reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Maciejkaa-mam dokładnie taki sam- polecam, wytrzymały, łatwy do utrzymania w czystości, fotelik samochodowy dość lekki, zgadzam się że sam wózek nie jest lekki ale też nie najcięższy- porównywałam z innymi, fajna jest możliwość przekładania tyłem i przodem do kierunku jazdy- nie zastąpione kiedy dziecko jest większe, gondola niby nie jest mała ale u nas kiedy Antek miał około 5 miesięcy zamieniliśmy ją na spacerówkę bo było ciasnawo- na szczęście rozkłada się prawie na płasko i spokojnie można tam włożyć wkładkę, taki mini materacyk, z gondoli i jest ok:tak:

reklama
Mi sie ten wózek bardzo podoba! a ze u nas dziadkowie się zdeklarowali, że chcą wózek kupić to moge troche poszaleć hehe:p
Dziewczyny! po raz pierwszy internet mnie uspokoił, troche się martwiłam bo od wczoraj gdy wróciłam z basenu ruchy maluszka poczułam tylko kilka razy. Tłumaczyłam to sobie, ze woda pewnie go usypiała, dzisiaj sie duuuuuużo nachodziłam wiec też kołysamam dzieciaczka itd. ale niepokój był, w koncu poczytałam w necie i podobno to całkiem normalne ze czasami nawet kilka dni nie czuje sie ruchów dzieciątka! wiele kobiet o tym pisało więc jakoś chyba temu wierzę! :D

IzaV dzieki za info, nie przypuszczalam nigdy ze podwyzszona prolaktyna moze stac sie przyczyna "pryszczycy", ale matwi mnie fakt ze nic sie z tym nie da zrobic heh

Maciejkaa bardzo ladny wozek ;-) praktyczny 3w1, takiego wozka tez poszukuje, tylko ze jednokolorowego bezowego albo brazowego

Dziewczyny, czy takie foteliki z wózków 3w1 to są foteliki samochodowe? Czy one mają atesty, są poddawane testom zderzeniowym i są bezpieczne?

Mnie się marzy wózek retro, ale drogie są, dziady jedne! ;)

maghdalena- jeśli chodzi Ci o testy ADAC to ten fotelik ich nie przechodził, ma inne atesty- do puszczające je do obrotu. Jak szukałam wózka- polecali ten fotelik ze względu na to że jest wykonany z jednego kawałka plastiku i jest wygodny dla dziecka. Ale nie ma się co łudzić że dziecko zbyt długo w nim pojeździ, producent twierdzi że do 11 kg- nie ma szans Antek miał około 7 miesięcy jak kupiliśmy większy fotelik, ważył wtedy z 7-8 kg(teraz waży 13 a ma 2 latka:-))
Z zalet mogę jeszcze dodać-regulowana rączka-uchwyt, wkładka dla niemowlaka, ochraniacz na nóżki i składana budka.

Ostatnia edycja:
Maghdlena zajrzyj do wątka o wózkach na 10str wrzuciłam linki do kilku wózków z duża gondola, na dużych pompowanych kołach, głownie 3w1. ostatni link jest najbardziej retro, ale mało informacji o nim znalazłam w necie (firma kajtex, od 60lat produkują wózki, głownie na wschodni rynek) ale wózek jest przesliczny i tani w miarę ;) jak byś kiedyś go dorwala na żywo to sprawdź go dla mnie plz

Ostatnia edycja:
Melduję, ze żyje. Nadrobić Was nie mam szans :baffled:

Weekend dośc męczący, ale ja w końcu bardziej na chodzie. Choroba odpuszcza powoli.

co do wózków i fotelikow ja wolałam kupić wózek 2w1 i osobno fotelik z atestem i wszelkimi testami. Niby wypadki sie rzadko przytrafiaja, ale jakos bałam sie ryzykować i w fotelik wolałam troche wiecej zainwestować. Wzięliśmy Maxi Cosi i Córencja nim do roczku jeździła. Mogłaby dłużej, ale jej sie znudziło oglądanie tylnej szyby, wiec kupiliśmy kolejny - montowane przodem do kierunku jazdy.

Dobry wieczór :)

Zrobiłam sobie weekend bez forum i teraz nie mam szans nadrobić :-) Ale od jutra obiecuję poprawę :-D

Maghdalena - ja bym w takim foteliku swojego dziecka nie woziła. Atesty mają materiały, z których są zrobione, natomiast nie przeszły żadnych testów bezpieczeństwa i nie wiadomo jakby się zachowały w razie wypadku :/ Można kupić wózki 3w1, do których będą pasowały bezpieczne foteliki i jeśli zależy Ci na takim wózku to polecałabym tą opcję. I jak się wybierze dobry fotelik to dziecko wcale tak szybko nie wyrasta - mój wielki chłop mieścił się w swoim 13 miesięcy, a jakby to nie była zima to pewnie mogłabym go dłużej upychać ;)

o widzę, że nie tylko ja miałam przerwę weekendową :-)
ja wózek już miałam upatrzony jeszcze przed ciążą... no ale pojedynczy :-D
a teraz problem strasznyyy, ciężko znaleźć wózek który będzie miał na tyle szerokie gondole, żeby dzieciom przez zimę ciasno nie było a jednocześnie mieścił się w drzwiach nooo i jeszcze do auta :szok:

reklama
Witam ziewczeta z rana,

my też wczoraj rozamwialiśmy o wózkach. Mi się podobaja Emmaljunga jednak cena trochę daje do myślenia. Niby znajomi kupują, ale w porównaniu do TAKO dwukrotność albo trzykrotność ceny...
Ja ruchów jako takich nadal nie czuję. Od czasu do czasu tylko jakies delikatne bąbelki - co mam nadzieję, że jest ruchami dziecka.

Do góry