:

Do góry