reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Witam się patrząc na prószący za oknem śnieg... Zaraz muszę iść z piesem na spacer, ech nawet książki nie poczytam, bo mi zasypie literki :-/
Anyway, miłego dnia!

IzaV, kciuki za wizytę i spotkanie z Tadzikiem!!!

reklama
Dzień dobry!

Nie pisałam nic wczoraj, bo byłam w szpitalu stomatologicznym. Dostałam podwójne znieczulenie, miałam też zdjęcie zęba i na szczęście na koniec się go pozbyłam, ufff. Najgorsze za mną :-). Całe popołudnie i wieczór leżałam w łóżku, bo niestety to znieczulenie nie trwało wiecznie, dzisiaj już lepiej, ale dalej na papkach dla maluchów.

Miciur-ka ja kojarzę Twój nick, bo nie ma podobnego ;-). Tutaj też ciąza jest prowadzona przez położne (kilka wizyt u lekarza) i są trzy badania usg jeżeli ciąża przebiega bez problemów, bo jeżeli coś nie tak to w szpitalu robią żeby sprawdzić. Te trzy usg to właściwie wszędzie norma i zalecenia różnych organizacji. Ja też byłam prywatnie i wybieram się jeszcze na 3/4D, tylko tutaj to koszt ok. 240€, ale co tam.

kamu na przeziębienia to: czosnek, cebula, miód,cytryna i dużo natki pietruszki (ma więcej witaminy C niż pomarańcze i zabija zapach czosnku)

damagi tak to już bywa z rodzicami i zazwyczaj wielkie problemy wynikają ze zwykłych, codziennych powodów... a skoro to przejściowa sytuacja i nie masz z rodzicami większych problemów to się nie dołuj, pisz pracę i chodź na spacery ;-) Ja nie mieszkam z rodzicami od dawna, no chyba że miesiąc w lecie. Nie kłócę się z nimi właściwie nigdy ale mieszkać to jednak wolę na swoim. WKU?

Idę robić śniadanko, dzisiaj kasza manna z jagodami i borówkami :-)

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Loleczka wrzuć zdjęcie potem w kurtce, najlepiej symulację z poduchą :-D ja wczoraj objechałam 6 lumpów za płaszczem bombką i dupa nie znalazłam i też będę chyba musiała coś zamówić :-(
:-) nie wiem czy z poduszką ale na pewno sie pokażę!
Poczatkowo tez w lumpach szukalam, ale nic nie znalażłam niestety... potem szukałam sklepów ciązowych, ale tam z kolei za wcześnie na wiosenne kurtki, a poza tym jak popatrzyłam na ceny spódniczek to mogłam sobie tylko wyobrazić ceny kurtek:szok: dodam, ze takich sklepów znalazła w moim mieście sztuk 2...:baffled: Nie pozostało więc nic innego jak zaryzykowac i zamowic w necie...

Iza && za dzisiejszą wizytę!:-)

Aleksandra brawo za odwagę... dla mnie to odwaga iśc do stomatologa...:-D

Loleczka to żadna odwaga, miałam zaplanowana wizytę na później ale tak mnie ten ząb rozbolał, że nie miałam wyjścia. Ale teraz mam mocne postanowienie i muszę naprawić kilka ubytków, zanim będzie za późno.

Dentysta też mi powiedział, że 'słyszał', że trudniej się wybrać do dentysty niż urodzić dziecko ;-)

Wrzuć zdjęcie :-) Ja też szukam kurtki albo płaszcza na wiosnę, jak na razie nic z tego, z reszą u mnie dalej -10 w dzień, więc mam jeszcze trochę czasu.

Dzień dobry:-)

jak patrzę za okno to mam wrażenie że za tydzień Boże Narodzenie a nie Wielkanoc:szok:

Iza- miłego spotkania:tak:
Miciur-ka- no witaj:-D

Hejka!
Ja sobie tego białego za oknem stanowczo nie życzę! Zaraz się po jakieś mięcho wybieram i już mnie otrzącha na myśl o zakładaniu na siebie tych wszystkich warstw -brrr! A buty z tego wszystkiego najgorsze :baffled:

a nie nie, nie bylo tak latwo heh, oficjalnie tu jest chyba jak w irlandii (wizyty z polozna i 3usg tyle zadarmo) prawie miesiac zajelo mi szukanie info i dzwonienie, bo oficjalnie nikt nic nie wiedzial - w koncu wyladowalam w szpitalu i tam jedna studentka sie wygadala :p a potem poszlo jak z platka :D

ja tez w kwietniu do pl jade glownie na zakupy :D skad jestes?

U mnie kierunek gdańsk ale jestem ze słupska, zakupy porobie gdzie się tylko da a ty skąd jesteś?? A o to wszystko dobrze ze.moglas walczyć, tu się nie da ale podobna sytuacja nikt ci nic nie powie poki sama nie powalczysz,

AleksandraMaria- no właśnie u mnie koszt podobny tego usg a akurat się zalapie w pl i u.mnie to ponoć 300zl taka przyjemność więc przeliczajac trochę taniej wychodzi, a jaki mialas problem z zebem?? Ja też mam nieciekawie-kanalowe mnie czeka wrr ale tu nie robią w czasie ciąży więc tylko pozbeda się bólu i jakoś dotrwam do sierpnia też to chyba w pl zalatwie, a rozmawialam wczoraj ze szwagierka to ona miała 4 kanalowe leczenia w ciazy! Wow i to bez znieczulenia massakra!!oczy wywalilam strasznie jak to powiedziala hehe, aa i kojarze twój nick też ze skads z za granicy piszesz(teraz z tel to nie widze) bo byłam na watku imion ;))

Pandorka-no witaj kochana jak tam samopoczucie :)??

reklama
Witam się po kilkudniowej przerwie.
Jakoś czasu i ...weny brakuje.... Przebrnęłam przez Wasze posty, a trochę i ch było i ...nie do końca pamiętam wszystko co miałam komu odpisać.... Ale z tego co pamiętam..
iza V, Ewcik, &&&&&za wizyty i czekam na wieści... Franek, marzycielka,ktr, ja też mam wrażenie że sprzątam, i za chwilę nic nie widać, znaczy widać..kurz na panelach i meblach i ciuchy moich bałaganiarzy... Teraz ich nie ma a ja mam przez kilka godzin jak w pudełeczku, uwielbiam te chwile....
Tośka, fajny ten twój synek, jaki rezolutny.... A jeżeli chodzi o życie towarzyskie, to moi też mają teraz ciekawsze niż ja.....
Cwietka, i znowu będę piekła, bo mi takiego smaka narobiłaś....
Co do glukozy to wykonuje się ją od 22 tygodnia, żeby nie musieć powtarzać... mnie też to obrzydliwstwo czeka przy najbliższym kłuciu, czyli za tydzień...dla mnie najgorsze jest to że ta zawiesina jest zazwyczaj ciepła..ble.. Ii mnie też czeka trzy kłucia...po godzinie i po dwóch....
Pytałyście dlaczego Damagi dostała wezwanie do WKU? Na czas W, zaszergowane do armii są osoby z kilku grup zawodowych, min. lekarze, pielęgniarki i kilka innych grup zawodowych, potrzebnych w czsie wojny..zawsze tak było, , widocznie Damagi ma zawód, lub studia które mogą się przydać armii w czasie wojny.:-) Miłego dnia dziewczynki.

Do góry