reklama
Cześć Wam 
Ktr, Marzycielka - miłego pobytu u rodziców ;-)
Maghdalena - ten eksperyment już widziałam, krąży po internecie od jakiegoś czasu:-)
Chrobek - żeby wystawił Ci zwolnienie musisz mieć tylko NIP zakładu pracy ;-)
Ktr, Marzycielka - miłego pobytu u rodziców ;-)
Maghdalena - ten eksperyment już widziałam, krąży po internecie od jakiegoś czasu:-)
Chrobek - żeby wystawił Ci zwolnienie musisz mieć tylko NIP zakładu pracy ;-)
franekkimono
Fanka BB :)
Hej kobietki,ja też właśnie oglądam ddtvn.
marzycielka ktr miłego wypoczynku u rodziców
loleczka też bym chciała taką sesje ciążową sobie zrobić,muszę się zorientować w cenach,bo napewno będziemy chcieli maleństwu zrobić sesję jak się urodzi
U nas strasznie buro,nic się nie chce,blee,ja codziennie rano jak się budzę patrze z nadzieją w okno że słoneczko zobaczę.Ale póki co to tak ciemno na dworze jakby zmrok już był.Jak tylko się pojawi slońce i cieplejszy dzień to muszę umyć okna bo ledwo co widać przez nie.
marzycielka ktr miłego wypoczynku u rodziców

loleczka też bym chciała taką sesje ciążową sobie zrobić,muszę się zorientować w cenach,bo napewno będziemy chcieli maleństwu zrobić sesję jak się urodzi
U nas strasznie buro,nic się nie chce,blee,ja codziennie rano jak się budzę patrze z nadzieją w okno że słoneczko zobaczę.Ale póki co to tak ciemno na dworze jakby zmrok już był.Jak tylko się pojawi slońce i cieplejszy dzień to muszę umyć okna bo ledwo co widać przez nie.
Maciejkaa
Hej :-)
Też oglądam tvn. Bardzo lubię ten program.
Eksperyment swoją drogą, może i jest w necie ale bardzo fajna dyskusja w tym programie
-to prawda ze teraz poród naturalny to rzadkość i dla takich kobiet pomału okazuje się szacunek ze chcą to znieść bo coraz więcej mam ucieka się do CC.
lubię też kasie bosadzka - super babka. 4dziecko w drodze a jej program jest świetny :-)
Swoją drogą ja nie wyobrażam sobie nie rodzic naturalne z własnej woli.
Bo gdy los sam decyduje to już zupełnie inna sprawa.
Mój poród trwał 4godziny. Mam nadzieję ze i tym razem będzie szybki .. w miarę
Też oglądam tvn. Bardzo lubię ten program.
Eksperyment swoją drogą, może i jest w necie ale bardzo fajna dyskusja w tym programie
-to prawda ze teraz poród naturalny to rzadkość i dla takich kobiet pomału okazuje się szacunek ze chcą to znieść bo coraz więcej mam ucieka się do CC.
lubię też kasie bosadzka - super babka. 4dziecko w drodze a jej program jest świetny :-)
Swoją drogą ja nie wyobrażam sobie nie rodzic naturalne z własnej woli.
Mój poród trwał 4godziny. Mam nadzieję ze i tym razem będzie szybki .. w miarę
Maghdalena
Temat jak to zazwyczaj w DDTVN potraktowany dosyć powierzchownie i rachu ciachu po temacie...
A co myślicie o indywidualnej odpłatnej opiece położnej podczas porodu? Ja chcę rodzić na Żelaznej, a tam jest taka możliwość...
A co myślicie o indywidualnej odpłatnej opiece położnej podczas porodu? Ja chcę rodzić na Żelaznej, a tam jest taka możliwość...
Maghdalena
Maciejko, ja też chciałabym rodzić siłami natury, ale ze znieczuleniem, a Ty miałaś znieczulenie?Swoją drogą ja nie wyobrażam sobie nie rodzic naturalne z własnej woli.
Mój poród trwał 4godziny. Mam nadzieję ze i tym razem będzie szybki .. w miarę![]()
Ja się pocieszam, że moja mama mnie urodziła szybko i lekarz jej powiedział, żeby uważała, bo następne dziecko na ulicy urodzi
To u mnie zaczyna się przejaśniać
Słońca co prawda nie ma ale po wczorajszym ciemnym dniu dobre i to ;-)
Maghdalena - ja nie miałam wykupionej położnej, ale trafiłam na bardzo fajną podczas porodu. Teraz też raczej nie zamierzam, biorę męża i jakby co, to będzie o mnie walczył

Maghdalena - ja nie miałam wykupionej położnej, ale trafiłam na bardzo fajną podczas porodu. Teraz też raczej nie zamierzam, biorę męża i jakby co, to będzie o mnie walczył

K
kasiarj
Gość
Hej girls! znowu pogoda do d... Ale ja się pocieszam,że już marzec i w połowie na pewno wskoczymy w cienkie płaszczyki i kurteczki skórzane
Maghdalena myślę, ż przy pierwszym porodzie taka położna to dobry pomysł (jeśli nie masz lekarza w szpitalu). Nie wiem czy żelazna jest ciągle taka oblegana ale jak ja rodziłam to nie miałam położnej (za późno się za tym zakręciłam) i naprawdę bardzo rzadko ktoś do mnie zaglądał
(( Co do piłki to jeśli to taka duża jak myślę to jest świetna potem także do ćwiczeń (pompki, brzuszki, itd) ale jak wsiądziesz na nią po porodzie to będziesz moim mistrzem
Żartuję bo ja "rodziłam" dzieciaki na takich piłkach (bardzo pomaga podskakiwanie przy skurczu) i potem jak 4m po porodzie poszłam na siłownię i koleś do mnie mówi, żebym wskakiwała na taką samą piłkę to aż mnie wszystko bolało! Później jednak trauma przeszła hehe.
Ktoś pisał o sesji w ciąży? polecacie kogoś w Warszawie? mi się marzy taka sesja bo z poprzednich ciąż nie mam prawie wcale zdjęć
((

Ktoś pisał o sesji w ciąży? polecacie kogoś w Warszawie? mi się marzy taka sesja bo z poprzednich ciąż nie mam prawie wcale zdjęć
AleksandraMaria
Dzień dobry!
Tak, mój mąż jest Finem. Ja też kocham Skandynawię, szczególnie Norwegię, nawet tam mieszkałam przez chwilę. Finlandię też lubię, choć to nie Skandynawia...;-)
ktr i marzycielka miłego odpoczynku u rodziców. Ostatnio też się zastanawiam nad krótką wycieczką do rodziców, gdyby jeszcze z Helsinek był bezpośredni samolot do Wrocławia... nienawidzę przesiadek i samolotów eurolotu
marzycielka trzymam kciuki (jaki samochód?). u mnie też remont, przemeblowanie i malowanie się zapowiada, do tej pory to ja malowałam ściany, a teraz nie wiem czy pozwolę komuś innemu ;-)
Maciejkaa no właśnie, kobiet, które rodzą zupełnie naturalnie, bez jakiejkolwiek interwencji medycznej (bez znieczulenia, oksytocyny, przebijania pęcherza, nacinania itp.) jest tylko ok 6% wg. tutejszych statystyk... Ja się nie zapieram że ma być 100% naturalnie, ale cc też nie planuję.
U mnie miała być wiosna, a na weekend zapowiadają znowu -10⁰C i burze śnieżne
Miłego dnia!
KochaaaaanyTwój mąż to Fin? Jejuśku, jak ja KOCHAM Skandynawię!!! Najpiękniejszy urlop jaki mieliśmy to 3 tyg. objazdu po Norwegii... Cud!
Tak, mój mąż jest Finem. Ja też kocham Skandynawię, szczególnie Norwegię, nawet tam mieszkałam przez chwilę. Finlandię też lubię, choć to nie Skandynawia...;-)
ktr i marzycielka miłego odpoczynku u rodziców. Ostatnio też się zastanawiam nad krótką wycieczką do rodziców, gdyby jeszcze z Helsinek był bezpośredni samolot do Wrocławia... nienawidzę przesiadek i samolotów eurolotu

marzycielka trzymam kciuki (jaki samochód?). u mnie też remont, przemeblowanie i malowanie się zapowiada, do tej pory to ja malowałam ściany, a teraz nie wiem czy pozwolę komuś innemu ;-)
Maciejkaa no właśnie, kobiet, które rodzą zupełnie naturalnie, bez jakiejkolwiek interwencji medycznej (bez znieczulenia, oksytocyny, przebijania pęcherza, nacinania itp.) jest tylko ok 6% wg. tutejszych statystyk... Ja się nie zapieram że ma być 100% naturalnie, ale cc też nie planuję.
U mnie miała być wiosna, a na weekend zapowiadają znowu -10⁰C i burze śnieżne

Miłego dnia!
reklama
Maciejkaa
Maghdalena Nie miałam żadnego znieczulenia. Nie chciałam. Nawet gdybym chciała to bym nie dostała bo w chwili przyjazdu do szpitala miałam już 4cm rozwarcia.
Teraz też chce czuć wszystko naturalnie, tak jak natura chce :-)
Co do położnej to ja jej nie miałam i nie będę mieć.
Na porodowce miałam 2 zmiany położnych więc było ich około 10 także opieka jak ta lala
Teraz też chce czuć wszystko naturalnie, tak jak natura chce :-)
Co do położnej to ja jej nie miałam i nie będę mieć.
Na porodowce miałam 2 zmiany położnych więc było ich około 10 także opieka jak ta lala